Cara Menambah Muzik ke Gambar atau Cerita Anda di Snapchat

Salah satu ciri paling menarik untuk datang ke Instagram Stories adalah penyertaan pelekat muzik, yang membolehkan anda melampirkan potongan lagu kegemaran anda ke cerita anda dengan hanya beberapa langkah cepat.

Cara Menambah Muzik ke Gambar atau Cerita Anda di Snapchat

Snapchat baru-baru ini menambahkan ciri yang serupa dan dengan sedikit kreativiti, anda dapat menambahkan lagu ke gambar anda dan bahkan membuat pautan ke Spotify untuk berkongsi muzik yang anda gemari dengan rakan anda. Inilah caranya:

Menambah Muzik ke Foto dan Video Snapchat Anda

  1. Buka Snapchat dan arahkan ke skrin kamera.

  2. Ketik pada "Pelekat Muzik" (nota muzik) di bahagian paling kanan skrin.

  3. Menu lungsur turun akan muncul dengan pilihan untuk genre dan lagu yang disyorkan. Pilih satu atau cari lagu pilihan anda.

  4. Anda sekarang akan mempunyai gelangsar di atas butang rakam yang membolehkan anda memilih bahagian lagu yang ingin anda sertakan dalam Snap anda.

  5. Ambil foto atau rakam video dan lagu akan dimainkan semasa anda melakukannya. Setelah selesai, akan ada pelekat kecil dengan nama artis dan lagu yang boleh diletakkan semula di mana sahaja anda mahu.

Kaedah ini juga dapat digunakan dengan Snaps yang sudah direkam, jadi jangan khawatir jika anda lupa menambahkan muzik sebelumnya. Cukup ikuti langkah yang sama seperti di atas untuk menambahkan muzik ke Snap yang telah dirakam.

Berkongsi Lagu Dengan Spotify

Mungkin anda hanya mahu berkongsi muzik, dan tidak menambahkan kandungan peribadi anda sendiri. Snapchat dan Spotify telah menjadikan proses ini sangat mudah. Cukup ikuti langkah berikut:

  1. Lancarkan Spotify di telefon anda dan pilih lagu yang anda dengarkan.

  2. Ketik tiga garis menegak di sudut kanan atas.

  3. Pilih "Kongsi."

  4. Ketik "Snapchat" dan lagu anda akan muncul dengan sampul album.

  5. Anda boleh meneruskan dari sini ke pengeposan seperti yang anda lakukan dengan Snap lain.

Selain dari fakta bahawa muzik adalah cara yang baik untuk mengekspresikan diri atau memperkenalkan rakan kepada sesuatu yang anda gemari, anda boleh menambahkan pelekat, teks dan ciri lain ke Spotify Snap anda sebelum berkongsi.

Mengakhiri

Muzik latar akan menjadikan Snaps anda lebih sejuk dan memberikan dimensi baru pada sembang satu-satu dan kumpulan anda. Gunakan kaedah yang dijelaskan dalam artikel ini untuk menambahkan trek suara ke gambar anda seperti profesional. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih banyak petua dan trik Snapchat, baca artikel kami mengenai 5 Petua dan Trik Snapchat yang Sangat Berguna.

Adakah anda mempunyai pengalaman atau pertanyaan yang berkaitan dengan menambahkan muzik ke Snaps anda? Adakah anda teruja dengan kemas kini baru untuk menambahkan muzik ke Snaps anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.