Cara Menambah Kata Laluan ke Nintendo Switch

Malangnya, saat ini tidak ada cara rasmi untuk memberikan perlindungan kata laluan untuk Nintendo Switch. Ini adalah masalah, terutama bagi orang yang ingin memastikan konsol mereka selamat dari penggunaan yang tidak dibenarkan. Terdapat cara untuk mengatasi had ini. Kaedah tidak rasmi, tetapi masih berguna dapat digunakan untuk melindungi Switch anda.

Cara Menambah Kata Laluan ke Nintendo Switch

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bagaimana kaedah ini berfungsi dan menunjukkan kepada anda cara menambahkan kata laluan ke Nintendo Switch anda.

Tukar Kawalan Ibu Bapa

Kaedah tidak rasmi untuk memberikan kata laluan Switch anda bergantung pada aplikasi Mobile Switch Parental Controls. Walaupun pilihan kawalan ibu bapa tersedia di konsol itu sendiri, pilihan kata laluan di sana dapat dilewati dengan mudah dengan menggunakan Kunci Induk. Sesiapa sahaja boleh mendapatkan Master Key dengan melayari laman web Nintendo Parental Controls PIN Reset.

Anda boleh mendapatkan aplikasi Parental Controls dengan memuat turunnya dari kedai Apple IOS, atau Google Play Store. Untuk memasang dan menyiapkan aplikasi, anda boleh melakukan perkara berikut:

 1. Muat turun aplikasi di telefon bimbit anda dan klik Pasang.
 2. Pada menu HOME pada Suis, pilih Tetapan Sistem.
 3. Pada menu, tatal ke bawah ke Parental Controls dan pilih.
 4. Pilih Gunakan Peranti Pintar Anda.
 5. Pilih Ya.
 6. Anda akan diminta memasukkan kod pendaftaran yang disediakan oleh aplikasi anda. Anda boleh mendapatkannya dengan membuka aplikasi Mudah Alih dan mengklik seterusnya.
 7. Masukkan kod pada Suis anda.
 8. Klik Daftar.
 9. Klik Teruskan Persediaan pada Peranti Pintar.

cara menambah kata laluan ke nintendo switch

Ini adalah bahagian di mana anda boleh menetapkan pilihan pada aplikasi untuk menetapkan kata laluan secara teknikal pada Nintendo Switch anda.

 1. Pergi ke Pilih Tahap Sekatan
 2. Pilih tahap sekatan tertinggi. Sekatan ini berbeza mengikut negara, pastikan anda memilih usia termuda.
 3. Pada tab Pengeposan ke Media Sosial pilih Hadkan.
 4. Pada tab Berkomunikasi dengan orang lain pilih Hadkan.
 5. Selesaikan persediaan dengan mengklik Seterusnya.

tambah kata laluan ke suis nintendo

Suis anda sekarang akan melihat ikon oren besar di bahagian atas suis yang menunjukkan bahawa Suis anda telah mengunci aktivitinya. Ini menyekat keupayaan untuk menggunakan konsol itu sendiri. Memilih mana-mana permainan akan menunjukkan pemberitahuan bahawa ia dibatasi oleh Kawalan Ibu Bapa.

Ini kini kata laluan Tukar tidak rasmi anda. Selagi mereka tidak memasukkan PIN maka mereka tidak dapat menggunakan Tukar anda. Ini adalah bagaimana anda melindungi konsol anda dari penggunaan yang tidak dibenarkan. Kecuali mereka mengetahui kod PIN anda, mereka tidak dapat menggunakan konsol anda. Memilih tetapan terendah juga akan menghalang Switch daripada menyambung ke rangkaian Wi-Fi yang belum anda sambungkan dengan diri sendiri. Sambungan manual tidak akan berfungsi tanpa membuang sekatan.

Ini juga menghalang pengguna yang tidak dibenarkan memulakan atau menetapkan semula konsol. Bahkan tidak masuk ke mod penyelenggaraan akan membolehkan mereka memotong PIN.

Untuk membuka kunci konsol anda, klik pada ikon oren dan masukkan PIN Parental Controls.

Untuk menukar PIN, pergi ke aplikasi Mudah Alih anda, Pilih Tetapan Konsol, lalu pilih PIN. Ingatlah bahawa jika anda ingin menukar kod PIN anda, Tukar anda mesti berada dalam talian atau perubahan tidak akan mendaftar.

EShop Kawalan Ibu Bapa

Aplikasi Parental Control tidak boleh menghadkan akses ke Nintendo eShop melainkan akaun semasa konsol ditetapkan ke Akaun yang Dilindungi. Ini memerlukan penubuhan Kumpulan Keluarga dan mendaftarkan satu pengguna sebagai ibu bapa / penjaga. Tidak ada cara untuk menghadkan akaun yang tidak diawasi daripada mengakses eShop. Sekiranya keluarga anda mempunyai lebih dari satu akaun, dan anda ingin menghadkan akses anak anda ke eShop, anda boleh membuat Kumpulan Keluarga dengan melakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke laman web Nintendo dan buka akaun anda.
 2. Pilih Nintendo Account di kiri atas.
 3. Pilih Kumpulan Keluarga.
 4. Pilih Tambah Ahli.

Sekiranya mereka mempunyai Akaun Nintendo yang ada, pilihlah. Sekiranya tidak, jadikan mereka satu. Akaun yang dimiliki oleh kanak-kanak berumur 12 tahun ke bawah, akaun tersebut secara automatik ditetapkan sebagai akaun yang Dilindungi. Sekiranya tidak, ini mesti dilakukan secara manual. Ikuti langkah berikut untuk melakukannya:

 1. Pilih Kumpulan Keluarga dari menu akaun.
 2. Pilih akaun dan pilih Tetapkan sebagai Akaun yang Dilindungi.
 3. Klik OK.
 4. Akaun yang diselia akan dihantar e-mel pengesahan. Klik pautan pengesahan.
 5. Log masuk Akaun yang Diselia.
 6. Klik Terima.

Akaun Guardian kini dapat menetapkan sekatan pada apa yang dapat diakses oleh akaun yang Dilindungi di eShop.

tambah kata laluan ke nintendo switch

Mengeluarkan Kawalan Ibu Bapa

Sekiranya anda ingin membuang persediaan sepenuhnya, ini dapat dilakukan dengan mudah melalui aplikasi mudah alih. Di halaman utama pilih Tetapan Konsol, cari nama konsol anda, kemudian klik butang maklumat di sebelah kanan. Ini akan menunjukkan kepada anda halaman mengenai konsol. Pilih Nyahdaftar untuk menghapus semua tetapan untuk konsol tertentu. Perhatikan bahawa anda perlu menyambungkan konsol dalam talian untuk melakukan ini di telefon bimbit.

Anda boleh melakukan ini di luar talian pada konsol itu sendiri dengan melakukan perkara berikut:

 1. Pada menu HOME pilih Tetapan Sistem.
 2. Pilih Kawalan Ibu Bapa dari menu.
 3. Pilih Nyah Daftar Aplikasi.
 4. Masukkan kod PIN anda.
 5. Semua tetapan ibu bapa kini akan dihapuskan.

Kaedah Keselamatan yang Berkesan

Walaupun cara rasmi untuk mendapatkannya masih belum dilepaskan, mengetahui cara menambahkan kata laluan ke Nintendo Switch dapat memberikan ketenangan hati. Walaupun kaedah ini tidak rasmi, ia tetap berkesan untuk mengelakkan orang yang tidak sah menggunakan konsol berharga anda. Sehingga Nintendo sendiri melepaskan patch keselamatan, kaedah yang disediakan akan melindungi peranti anda.

Adakah anda mengetahui kaedah lain untuk melindungi Switch anda? Adakah anda mempunyai petua tambahan untuk dikongsi? Lawati bahagian komen dan beri tahu masyarakat.