Cara Menambah Tema Baru ke Google Chrome

Anda boleh menambahkan tema baru yang menyesuaikan gambar latar dan skema warna ke kebanyakan penyemak imbas. Google Chrome adalah penyemak imbas yang mempunyai banyak tema yang terdapat di laman web. Sebagai alternatif, anda juga boleh menambahkan tema tersuai anda sendiri ke Chrome dengan beberapa aplikasi.

Cara Menambah Tema Baru ke Google Chrome

Satu perkara yang perlu diperhatikan mengenai Google Chrome ialah temanya tidak fleksibel seperti yang ada di Firefox. Firefox menyimpan tema yang ditambahkan kepadanya sehingga anda dapat beralih di antara mereka. Apabila anda menambahkan tema ke Chrome, tema tersebut akan menggantikan tema sebelumnya. Chrome juga tidak mempunyai begitu banyak sambungan untuk menyesuaikan tema dengan.

Menambah tema ke Chrome berpotensi memperlambat penyemak imbas anda, tetapi jika anda meluangkan sedikit masa untuk mempercepat Chrome di PC anda, anda dapat memasang tema tanpa perlu risau tentang pelambatan penyemak imbas.

Menambah Tema ke Chrome

 1. Anda boleh memilih dari pelbagai tema Chrome dengan membuka halaman ini.
 2. Kemudian, klik gambar kecil tema dan tekan TAMBAHKAN KE CHROME butang.Tambahkan ke Chrome

Tema menyesuaikan skema warna bar tab dan bar alamat. Selanjutnya, ia menambah gambar latar baru ke Tab Baru. Perhatikan bahawa semasa pertama kali menambahkan tema, anda selalu dapat menekan Buat asal butang pada yang muncul di bawah bar alamat untuk kembali ke asal.

Tema Google2

Tambahkan Tema Tersuai Anda Sendiri Dengan Tema Chrome Saya

Untuk menyiapkan tema Google Chrome khusus yang menyertakan foto anda sendiri, Anda dapat menambahkan beberapa aplikasi ke penyemak imbas. Salah satunya ialah Tema Chrome Saya.

 1. Klik + Percuma butang di halamannya untuk menambahkannya ke penyemak imbas, dan kemudian membukanya dengan menekan Tunjukkan aplikasi butang pada bar penanda halaman. Pilih Tema Chrome Saya dari sana untuk membukanya seperti di bawah.
 2. Sekarang tekan MULAI MEMBUAT TEMA butang untuk membuka langkah pertama ahli sihir seperti gambar di bawah. Tema Google3
 3. Sekarang, anda boleh memilih gambar latar untuk ditambahkan ke tema dengan menekan Muat Naik Gambar butang. Apabila anda memilih gambar, ia akan membuka pratonton seperti dalam gambar di bawah. Anda boleh bertukar antara Mod Reka Bentuk dan Mod Pratonton yang merangkumi aplikasi di dalamnya.
 4. Tekan Laraskan kedudukan pilihan untuk mengubah kedudukan gambar. Itu membuka menu kecil yang boleh anda pilih Sesuai dengan Skrin , Isi Skrin dan Gambar Jubin pilihan. Pilih Isi Skrin dan Pusat agar sesuai dengan sebahagian besar gambar di halaman Tab Baru. Tema Google4
 5. Anda juga boleh memilih Kesan Imej pilihan untuk mengedit gambar latar dengan lebih lanjut. Itu membuka tetingkap dengan pilihan penyuntingan tambahan, seperti HITAM DAN PUTIH , SEPIA, BOLDER, dan TERDAPAT . Pilih pilihan di sana dan tekan Selesai untuk mengaplikasikan penyuntingan.
 6. Tekan Teruskan ke Langkah 2 untuk mengedit skema warna tema. Kemudian anda boleh menyesuaikan warna bar tab, tab aktif dan latar belakang dengan mengklik ikon berus seperti pada gambar di bawah. Pilih warna dari palet untuk menambahkannya ke tema. Sebagai alternatif, anda boleh menekan Saya rasa bertuah pilihan untuk segera menetapkan skema warna yang sesuai dengan gambar. Tema Google5
 7. Tekan Teruskan ke Langkah 3 untuk menyelesaikan tema. Sekarang masukkan tajuk untuknya di kotak teks, dan tekan Jadikan tema saya butang untuk membuat tema. Tekan PASANGKAN Tombol TEMA untuk menambahkannya ke penyemak imbas. Perhatikan bahawa tema yang anda tetapkan disimpan di halaman pertama aplikasi sebagai lakaran kecil.

Tambahkan Tema Tersuai Anda Sendiri ke Chrome Tanpa Aplikasi

Anda tidak memerlukan aplikasi untuk menambahkan tema khusus ke Google Chrome. Sebagai gantinya, anda dapat menyiapkan tema baru untuk penyemak imbas dari TemaBeta laman web. Ini adalah laman web yang merangkumi pelbagai pilihan untuk menetapkan tema yang disesuaikan dengan. Klik di sini untuk membuka halaman dalam gambar di bawah.

 1. Sekarang, tekan Muat naik Imej butang di sana untuk memilih gambar latar untuk tema. Perhatikan bahawa mestilah format fail JPG atau PNG. Itu akan menambahkan foto yang dipilih ke pratonton tema. Tema Google6
 2. Di bawah pratonton tema terdapat beberapa pilihan gambar latar. Anda boleh memilih meninggalkan , betul dan pusat pilihan penjajaran dari salah satu senarai drop-down di sana. Pilih isi skrin pilihan untuk memuatkan gambar penuh di latar belakang. Tema Google7
 3. Anda juga boleh menambahkan gambar alternatif ke bingkai penyemak imbas dan bar alat. Klik tab Imej untuk membuka pilihan dalam gambar di bawah. Tekan Pilih Imej butang di sebelah Frame dan Toolbar untuk menambahkan gambar latar belakangnya. Tema Google9
 4. Tekan Hasilkan Warna pilihan untuk menambahkan warna yang sesuai dengan tema dengan cepat. Sebagai alternatif, klik Warna tab untuk memilihnya sendiri. The Warna tab merangkumi pilihan untuk menyesuaikan warna teks, butang dan bar status. Klik kotak warna di sebelah pilihan untuk membuka paletnya. Kemudian anda boleh memilih warna dari palet. Tema Google8
 5. Apabila selesai tema, tekan Kemas dan Pasang butang. Itu kemudian akan menambahkan tema ke penyemak imbas. Sekiranya anda log masuk dengan akaun Google, anda boleh menyimpan tema dengan menekan Jimat Dalam Talian butang. Kemudian anda boleh membuka semula tema kemudian dengan memilih Muat dan Edit Tema Anda pilihan.

ThemeBeta juga mempunyai direktori tema yang luas untuk anda tambahkan ke Chrome. Tekan Cari Lebih Banyak Tema butang untuk membuka halaman yang ditunjukkan di bawah. Itu merangkumi pelbagai kategori tema, dan anda boleh menambahkan tema ke penyemak imbas anda dengan mengklik lakaran kecilnya dan menekan Terapkan tema butang.

Tema Google10

Terdapat juga beberapa laman web lain yang boleh anda tetapkan tema Chrome tersuai. Antaranya ialah ChromeThemeMaker.com. Laman web itu juga merangkumi sejumlah pilihan penyesuaian untuk warna dan gambar tema. Laman Google Chromizer adalah penyunting tema asas dengan mana anda dapat mengatur tema dengan gambar. Namun, selain itu, ia tidak mempunyai pilihan lain.

Tema Tersuai dengan Chrome

Dengan laman web dan aplikasi yang disebutkan di atas, kini anda dapat menambahkan tema khusus atau premade ke Google Chrome. Tema bagus untuk menyesuaikan penyemak imbas dan juga dapat membantu meningkatkan kebolehbacaan. Untuk menambahkan tema disesuaikan ke Firefox, lihat panduan TechJunkie ini.