Cara Menambah Foto ke TikTok Post

TikTok berhutang banyak kerana banyak pilihan dan penyesuaiannya. Salah satu cara terbaik untuk memperibadikan TikToks anda (video di TikTok) adalah dengan menambahkan gambar dan templat foto.

Cara Menambah Foto ke TikTok Post

Baca terus dan ketahui cara menambahkan foto ke TikTok. Anda boleh menggunakan gambar dari galeri peranti anda, jadi pastikan untuk menyediakan beberapa gambar cantik.

Tambah Foto ke Latar Belakang TikTok

Terdapat tiga cara utama untuk menambahkan foto ke TikTok. Yang pertama hanya menambahkan foto dari galeri anda ke latar belakang video TikTok anda.

Catatan: Sebelum meneruskan, pastikan anda mendapat versi aplikasi terbaru. Dapatkan kemas kini di Google Play Store dan iOS di Apple App Store.

Cara Membuat Video Dengan Foto

Sekiranya anda ingin membuat video jenis kolaj anda boleh! Menambah gambar dari kamera anda sebagai pengganti rakaman video adalah mudah dan hanya memerlukan beberapa langkah tambahan. Inilah cara membuat video dengan gambar:

 1. Buka TikTok dan ketik ikon ‘+’. Kemudian, ketik ikon ‘Muat Naik’ di sudut kanan bawah skrin.
 2. Ketik ‘Gambar’ di bahagian atas dan kemudian ketik gambar yang ingin anda tambahkan ke kandungan anda.

Sekiranya anda ingin menambah lebih dari satu gambar, ketik ikon gelembung di dalam setiap gambar. Kemudian, teruskan memuat naik seperti mana pun video anda.

Cara Menambah Foto ke Latar Belakang Video TikTok Anda

Sesiapa yang mahir dengan TikTok mungkin biasa dengan penapis Skrin Hijau. Penapis ini membolehkan anda menambahkan foto ke latar belakang video anda. Inilah caranya:

 1. Lancarkan TikTok pada tablet atau telefon anda.

 2. Ketuk ikon tambah di bahagian bawah skrin utama untuk membuat TikTok baru.

 3. Mulakan rakaman TikTok anda seperti biasa.

 4. Jeda rakaman (tekan bulatan besar di bahagian bawah skrin).

 5. Ketuk Kesan di sebelah kiri bawah skrin anda.

 6. Pilih pilihan untuk memuat naik gambar anda sendiri untuk mengubah pilihan latar belakang (ikon galeri foto hijau). Lihat tangkapan skrin di atas.
 7. Pilih foto dari galeri anda yang ingin anda gunakan sebagai latar belakang video anda.

 8. Ketik rakam sekali lagi untuk menyelesaikan penggambaran video. Imej anda akan menjadi latar baru, cantik, bukan?

Tambahkan Templat Foto ke TikTok

Cara lain untuk menambahkan foto ke TikTok adalah dengan menggunakan templat. Pilihan ini adalah pilihan yang lebih baik jika anda ingin menambahkan lebih dari satu gambar ke TikTok anda. Inilah cara anda boleh menggunakan templat di TikTok:

 1. Mulakan TikTok.

 2. Pilih ikon tambah untuk mula merakam TikTok.

 3. Pilih pilihan Templat Foto.

 4. Pilih templat yang anda suka. Terdapat banyak yang tersedia (alam, perayaan, dll.).

 5. Kemudian, pilih foto yang ingin anda tambahkan dan buat tayangan slaid TikTok. Cukup ketuk setiap foto yang diinginkan mengikut urutan yang anda mahukan muncul dalam video.

 6. Perkara lain yang perlu diingat ialah setiap templat mempunyai sejumlah foto yang dapat anda muat naik. Setelah selesai menambahkan gambar, tekan OK di bahagian atas skrin.

 7. Foto akan dimuat naik ke video TikTok anda tidak lama lagi. Kemudian, anda boleh menambahkan sedikit rasa tambahan dengan kesan, teks, pelekat dan penapis. Tekan seterusnya apabila anda selesai menggunakan kesannya. Kami mencadangkan agar tetap sederhana, dan bukannya menyekat TikTok anda.

Templat, juga dikenali sebagai "Tayangan slaid" adalah kaedah terbaik untuk menyesuaikan kandungan anda dan mendapatkan lebih banyak pengikut TikTok. Sama ada beberapa gambar lucu atau anda dan rakan, atau sesuatu yang bermakna seperti cerita yang ingin anda ceritakan, menambahkan gambar di TikTok itu mudah dan menghiburkan.

Mengalami Masalah Menambah Foto?

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menambahkan foto, ada beberapa perkara yang dapat anda periksa yang dapat memperbaiki masalah tersebut.

Pertama, pastikan sambungan internet anda kuat dan boleh dipercayai. Sekiranya TikTok memberi anda ralat, atau foto anda gagal memuat naik, maka cuba gunakan sumber internet lain (beralih antara data mudah alih ke wifi misalnya).

Seterusnya, pastikan aplikasi TikTok terkini. Aplikasi yang lapuk tidak akan berfungsi dengan baik. Pergi ke App Store atau Google Play Store bergantung pada OS anda dan ketuk pilihan untuk 'Kemas kini' jika tersedia. Setelah kemas kini selesai, cuba hantarkan foto anda sekali lagi.

Terakhir, periksa bahawa kebenaran telefon anda untuk TikTok dihidupkan. Ini sangat mudah dilihat kerana mesej ralat anda akan menyatakan bahawa anda perlu menghidupkan tetapan ini. Sekiranya anda menggunakan iPhone, pergi ke tetapan dan ketik aplikasi TikTok. Putar pilihan foto ke 'Baca & Tulis.' Jika Anda menggunakan Android, pergi ke Tetapan, ketuk 'Aplikasi,' ketuk 'TikTok,' lalu ketuk 'Izin.' Togol suis hidup dan cuba muat naik gambar anda lagi.

Sentuhan Akhir

Anda harus memperlakukan kolaj foto TikTok anda seperti TikTok yang lain. Setelah selesai menambahkan foto dan kesan, jangan ragu untuk menambahkan teks yang relevan ke siaran anda. Anda juga boleh memilih pelbagai penapis TikTok yang sejuk untuk memuji gambar anda.

Menambah trek muzik tidak boleh membahayakan, pastikan ia sesuai dengan pilihan foto anda. Akhirnya, anda boleh menambahkan beberapa emoji atau pelekat untuk mencerahkan nada lebih jauh. Pilihan adalah milik anda. Namun, kami selalu menambah muzik untuk memecah monotoni.

Setelah mengedit kolaj foto anda TikTok, tekan Next, dan anda akan mendarat di tetingkap penamat. Dari menu ini, anda boleh memasukkan kapsyen anda di mana anda menyapa peminat atau rakan anda, menerangkan sedikit foto anda, dll. Anda juga boleh menekan Select Cover dan memilih pada foto dari kolaj anda untuk menjadi gambar sampul TikTok anda.

Ketik Kirim apabila anda sudah bersedia, dan itu sahaja.

Soalan Lazim

Menghadapi masalah menambahkan foto anda? Terdapat beberapa perkara yang harus anda cuba jika anda tidak mempunyai pilihan untuk memuat naik foto atau gambar tersebut tidak disiarkan dengan betul.

Diakui, perlu beberapa saat untuk mencari pilihan untuk memuat naik gambar untuk gambar latar. Banyak pembelajaran aplikasi baru mengklik butang sehingga pilihan yang tepat muncul. Nasib baik, itulah sebabnya kami menyediakan tangkapan skrin, untuk memudahkan anda menyelesaikan video TikTok besar seterusnya.

Apa yang berlaku apabila anda tidak mempunyai pilihan untuk menyiarkan foto? Mungkin, mereka tidak muncul Sekiranya ini berlaku kepada anda, pergi ke tetapan pada telefon pintar anda dan pastikan TikTok mempunyai akses ke foto dan video anda. Ia berbeza untuk setiap sistem operasi tetapi jika anda pergi ke tetapan, cari aplikasi TikTok (di bawah 'Aplikasi' di Android, atau tatal ke bahagian bawah halaman tetapan utama di iPhone) dan izinkan akses ke pilihan galeri.

Mengapa video TikTok saya tidak disiarkan? Sekiranya ini adalah masalah pengeposan, anda mungkin mengalami salah satu daripada beberapa perkara. Kelajuan internet anda mungkin tidak stabil sehingga lebar jalur tidak ada untuk anda memuat naik kandungan anda. Aplikasi ini mungkin sudah ketinggalan zaman, jadi pergi ke gedung aplikasi OS anda dan pastikan aplikasi itu dikemas kini. Terakhir, TikTok dapat mencegah anda membuat catatan jika anda telah melanggar syarat dan perjanjian. Anda mungkin harus memeriksa e-mel anda untuk sebarang komunikasi dari TikTok jika ini masalahnya.

Berseronok

TikTok memberikan banyak kebebasan kreatif kepada penggunanya. Anda boleh menambahkan apa sahaja pada TikToks anda, termasuk muzik, kesan, penapis, teks dan foto dari galeri anda. Sekiranya ini adalah gambar peribadi anda, kami juga mencadangkan menjadikan video itu peribadi atau hanya dapat dilihat oleh rakan atau pengikut anda di TikTok.

Sekali lagi, tidak perlu menggunakan perisian pihak ketiga untuk foto di TikTok. Bagaimana TikTok terbaru anda berubah? Adakah anda seronok menambahkan gambar dan kesan lain padanya? Jangan ragu untuk berkongsi karya anda di bahagian komen di bawah.