Cara Menambah Muzik ke Video Saya dengan Klip Apple

Sejauh penciptaan kandungan, video adalah salah satu cara terbaik untuk mengekspresikan diri atau memberitahu orang lain apa yang berlaku di sekeliling anda. Sekiranya gambar bernilai seribu perkataan, maka bayangkan berapa nilai video. Salah satu bahagian terpenting dari mana-mana rakaman video untuk media sosial ialah muzik yang menambahkan audio ke klip anda dapat membezakannya.

Cara Menambah Muzik ke Video Saya dengan Klip Apple

Aplikasi video Apple terbaru, Apple Clips, membolehkan anda menambahkan muzik ke video anda, yang dapat menjadikan video anda lebih menonjol. Anda juga dapat mengedit video anda sendiri dengan aplikasi Apple Clips. Ia mudah alih dan sangat mesra pengguna untuk penyuntingan foto dan video.

Aktifkan semula untuk mengetahui bagaimana anda boleh menambahkan muzik ke video anda dengan Apple Clips.

Menambah Muzik Lalai ke Video dengan Klip

Apple selalu berada di tahap terdepan dalam hal membolehkan pengguna membuat kandungan yang paling menarik dari peranti mereka.

Anda mesti memilih muzik yang tersedia oleh aplikasi Apple Clips atau memilih sesuatu dari koleksi iTunes anda. Untuk menambahkan muzik ke video anda:

  1. Ketik pada "Nota muzik" dari skrin rakaman Apple Clips. Anda akan menjumpainya di sudut kanan atas aplikasi.

  2. Pada skrin Muzik di Apple Clips, ada tiga pilihan: Tiada, Soundtrack, dan My Music. Mengetuk Soundtrack memberi anda pilihan muzik yang ditawarkan oleh aplikasi Apple Clips. Sekiranya anda ingin menggunakan salah satu trek bunyi yang telah dipasang, ketik “awan dengan anak panah menghala ke bawah ” untuk memuat turunnya ke iPhone anda.

  3. Selepas runut suara dimuat turun, ia akan kelihatan dicentang dengan tanda semak biru untuk memberitahu anda bahawa ia telah dimuat turun.

  4. Kembali ke skrin rakaman di Apple Clips. Kemudian, rakam klip video anda seperti biasa. Setelah selesai merakam, anda akan menekan butang putar untuk meninjau video anda dengan muzik yang telah anda pilih, dan ia akan ditambahkan ke rakaman anda tanpa memerlukan pekerjaan lagi.

  5. Apabila anda berpuas hati dengan klip video anda, ketuk Selesai di kanan bawah untuk menyimpan video.

Menambah Muzik Tersuai pada Video dengan Klip

Adakah anda mahu menambahkan muzik dari koleksi iTunes anda? Itu bukan masalah. Tetapi pertama, pastikan ia telah dimuat turun ke iPhone anda dan ditambahkan ke perpustakaan iTunes anda. Jika tidak, ia tidak akan muncul dalam pilihan iTunes anda. Setelah melakukannya, ikuti langkah berikut:

  1. Ketuk nota muzik dari skrin rakaman Apple Clips, yang terletak di sudut kanan atas aplikasi.

  2. Kemudian, ketik Muzik Saya. Seterusnya pilih oleh Artis, Album, Lagu, Genre, Komposer dan Senarai Main.

  3. Pilih lagu yang ingin anda gunakan.

  4. Sekiranya anda hanya mahu pemilihan muzik anda didengar dalam klip video anda, maka matikan mikrofon di skrin rakaman.

  5. Seterusnya, kembali ke skrin rakaman di Apple Clips dan rakam klip video anda seperti biasa, seperti di bahagian sebelumnya. Setelah selesai, anda akan menekan butang putar untuk meninjau video anda, dan muzik yang telah anda pilih telah ditambahkan ke rakaman anda.

Mengakhiri

Menambah muzik ke video anda dengan aplikasi Apple Clips sangat cepat, mudah, dan ramah pengguna. Gunakan klip muzik pra-pasang yang ditawarkan kepada anda oleh Apple atau dapatkan lagu dari koleksi iTunes anda. Nikmati video Apple Clips anda dan bersenang-senanglah. Ada petua, trik, atau pertanyaan yang berkaitan dengan menambahkan muzik ke video anda menggunakan Apple Clips? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!