Cara Menambah Muzik ke Tik Tok Post anda

Walaupun terdapat banyak kandungan hebat di TikTok, kegemaran peminat adalah mengenai muzik. Sekiranya anda baru menggunakan aplikasi dan ingin mulai membuat video anda sendiri, anda harus mengetahui cara menambahkan muzik dan menyatukan video. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana.

Anda mempunyai dua cara utama untuk membuat video TikTok. Anda boleh merekamnya dalam aplikasi dan menerbitkannya secara langsung atau membuatnya secara berasingan dan memuat naiknya. Kedua-duanya cukup mudah untuk dilakukan; ini adalah bahagian kreatif proses yang sukar!

Membuat di TikTok mempunyai kelebihan kerana aplikasi ini mempunyai perpustakaan muzik yang besar untuk anda gunakan. Semua itu tersedia untuk digunakan dalam aplikasi dan boleh diselaraskan atau diedit secara bebas mengikut keperluan anda. Anda juga boleh menggunakan muzik anda sendiri yang dimuat ke dalam telefon anda untuk membuat kemasyhuran selama 15 saat.

Membuat kandungan di luar TikTok juga mudah, tetapi anda harus menyediakan muzik anda sendiri. Kelebihannya di sini ialah anda dapat mengedit dengan lebih banyak kebebasan di komputer daripada yang anda dapat di telefon. Itu lebih benar lagi jika anda mengetahui jalan penyuntingan audio.

Oleh kerana kebanyakan orang cenderung bekerja dalam aplikasi TikTok ketika membuat video mereka, itulah yang akan kita fokuskan dalam artikel ini.

Bagaimana saya menambah Muzik ke TikTok?

Dengan andaian anda mempunyai muzik di telefon anda, anda hanya perlu memasang TikTok, akaun, dan sedikit masa lapang. Salah satu perkara paling menarik mengenai TikTok adalah bahawa penyegerakan bibir adalah mudah. Sebaik sahaja anda mengetahui kata-kata untuk lagu tersebut dan mempunyai salinannya, anda hanya memerlukan cermin dan sedikit latihan untuk menyelesaikan masa, dan anda sudah bersedia. Sekiranya anda dapat menambahkan beberapa kreatif berkembang ke video itu semasa anda merakam, semakin baik!

 1. Buka TikTok dan pilih + ikon untuk membuat video baru.

 2. Pilih Bunyi di bahagian atas skrin untuk membuka menu audio.

 3. Pilih lagu dan pilih tanda semak (Pratonton lagu dari dalam perpustakaan audio TikTok sehingga anda menemui trek yang anda suka.)

 4. Pilih warna merah Rekodkan butang dan sediakan diri anda untuk merakam video.

Tekan butang "Rakam", lakukan penyegerakan bibir anda, dan selesaikan videonya.

Selesaikan Penyuntingan

Seterusnya, anda boleh memuat naik video seperti biasa. Gunakan kesan di bar sisi jika anda mahu. Sebaik sahaja anda menambahkan kesan anda, pilih tanda semak setelah anda berpuas hati dengan video atau Tangkap semula jika tidak.

Edit video anda di skrin seterusnya menggunakan alat dalam menu. Pilih "Seterusnya" apabila anda berpuas hati dengan video anda. Di halaman terakhir anda boleh menambahkan tajuk, kapsyen, dan sebarang hashtag.

TikTok memberi anda pilihan untuk menyimpan sebagai draf, atau untuk menetapkan pilihan privasi kepada 'umum' atau 'teman sahaja'.

Setelah video anda sempurna, pilih Kirim.

Bagaimana saya menambah muzik sendiri ke TikTok?

Menambah muzik anda sendiri ke TikTok mungkin kelihatan sukar pada mulanya, tetapi dengan alat sederhana yang disebut "BeeCut", anda dapat merapikan video anda dengan jenis muzik yang anda mahukan. Anda tidak akan terhad kepada perpustakaan TikTok lagi yang dapat memberikan kelebihan pada video anda untuk membantu anda mendapatkan lebih banyak pengikut dan peminat.

BeeCut / LightMV (Menang & Mac)

BeeCut adalah penyunting video yang dapat digunakan untuk meletakkan muzik anda sendiri pada video TikTok. Tersedia di desktop dan aplikasi, ini adalah alat yang sangat berguna untuk menyokong video dalam nisbah aspek 9:16 - alias nisbah yang disokong oleh TikTok. BeeCut tidak hanya berguna untuk menambahkan muzik, tetapi juga dapat digunakan untuk menambahkan kesan khas, penapis, memperlambat video, mempercepat video, menambah pelekat, dan banyak lagi.

 1. Muat turun BeeCut dengan pergi ke laman web mereka, atau dengan memuat turun aplikasi pada peranti Android atau OS anda. Aplikasi ini disebut "LightMV," walaupun itu adalah perisian yang sama dengan BeeCut.
 2. Buka BeeCut, kemudian import klip audio dan video anda dengan mengklik kawasan "Media".
 3. Di bawah "Fail", pilih "Projek Baru" kemudian "9:16 (Potret)" untuk mulai mengedit video anda.
 4. Seret fail ke kawasan penyuntingan. Anda boleh mengubahsuai video lebih jauh di kawasan ini tetapi memastikan jangka masa untuk video dan audio serupa, jadi yang satu tidak memotong yang lain.
 5. Anda boleh menambahkan penapis dan reka bentuk sebelum menyelesaikan video.
 6. Simpan ke komputer anda dengan mengklik butang "Eksport".
 7. Kembali ke aplikasi TikTok dan klik butang “+”.
 8. Pilih "Muat Naik" di sudut kiri bawah; pilih video anda dari "Galeri" anda.
 9. Anda boleh memilih untuk mengedit video lebih dalam TikTok.
 10. Pilih "Seterusnya" dan tambahkan hashtag, tajuk, dan kapsyen.
 11. Pilih "Kirim."

Anda bahkan boleh menambahkan trek suara ke TikTok jika anda mahukan nuansa "pasca-produksi" untuk video anda.

Bagaimanakah cara meletakkan muzik di TikTok pada iPhone atau Android saya?

Prosesnya sangat serupa dengan cara anda memuat naik video TikTok di desktop. Daripada menggunakan BeeCut, anda akan menggunakan LightMV. LightMV adalah perisian yang sama dengan BeeCut, perbezaan utama adalah bahawa ia hanya versi aplikasi yang tersedia di telefon anda.

LightMV / BeeCut (Android & OS)

LightMV adalah penyunting video yang dapat digunakan untuk meletakkan muzik anda sendiri pada video TikTok. Tersedia di desktop dan aplikasi (desktop disebut "BeeCut"), ini adalah alat yang sangat berguna yang menyokong video dalam nisbah aspek 9:16 - alias nisbah yang disokong oleh TikTok. Light MV pakar dalam membuat tayangan slaid kebanyakannya, tetapi anda juga dapat menambahkan muzik, templat, gambar, dan kesan.

 1. Muat turun aplikasi LightMV pada peranti Android atau OS anda.
 2. Buat akaun di LightMV.com.
 3. Buka LightMV, pilih templat "TikTok".
 4. Ikuti arahan untuk menambahkan foto dan video.
 5. Pilih "Tukar Muzik." Ini membolehkan anda memuat naik muzik anda sendiri.
 6. Anda boleh menambahkan penapis dan reka bentuk sebelum menyelesaikan video.
 7. Simpan ke telefon anda dengan mengklik butang "Menghasilkan".
 8. Video akan memakan masa untuk diproses. Anda boleh memilih untuk menambah e-mel untuk memberitahu anda apabila sudah lengkap.
 9. Kembali ke aplikasi TikTok dan klik butang “+”.
 10. Pilih "Muat Naik" di sudut kiri bawah.
 11. Anda boleh memilih untuk mengedit video lebih dalam TikTok.
 12. Pilih "Seterusnya" dan tambahkan hashtag, tajuk, dan kapsyen.
 13. Pilih "Kirim."

Mekanik membuat video dan menambah muzik di TikTok sangat mudah tetapi ada banyak lagi. Pemasaan adalah segalanya, dan anda mungkin akan memulakannya, anda perlu menyesuaikan pemasaan audio dan video agar sesuai. Berharap untuk menembak semula beberapa kali sehingga anda mengetahui bagaimana semuanya berfungsi.

‘Bunyi Saya’ Tidak Terdapat

Kerana masalah hak cipta, TikTok mulai membatasi kemampuan orang untuk menambahkan suara ke dalam video mereka. Perkara ini dapat menjadi masalah bagi Anda jika aplikasi tersebut keluar atau mengenali anda dan rakan anda yang menyanyikan lagu yang Anda buat sebagai muzik berhak cipta.

Ada jalan penyelesaiannya. Anda boleh menambahkan muzik atau suara yang diluluskan oleh TikTok dari dalam aplikasi. Semasa peringkat penyuntingan video, tetapkan gelangsar ‘bunyi tambahan’ ke sifar. Ini bermaksud bahawa kandungan audio anda akan dimainkan secara normal sementara suara yang anda tambahkan tidak akan, dengan melewati pengesanan hak cipta TikTok.

Untuk masalah lain, pastikan bahawa anda mempunyai sambungan internet yang baik dan aplikasinya terkini. Sekiranya TikTok kelihatan tidak tersedia atau tidak membiarkan anda melakukan tugas-tugas tertentu, biasanya ini adalah pelakunya.