Cara Menambah Muzik ke Instagram ke Cerita atau Posting Instagram

Salah satu ciri Instagram yang paling popular adalah pilihan untuk menambahkan muzik terus ke cerita Instagram. Instagram menawarkan pilihan lagu yang panjang dari perpustakaan muziknya, serta kemampuan untuk mengimport lagu dari perkhidmatan streaming muzik lain, seperti Spotify. Sebenarnya, Instagram menambah lagu baru ke perpustakaan muzik mereka setiap hari. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda pelbagai cara untuk menambahkan muzik ke Instagram anda. Ini juga akan menangani beberapa soalan dan kesalahpahaman umum mengenai muzik Instagram.

Cara Menambah Muzik ke Kisah Instagram

Pertama, kita akan melalui proses penambahan muzik secara langsung dari Instagram. Tidak masalah sama ada anda mempunyai iPhone atau Android, selagi Instagram anda dikemas kini, proses menambahkan muzik ke Instagram adalah sama. Ini adalah bagaimana ia dilakukan:

 1. Buka Instagram dan pergi ke kisah anda. Anda boleh melakukannya dengan menggeser skrin ke kanan atau mengetuk gambar profil anda di sudut kiri atas skrin anda.

 2. Teruskan mengambil cerita, sama ada foto atau video.

 3. Ketik ikon pelekat di bahagian atas skrin anda.

 4. Pergi ke "Muzik" pelekat.

 5. Cari lagu yang ingin anda tambahkan dan ketik padanya.

  Catatan: Instagram akan menunjukkan kepada anda lagu yang disyorkan, serta pelbagai kategori yang boleh anda pilih (keluarga, pop, terang, suasana hati, dll.).

 6. Gerakkan panel gelangsar untuk menentukan bahagian lagu yang akan dimainkan (hanya boleh dimainkan selama 15 saat).

 7. Ketuk lakaran kecil untuk menukar ikon album atau menggantinya dengan lirik.

 8. Ketik "Selesai."

 9. Pindahkan ikon / lirik ke mana sahaja di seluruh skrin.

 10. Ketik "Cerita awak" di sudut kiri bawah untuk menyiarkannya di Instagram anda.

Apabila pengikut anda membuka cerita anda, lagu yang anda pilih akan dimainkan secara automatik. Sekiranya mereka ingin melihat lagu mana yang dimainkan, mereka dapat mengetuk judul di bawah nama Anda, dan lagu itu akan muncul di tab lain.

Cara Menambah Muzik ke Reel Instagram

Instagram melancarkan fitur Reels pada bulan Ogos 2020. Dengan adanya fitur baru, Reels adalah salah satu cara termudah untuk menyiarkan kandungan di Instagram termasuk muzik. Untuk menambahkan muzik ke gelendong, ikuti langkah mudah berikut:

 1. Ketik “+” log masuk ke kanan atas laman utama Instagram. Pilih "Kekili" di bahagian bawah halaman.

 2. Ketik "Muzik" ikon di atas senarai ikon di sebelah kiri.

 3. Pilih trek yang ingin anda tambahkan ke Reel.

 4. Gunakan gelangsar di bahagian bawah skrin untuk memilih bahagian lagu yang ingin anda gunakan untuk Reel.

Sekiranya anda lupa menambahkan muzik sebelum merakam Reel anda, jangan risau. Instagram membolehkan anda menambahkan muzik sebelum atau selepas merakam Reel.

Cara Menambah Muzik ke Catatan Instagram: Aplikasi Pihak Ketiga

Penting untuk mengetahui bahawa Instagram sebenarnya tidak membenarkan anda menambahkan muzik terus ke catatan Instagram anda. Anda hanya boleh menambahkan muzik ke cerita dan kekili Instagram anda. Walaupun anda menambahkan muzik ke video yang anda buat berdasarkan cerita anda dan memuat turunnya, video tersebut akan dimuat tanpa lagu.

Sekiranya anda ingin melampirkan lagu ke video dan memuat naiknya di Instagram sebagai catatan, anda harus mengedit video anda terlebih dahulu. Terdapat banyak aplikasi dan program penyuntingan video percuma yang tersedia yang membolehkan anda menambahkan muzik ke video anda. Setelah selesai, anda boleh memuat naik video ke suapan Instagram anda. Salah satu aplikasi penyuntingan video percuma yang paling kaya dan paling mudah digunakan ialah InShot. Untuk menambahkan muzik ke video anda sebelum memposting di Instagram, ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka aplikasi dan ketik pada "Video" butang dan ketik "Baru." Pilih video anda yang ingin anda edit dari pustaka anda.

 2. Ketik pada "Muzik" butang di sudut kiri bawah. Pilih "Trek."

 3. Anda boleh memilih dari muzik unggulan, mengimport muzik dari fail anda, atau bahkan mengekstrak audio secara langsung dari video lain. Pilih trek anda.

 4. Untuk mengedit masa, pudar, atau tetapan lain yang terkait dengan audio, ketuk bar dengan tajuk trek di bahagian bawah layar.

 5. Setelah selesai, ketik tanda semak. Kemudian ketik "Eksport" butang di bahagian kanan atas skrin. Pilih resolusi dan bingkai gambar anda, kemudian ketik "Simpan."

Menambah Muzik ke Kisah Instagram Anda melalui Spotify

Anda juga dapat menambahkan muzik dari Spotify, sama ada lagu, album, atau keseluruhan senarai main, ke cerita anda. Sekali lagi, kaedah ini sama untuk kedua-dua peranti iPhone dan Android. Ini adalah bagaimana ia dilakukan:

 1. Buka "anda"Spotify ” aplikasi.

 2. Pilih lagu, album, atau senarai main yang ingin anda tambahkan ke Instagram.

 3. Ketik "Tiga titik" di sebelah kanan tajuk lagu.

 4. Tatal ke bawah dan ketik "Kongsi."

 5. Ketik "Cerita Instagram."

Lagu akan segera dibuka dalam cerita anda, di mana anda boleh membuat penyesuaian tambahan. Setelah selesai, hantarkannya ke kisah anda. Sekiranya pengikut anda mempunyai akaun Spotify, mereka akan dapat membuka lagu di Spotify.

Bagaimana Menambah Muzik ke Instagram Kirimkan 'Jalan Lama'?

Menambah lagu ke kisah Instagram anda, 'cara lama' merujuk kepada bagaimana orang biasa menambahkan lagu sebelum ciri muzik diperkenalkan. Ini adalah bagaimana ia dilakukan:

 1. Mula memainkan lagu yang ingin anda siarkan. Lagu itu dapat berupa lagu apa pun di perpustakaan telefon anda atau dari aplikasi streaming muzik.

 2. Pergi ke Instagram dan buka cerita anda, sementara lagu itu masih dimainkan di latar belakang.

 3. Mulakan penggambaran kisah anda dengan menekan butang rakam.

 4. Buat penyesuaian yang diperlukan untuk cerita.

 5. Siarkan dengan mengetik "Cerita awak" di sudut kiri bawah.

Semasa anda memainkan cerita anda, anda akan dapat mendengar lagu di latar. Apa yang hebat mengenai kaedah ini ialah hakikat bahawa anda tidak mempunyai had masa 15 saat. Anda boleh merakam seberapa banyak kisah yang anda mahukan.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Membuka Lagu Spotify dari Cerita?

Setelah anda berkongsi lagu tertentu dari Spotify, anda mempunyai pilihan untuk membukanya dari Instagram anda. Pilihan ini juga tersedia untuk pengikut anda, yang mungkin berminat dengan lagu yang baru anda siarkan.

Untuk membuka Spotify dari Instagram, anda hanya perlu:

 1. Buka cerita anda.

 2. Ketuk pilihan "Mainkan di Spotify" di bawah nama anda.

 3. Ketik "Buka Spotify".

Lagu tersebut akan segera dibuka di Spotify anda. Perlu diingat bahawa anda perlu log masuk agar ini berfungsi.

Catatan: Pengguna Instagram tanpa akaun Spotify tidak akan dapat melakukan ini.

Jenis Muzik Apa Yang Perlu Dipilih?

Terdapat berjuta-juta lagu untuk dipilih di perpustakaan muzik Instagram. Apabila anda mengetuk pelekat Muzik, anda boleh mencari lagu tertentu, atau mencarinya di bahagian "Untuk Anda". Anda juga boleh pergi ke bahagian "Browse" di mana anda mempunyai kategori yang berbeza:

• Genre - Rap, Hip Hop, R&B dan Soul, Pop, Latin, dll.

• Mood - Cerah, Mimpi, Groovy, Damai, dll.

• Tema - Pesta Arab, Cinta, Keluarga, runut bunyi filem, Pagi, dll.

Penyelesaian masalah

Sebilangan pengguna kadang-kadang menghadapi masalah dengan muzik Instagram. Misalnya, lagu-lagu tertentu mungkin tidak tersedia, atau fitur muzik Anda mungkin tidak berfungsi. Berikut adalah beberapa faktor yang perlu anda perhatikan:

• Adakah anda mempunyai versi Instagram terbaru? Pastikan anda mengemas kini Instagram jika anda belum melakukannya.

• Adakah anda mempunyai akaun Perniagaan? Beberapa lagu terhad untuk akaun Perniagaan. Sekiranya demikian, anda boleh beralih ke akaun biasa jika anda mahu.

• Anda mungkin tinggal di negara di mana muzik Instagram belum tersedia. Malangnya, tidak ada yang dapat anda lakukan mengenainya. Namun, ada kemungkinan muzik Instagram akan tersedia di wilayah anda pada masa akan datang.

• Lagu yang anda cari mungkin tidak tersedia di perpustakaan muzik kerana alasan undang-undang.

• Anda boleh mencuba menghantar kandungan berjenama.

Tambahkan Lagu Kegemaran Anda ke Kisah Instagram Anda

Sekarang anda tahu bagaimana menambahkan muzik ke foto dan video anda di cerita Instagram anda. Apabila anda mengambil kira pelbagai aplikasi muzik yang boleh anda gunakan untuk menambahkan lagu kegemaran anda, langit adalah hadnya!

Adakah anda pernah menambahkan lagu ke Instagram anda? Adakah anda menggunakan kaedah yang digariskan dalam panduan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.