Cara Menambah Netflix ke Leapfrog Epic

Sebagai salah satu tablet kanak-kanak terkemuka di pasaran, Leapfrog menawarkan masa bermain pendidikan dan pembelajaran yang menarik untuk anak-anak. Sebilangan besar ibu bapa tidak mahu menjadikan anak-anak mereka menggunakan tablet dan internet secara amnya. Dengan cara yang sama, mereka juga tidak mahu anak-anak mereka tidak bersedia dari segi teknologi seumur hidup. Oleh itu, peranti seperti Leapfrog Epic menawarkan jalan tengah yang benar.

Cara Menambah Netflix ke Leapfrog Epic

Walaupun kandungan Netflix tertentu mungkin terlalu banyak untuk anak anda, membenarkan mereka menonton beberapa kandungan Netflix lebih daripada boleh diterima. Inilah cara menambahkan Netflix ke Leapfrog Epic.

Mengapa Membiarkan Anak Anda Menggunakan Tablet?

Ya, sebagai ibu bapa, anda selalu risau akan anak-anak anda. Anda telah melalui kehidupan (sekurang-kurangnya sebahagian daripadanya) dan anda tahu bahawa ada banyak maklumat yang terdapat di luar sana. Untuk memburukkan lagi keadaan, maklumat ini dapat diakses secara berkala melalui peranti sehari-hari seperti tablet, telefon pintar, komputer, dan lain-lain. Langkah-langkah tertentu yang mengehadkan pengalaman melayari untuk anak anda memang ada, tetapi anak anda mungkin jauh lebih pintar daripada teknologi yang anda fikirkan . Mereka akan mencari jalan di sekitarnya.

Walau bagaimanapun, anda tidak mahu menafikan anak anda pengalaman berharga masa depan iaitu teknologi. Pada masa ini, anda perlu fasih dalam perkembangan terkini untuk sampai ke mana sahaja.

epik kumbang

Masukkan peranti seperti Leapfrog. Ini pada dasarnya adalah tablet yang direka untuk kanak-kanak dan dilengkapi dengan pelbagai blok kandungan yang membolehkan pengalaman tablet benar-benar selamat dan lancar. Dengan menggunakan Leapfrog, anak anda berada di jalan yang selamat untuk menjadi pintar dalam bidang teknologi.

Mengapa Menambah Netflix?

Walaupun anda mungkin menikmati berjam-jam Netflix, anda mungkin tidak membenarkan anak-anak anda menonton semua kandungan yang ada di aplikasi Netflix. Terdapat rancangan TV dan filem tertentu (sebenarnya banyak) yang tidak mesra kanak-kanak.

netflix

Sebaliknya, sejumlah besar kandungan yang terdapat di Netflix benar-benar ditujukan untuk kanak-kanak, jadi anda mungkin mahu membenarkan mereka mengakses ke tahap tertentu. Netflix adalah bahagian harian kehidupan kita dan anak anda mengetahui perkara ini.

Netflix untuk Kanak-kanak

Aplikasi Netflix tersedia di kebanyakan peranti yang terdiri dari TV arus perdana hingga peranti mudah alih. Ia boleh dimuat turun dengan mudah menggunakan aplikasi khusus. Sebagai peranti Android, Leapfrog Epic harus disertakan dengan Google Play, bukan?

Tidak. Leapfrog Epic tidak disertakan dengan Google Play yang telah dipasang sebelumnya, dan jika ada satu perkara yang harus anda ketahui tentang Google Play, mustahil untuk mencari, memuat turun dan memasang. Satu-satunya cara anda boleh menggunakannya ialah jika anda menggunakannya dengan peranti.

Jadi, bagaimana anda memuat turun Netflix di Leapfrog? Baiklah, semua peranti Leapfrog Epic dilengkapi dengan kedai aplikasi asli mereka sendiri yang menawarkan pelbagai aplikasi menarik yang ditujukan untuk kanak-kanak. Netflix juga menawarkan versi anak-anaknya sendiri yang hanya menampilkan kandungan Netflix yang sesuai untuk kanak-kanak. Aplikasi ini boleh didapati dengan mudah di kedai aplikasi khusus Leapfrog Epic dan dimuat turun kerana anda akan memuat turun aplikasi di mana-mana peranti lain.

Netflix biasa

Walaupun tidak membenarkan anak-anak anda mengakses Netflix biasa (jika memang demikian, anda dapat mencari aplikasi Netflix khas di gedung aplikasi khusus Leapfrog), ada cara anda dapat memasangnya ke perangkat Leapfrog anak anda. Sebenarnya, hampir semua aplikasi Android yang anda dapati di Google Play boleh dimuat turun, disediakan, dan dipasang secara manual di Leapfrog Epic. Ini memerlukan sedikit perubahan, ingatlah anda.

Skrin Ibu Bapa

Pertama sekali, ini semua dilakukan dari Skrin Ibu Bapa. Skrin Induk dimulakan dengan mengetuk ibu bapa ikon di sudut skrin kanan atas. Setelah mengetuk ikon ini, anda perlu memasukkan kod kunci ibu bapa yang anda pilih semasa menyediakan peranti. Setelah memasukkan kod, anda akan mendapat akses ke Skrin Ibu Bapa.

Aplikasi Pihak Ketiga

Walaupun Leapfrog Epic adalah peranti Android, ia memperlakukan semua kandungan Google Play sebagai aplikasi pihak ketiga. Untuk dapat memasang Netflix atau aplikasi Google Play lain, pergi ke Peranti: Tetapan & Akaun, terdapat di sudut kanan atas skrin. Dari sini, pergi ke Tetapan peranti, diikuti oleh Keselamatan. Sekarang, ketik Sumber yang tidak diketahui. Ini akan memberi amaran untuk muncul. Ketik baik untuk mengesahkan.

Memasang Aplikasi

Untuk memasang Netflix atau aplikasi Google Play mana pun, anda mesti mengakses penyemak imbas. Di bahagian bawah senarai di hadapan anda, anda akan melihat entri yang dipanggil Pusat Aplikasi. Sekiranya anda tidak melihatnya, anda mungkin perlu mengemas kini firmware Leapfrog. Lakukan ini dari Kemas kini Sistem menu. Ketik Pusat Aplikasi dan kemudian ketik Yang lain. Sahkan semua amaran dan anda akan melihat penyemak imbas terbuka.

Di dalam penyemak imbas, pergi ke laman muat turun APK seperti “APKMirror.com", Cari aplikasi Netflix (atau yang lain), dan muat turun. Setelah muat turun selesai, ketik aplikasi dan aplikasi akan dibuka.

Menyekat Pemasangan Pihak Ketiga

Setelah selesai memasang Netflix atau aplikasi lain, anda pasti mahu menyekat akses ke penyemak imbas. Untuk melakukannya, pergi ke Peranti: Tetapan & Akaun sekali lagi, arahkan ke Tetapan peranti, kemudian Keselamatan dan hapus centang Sumber yang tidak diketahui pilihan.

Mengapa menyekat pilihan ini sekali lagi? Kerana anak anda dapat dengan mudah belajar bagaimana mendapatkan akses ke mana-mana aplikasi Google Play di luar sana dan, pada ketika itu, anda juga boleh memberikan tablet biasa kepada anak anda.

Leapfrog Epic dan Netflix

Walaupun ada cara yang sah untuk memasang Netflix versi kanak-kanak di Leapfrog Epic, jika anda mahu, anda dapat mencari jalan penyelesaian yang akan membolehkan anak-anak anda mengakses aplikasi Google Play lain. Walau apa pun, anda harus memperhatikan apa yang anda muat turun. Jika tidak, had Leapfrog hampir tidak berguna.

Adakah anda membiarkan anak anda menggunakan aplikasi Google Play biasa? Yang mana satu)? Adakah anda memberi mereka akses ke Netflix? Jangan ragu untuk membincangkan perkara ini dan apa sahaja di bahagian komen di bawah.