Cara Menambah Pencetak dan Mencetak Dokumen dari Kindle Fire

Dengan mencetak sebagai fungsi asas, anda akan menganggapnya boleh didapati di hampir semua peranti yang boleh anda baca. Tetapi, terdapat banyak peranti yang tidak memungkinkan pengguna menyambungkannya ke pencetak.

Cara Menambah Pencetak dan Mencetak Dokumen dari Kindle Fire

Tablet Amazon Kindle Reader pasti terlintas di fikiran. Selain daripada banyak eBook yang mempunyai perlindungan DRM, tablet Kindle bahkan tidak dapat disambungkan ke pencetak. Iaitu, kecuali Kindle Fire. Hibrid antara tablet Amazon Fire dan Kindle Readers ini jauh lebih serba boleh, walaupun lebih mahal juga.

Mari mulakan penambahan pencetak ke Kindle Fire anda.

Menyambung ke Pencetak dari Kindle Fire

Terdapat dua cara untuk menghubungkan Kindle Fire anda ke pencetak. Anda boleh menggunakan kabel USB untuk menghubungkan Kindle Fire ke komputer dan mencetak dengan cara itu, atau menyambung ke pencetak melalui Wi-Fi, jika pencetak mempunyai fungsi tanpa wayar.

 1. Leret ke bawah pada skrin untuk memunculkan Tetapan Pantas menu.
 2. Ketik pada Tanpa Wayar ikon.
 3. Dengan andaian belum, gerakkan slaid di sebelah Wi-Fi pilihan untuk Dihidupkan.
 4. Sekarang, cari dan sambungkan ke rangkaian yang sama dengan pencetak.
 5. Cari pencetak dengan membuka dokumen yang ingin anda cetak dan pilih Fail> Cetak.
 6. Kemudian, pilih Semua Pencetak ...
 7. Klik pada + butang dan masukkan alamat IP pencetak anda, ia terdapat di panduan pengguna jika anda tidak mengetahuinya.

Sebagai alternatif, anda boleh menyambungkan Kindle Fire ke komputer anda, melalui kabel USB, dan mencetak dari PC anda. Pencetak perlu disambungkan terus ke PC untuk mencetaknya tanpa penghala.

Setakat ini, begitu baik. Betul? Ini adalah bahagian yang mudah. Sekarang untuk perkara yang sukar.

kindle ereader

Berurusan dengan Perlindungan DRM

Sebab utama mengapa pembaca e-book biasa seperti tablet Kindle standard tidak membiarkan anda mencetak e-book adalah supaya pengguna tidak dapat menghantar e-book di laman torrent atau menyerahkan salinan cetak kepada sesiapa yang mencari e-book percuma, sehingga menelan belanja Amazon dan pengarang mereka kekayaan.

Tidak semua e-book mempunyai perlindungan DRM, tetapi kebanyakannya memilikinya. Semua e-book dan dokumen yang mempunyai ekstensi .azw, atau eBook yang dibeli oleh Kindle, memerlukan beberapa gangguan dan penukaran sebelum dapat dicetak. Walaupun anda memiliki eBook, anda masih perlu menukarnya.

Bagaimana anda melakukan ini? Anda hanya dapat melakukannya dengan memasang dan menggunakan perisian penghapusan DRM pihak ketiga. Epubor adalah produk perisian terkenal yang tersedia dalam format Kindle Fire dan juga untuk pengguna PC dan Mac.

Perhatikan bahawa pada Kindle Fire, anda tidak perlu melakukan jailbreak pada peranti untuk memasang perisian pihak ketiga. Ini menjadikan proses penyingkiran dan penukaran DRM sebenarnya agak mudah. Setelah anda memasang Epubor atau perisian lain yang anda suka, ikuti arahan setiap program, kerana mereka mempunyai panduan terperinci mengenai cara meneruskan dari awal hingga akhir.

Menukar eBook Bukan DRM

Hanya kerana anda telah selesai mengeluarkan perlindungan DRM dari fail .azw anda, itu tidak bermaksud bahawa mereka sudah siap mencetak. Bersama dengan aplikasi penghapusan DRM, anda juga harus memasang penukar PDF. Sekali lagi, Epubor melakukan pekerjaan dengan baik untuk menawarkan pengguna Kindle Fire rangkaian program lengkap yang diperlukan untuk mencetak e-book melalui Epubor Kindle to PDF Converter mereka.

Walau bagaimanapun, anda harus perhatikan bahawa banyak penukar .azw ke PDF mungkin tidak berfungsi pada tablet anda. Ini bermaksud bahawa anda harus memindahkan fail ke komputer riba atau komputer anda, menukarnya ke sana dengan program Windows atau MacOS, dan kemudian memindahkannya kembali ke tablet anda.

Mencetak eBook dan Fail Lain

Setelah dokumen dan eBook siap dicetak, anda juga memerlukan aplikasi pencetakan. Tablet Kindle Fire, walaupun dapat berkomunikasi dengan pencetak, jangan melakukan ini secara asli, seperti yang dilakukan oleh beberapa telefon pintar dan tablet biasa.

nyalakan api hdx

Sekali lagi, ini bermakna anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi pihak ketiga. Aplikasi HP ePrint biasanya berfungsi dengan baik pada tablet Kindle Fire dan Fire HD. Itu tidak bermaksud bahawa OfficeSuite juga tidak akan berjaya.

 1. Buka aplikasi percetakan anda dan muatkan dokumen PDF yang ingin anda cetak.
 2. Periksa untuk mengetahui sama ada anda masih tersambung ke rangkaian wayarles yang sama dengan pencetak.
 3. Sekarang, ketik Cetak.
 4. Pilih pencetak dari senarai peranti yang ada atau klik Semua Pencetak untuk mencari mereka yang berdekatan.
 5. Buat penyesuaian bagaimana anda mahu mencetak (satu sisi, dua sisi, fon, dll.) Dan kemudian ketik Cetak.

Walaupun pelbagai antara muka aplikasi pencetakan mungkin berbeza, langkah-langkah yang terlibat dalam mengoperasikannya biasanya sama. Sekiranya anda telah menggunakannya, anda boleh menggunakan semuanya.

Soalan Lazim

Bolehkah anda menyambung ke pencetak dengan Kindle Fire tanpa internet?

Ya, jika anda mempunyai komputer yang disambungkan secara langsung ke pencetak, anda beruntung.

Anda boleh menyambungkan Kindle Fire ke komputer dengan mudah, melalui kabel USB, dan kemudian mengakses fail dari tablet anda untuk mencetak menggunakan komputer anda.

Adakah Layak Mencetak eBook dan Dokumen DRM?

Sekarang anda tahu bagaimana, anda fikir ini adalah sesuatu yang mungkin anda lakukan? Perlu diingat bahawa melanggar perlindungan DRM dianggap tidak sah. Kita juga harus menunjukkan bahawa perlindungan DRM sentiasa berkembang. Tidak dapat dibayangkan bahawa beberapa perisian penyingkiran akhirnya berhenti berfungsi. Merosakkan salinan dokumen anda dengan perisian penghapusan DRM juga merupakan kemungkinan.

Pada masa yang sama, kami memahami bahawa membaca buku dalam warna hitam dan putih juga bagus, dan menjimatkan beberapa dolar adalah lebih baik. Oleh itu, adakah anda fikir anda akan menggunakan Kindle eReader biasa sekali lagi, atau membayar sedikit tambahan untuk Kindle Fire HD yang bernilai, memandangkan semua yang anda boleh lakukan dengannya?