Cara Menambah Nada Dering pada iPhone 6S

Untuk memperibadikan iPhone anda, salah satu perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah menyesuaikan nada dering. Walaupun penyesuaian pada iPhone kurang di banyak bidang yang berbeza, sekurang-kurangnya kita dapat mengubah nada dering sesering yang kita mahukan. Walaupun menukar nada dering anda ke salah satu nada atau nada Apple yang dimuat sebelumnya adalah mudah, mengubahnya menjadi lagu yang anda inginkan atau menambahkan nada dering tidak.

Cara Menambah Nada Dering pada iPhone 6S

Malangnya, Apple tidak mempunyai cara yang cepat dan mudah untuk menambahkan nada dering ke peranti anda. Oleh itu, kita harus melakukan semua kerja sendiri. Walaupun prosesnya tidak terlalu sukar, proses ini mungkin memakan masa yang cukup lama apabila anda melakukannya beberapa kali pertama. Sudah tentu ia akan menjadi lebih mudah dari masa ke masa, tetapi kita akan berbohong jika kita mengatakan bahawa ia sangat mudah sejak awal.

Masalahnya ialah, nada dering di iPhone ini harus dalam format tertentu, jadi anda tidak boleh memilih lagu dan secara automatik menjadikannya nada dering iPhone anda. Oleh itu, anda mesti mencari lagu / nada anda dalam format yang betul (yang tidak selalu mudah) atau anda perlu menukar lagu / nada menjadi format yang betul. Pertama, kami akan melihat apa yang akan anda lakukan sekiranya anda dapat mencari lagu / nada yang tepat dalam format yang betul.

Cara Menambah Nada Dering ke iPhone 6S (Fail Sudah Dalam Format Yang Betul)

Langkah 1: Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah memuat turun fail yang anda temukan dan meletakkannya di desktop anda.

Langkah 2: Dari sana, anda ingin menyambungkan iPhone 6S atau peranti lain ke komputer anda dan kemudian membuka iTunes.

Langkah 3: Di iTunes, anda perlu pergi ke Fail> Tambahkan ke Perpustakaan dan menavigasi lokasi dan menambahkan nada dering yang anda mahukan.

Langkah 4: Di bawah Tetapan, tekan Nada dan kemudian Segerakkan Nada dan pilihlah semuanya atau hanya beberapa yang anda mahukan.

Langkah 5: Setelah anda menekan Terapkan, semua nada dering akan ditambahkan ke telefon anda dan akan ada untuk anda gunakan ketika menukar nada dering anda di menu Tetapan.

Namun, jika lagu atau suara yang anda mahukan tidak dapat dijumpai dalam format nada dering, anda harus mengubah dan mengubah fail itu sendiri. Berikut adalah langkah-langkah untuk melakukan itu dan bersiap sedia, sedikit lebih memakan masa daripada kaedah terakhir.

Cara Menambah Nada Dering ke iPhone 6S (Harus Mengubah Format)

Langkah 1: Langkah pertama adalah membuka iTunes dan mencari lagu yang ingin anda ubah menjadi nada dering. Sekiranya lagu tersebut tidak ada di pustaka iTunes anda, lagu ini tidak akan berfungsi, jadi anda pasti memerlukan cara untuk memilikinya di pustaka iTunes anda. Sama ada anda membelinya atau hanya menyeret dan melepaskannya, itu adalah panggilan anda. Panjang maksimum nada dering pada iPhone hanya 30 saat, jadi pastikan lagu yang ingin anda gunakan mempunyai bahagian lagu yang sesuai untuk digunakan atau pastikan fail itu sendiri pendek. Sudah tentu, anda juga boleh menjadikan nada dering menjadi lebih sedikit jika anda hanya memerlukan klip beberapa saat, tidak perlu sepanjang 30 saat.

Langkah 2: Untuk mengubah lagu menjadi nada dering, anda perlu mengambil klip daripadanya (jika panjangnya melebihi 30 saat, lagu mana yang paling banyak). Cara anda melakukan ini adalah dengan klik kanan pada lagu, tekan butang Dapatkan Maklumat, kemudian klik pada Pilihan. Di tab pilihan, anda akan melihat permulaan dan penghentian. Di situlah anda akan meletakkan masa yang anda mahu klip anda dimulakan dan berhenti untuk nada dering anda. Anda mungkin perlu mendengarkan lagu tersebut beberapa kali untuk mengetahui dengan tepat bahagian lagu yang anda mahukan dan waktu apa yang harus anda mulakan dan hentikan. Sebaik sahaja anda mendapatkannya, tekan OK.

Langkah 3: Seterusnya, anda ingin membuat versi lagu AAC dengan mengklik kanan dan memilih Buat Versi AAC. Sekarang, anda akan mempunyai lagu atau fail versi AAC yang asli dan asli. Pastikan anda dapat mengetahui mana yang merupakan versi AAC, cukup dengan memberikan nama yang berbeza. Kemudian anda boleh terus maju dan mengubah semula lagu asalnya menjadi panjang lebar, kerana sekarang anda mempunyai fail baru yang hanya merupakan klip kecil lagu anda.

Langkah 4: Seterusnya anda ingin mengklik klip AAC anda dan pilih Show in Finder dan kemudian klik kanan lagu dan pilih Get Info. Di bawah Nama dan Sambungan, ubah pelanjutan dari .m4a ke .m4r dan kemudian simpan. Seterusnya, seret fail ke desktop anda. Sekarang anda pada dasarnya akan berada di titik permulaan kaedah terakhir.

Langkah 5: Sekarang adalah masa untuk menyambungkan iPhone 6S atau peranti lain ke komputer dan membuka iTunes. Pilih tiga titik di sebelah telefon anda dan klik Nada. Kemudian seret fail dari desktop ke folder Nada di iTunes. Dari saat itu, klik pada iPhone anda di bahagian atas, dan kemudian klik Segerakkan nada dan setelah anda memilih nada atau nada baru anda, anda sudah bersedia untuk menekan Terapkan.

Langkah 6: Setelah anda diselaraskan dan ia telah digunakan, kembali pada iPhone anda dan kemudian pergi ke Tetapan, kemudian bunyi dan akhirnya Nada Dering. Nada dering baru anda semestinya ada di bahagian atas senarai. Yang perlu anda lakukan ialah mengkliknya dan sekarang ia akan menjadi nada dering anda. Anda boleh mengulangi proses ini seberapa banyak yang anda mahukan dan membuat nada dering seberapa banyak yang anda mahukan, dan bahkan boleh memberikan nada dering atau suara untuk orang tertentu dalam kenalan anda!

Dengan menggunakan salah satu daripada dua kaedah ini, anda seharusnya dapat menambahkan nada dering anda sendiri ke iPhone. Walaupun akan lebih baik jika mereka mengizinkan kaedah yang lebih mudah untuk melakukannya, proses langkah demi langkah ini menjadi lebih mudah apabila anda melakukannya lebih kerap. Jadi dari masa ke masa, anda akan menjadi mahir mengubah jenis fail, memendekkan fail dan kemudian menambahkannya ke iTunes dan peranti anda.