Cara Menambah Gambar ke Video TikTok

TikTok mungkin merupakan aplikasi paling popular di planet ini sekarang. Orang di seluruh dunia menggunakannya untuk merakam video pendek yang menyeronokkan.

Cara Menambah Gambar ke Video TikTok

Klip ini adalah cara yang hebat untuk mengekspresikan diri anda, dan tidak ada akhir dari kemungkinannya. Tetapi bagaimana jika anda lebih mementingkan foto dan bukannya video?

Atau bagaimana jika anda ingin menggabungkan gambar dan video? Anda boleh menambah gambar ke video TikTok sebagai latar belakang atau membuat tayangan slaid video menggunakan gambar.

Menambah Gambar Latar ke Video TikTok Anda

Sekiranya anda mempunyai imaginasi yang jelas, TikTok dengan cepat akan berubah menjadi taman permainan anda. Banyak pengguna berusaha untuk membuat keseluruhan set di mana mereka membuat lakaran atau membuat tarian mereka bergerak. Tetapi jika anda kekurangan ruang atau alat peraga, gambar latar yang hebat akan berlaku.

Anda dapat menambahkan gambar ke latar belakang walaupun anda sedang berusaha untuk menyatakan sesuatu, atau anda perlu menyoroti masalah. Jadi, bagaimana anda menambah gambar latar ke video? Sangat mudah, ikuti langkah berikut:

  1. Buka aplikasi TikTok pada iOS atau Android anda
  2. Ketuk butang "+" di bahagian bawah layar dan mulakan rakaman.
  3. Hentikan rakaman selepas beberapa saat dan kemudian pilih ikon "Kesan" di sudut kiri bawah skrin.
  4. Kemudian di sudut kiri atas, pilih "Muat naik gambar anda sendiri untuk mengubah latar belakang".
  5. Terus rakam, dan gambar yang anda pilih akan muncul sebagai latar belakang video.

Anda kemudian boleh terus menambah muzik, menapis, dan mengedit video TikTok anda.

Cara Menambah Gambar ke Video Tik Tok

Menggunakan Templat Foto ke TikTok

Apabila anda bergelut untuk mendapatkan gambar yang tepat atau mencari tempat yang sesuai untuk video baru anda, jangan risau. TikTok telah membuat anda dilindungi. Anda boleh menggunakan beberapa templat yang telah dipasang sebelumnya dengan aplikasi.

TikTok mempunyai pilihan yang sangat baik yang sesuai dengan semua jenis mood. Setiap templat foto berbeza dalam arti bahawa ia akan membolehkan anda memuat naik sejumlah foto. Bagi sebilangan, ia akan menjadi 2-3. Untuk yang lain, anda boleh memuat naik sepuluh.

Templat ini dilengkapi dengan animasi tertentu, jadi yang perlu anda lakukan hanyalah menambahkan muzik, suara, atau teks untuk mengatakan apa yang ingin anda katakan.

Butang templat foto terletak di sudut kanan bawah skrin semasa anda membuka aplikasi TikTok. Anda boleh bersenang-senang dengan templat, tetapi kadangkala, templat itu tidak mencukupi.

Tambah Gambar ke Video Tik Tok

Membuat Tayangan Tayangan TikTok

Templat sangat bagus, tetapi ia dapat menyekat kreativiti anda, atau kadangkala mereka tidak sesuai dengan idea yang anda miliki untuk video TikTok. Templat juga tidak berfungsi dengan gambar ukuran yang berbeza.

Itulah sebabnya ada pilihan lain yang boleh anda gunakan - membuat tayangan slaid menggunakan gambar anda sendiri. Inilah caranya:

  1. Buka aplikasi TikTok di telefon anda dan pilih video berdurasi 15 atau 60 saat.
  2. Lewati butang "+" dan templat dan pilih pilihan "Muat Naik".
  3. Rol kamera anda akan muncul, dan ia akan menunjukkan semua video di telefon anda secara lalai. Anda harus menukar tab dari "Video" ke "Foto".
  4. Anda boleh memilih foto dalam urutan tertentu, seperti yang anda mahukan untuk dipaparkan dalam tayangan slaid. Anda boleh memilih hingga 12 foto dari telefon anda.
  5. Setelah anda membuat pilihan, klik pada pilihan "Tayangan slaid" di bahagian atas.

Setelah memilih foto untuk tayangan slaid anda, teruskan ke editor. Anda boleh memilih muzik yang ingin anda gunakan, kemudian pelekat, dan tapis terlebih dahulu. Anda juga dapat memilih jika anda mahu gambar anda berada dalam kedudukan mendatar atau menegak.

Setelah selesai, tekan "Next", dan anda akan diminta ke halaman pengeposan. Tambahkan keterangan jika anda mahu dan pilih tetapan lain mengenai komen dan privasi.

Tambah Gambar ke Video Tik Tok

Meneroka TikTok sepenuhnya

Sebilangan besar orang yang menggunakan aplikasi ini setiap hari masih muda dan mahir dalam bidang teknologi. Tetapi selalu ada lebih banyak perkara untuk dipelajari mengenai aplikasi yang kami gunakan.

TikTok mempunyai banyak pilihan untuk penyesuaian, dan menambahkan foto anda adalah salah satu daripadanya. Anda boleh menggunakan gambar keren sebagai latar belakang video anda.

Atau anda boleh menggunakan salah satu templat jika anda mahukan cara yang menyeronokkan untuk memaparkan gambar anda. Akhirnya, anda dapat merancang tayangan slaid anda sendiri dan mengubahnya menjadi video yang menakjubkan.

Adakah anda menambah gambar ke video TikTok? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found