Cara Menambah dan Menukar Nada Dering pada iPhone 6S

Walaupun mereka tidak digunakan oleh sebilangan orang seperti dulu pada masa flip telefon, nada dering masih merupakan sesuatu yang dimiliki oleh banyak orang pada peranti mereka dan digunakan setiap hari. Walaupun anda sering mendengar getaran atau melihat telefon yang dibungkam hari ini, masih ada pasaran untuk nada dering untuk memberi amaran kepada anda ketika anda dipanggil atau mendapat pemberitahuan. Walaupun kadang-kadang mereka bising dan menjengkelkan, tidak ada cara yang lebih baik atau lebih mudah untuk mengetahui kapan anda mendapat teks, panggilan atau pemberitahuan.

Cara Menambah dan Menukar Nada Dering pada iPhone 6S

Artikel ini akan melihat cara menambah nada dering ke iPhone 6S anda, dan bagaimana mengubah nada dering anda jika anda mahukan suara baru. Sebelum melihat cara menambahkan nada dering anda sendiri ke iPhone (yang merupakan proses yang lebih lama), kami akan melihat cara menukar nada dering anda. Tidak ada yang menginginkan bunyi nada dering yang sama selama bertahun-tahun, jadi adalah idea yang baik untuk mengetahui cara mengubahnya (syukurlah, ia cukup mudah dan cepat dilakukan). Sudah tentu, anda ingin memastikan kelantangan telefon anda sedikit dan telefon anda tidak dalam mod senyap, atau menukar nada dering ini tidak menjadi masalah kerana anda tidak akan dapat mendengarnya. Setelah semua difahami, inilah masanya untuk belajar bagaimana menukar nada dering anda.

Cara Mengubah Nada Dering Anda di iPhone 6S

Langkah 1: Klik aplikasi Tetapan dari skrin utama.

Langkah 2: Ketik butang Bunyi.

Langkah 3: Setelah sampai, tekan butang Nada Dering.

Langkah 4: Dari sini, anda akan dapat melihat senarai nada dering yang tersedia untuk digunakan. Cukup, klik pada yang anda mahu gunakan, dan itu sahaja! Anda kini telah menukar nada dering anda.

Selain mengubah nada dering, anda juga dapat mengubah berbagai suara lain di halaman yang sama persis dengan tempat anda menukar nada dering. Sama ada anda mahu mengubah suara ketika anda menerima teks, bunyi ketika anda menerima e-mel atau hampir apa sahaja, semuanya boleh dilakukan dengan beberapa klik paling banyak. Ini adalah tambahan yang bagus kerana ini membolehkan anda menetapkan nada amaran yang berbeza untuk amaran yang berbeza, jadi anda selalu tahu apa yang diharapkan ketika telefon anda mati.

Sekarang setelah anda mengetahui cara menukar dari satu nada dering ke nada dering yang lain, mari kita lihat cara menambahkan yang baru jika anda mahu.

Cara Menambah Nada Dering ke iPhone 6S Anda

Walaupun banyak orang mempunyai lagu kegemaran mereka sebagai nada dering mereka, iPhone 6S dan banyak peranti lain dilengkapi dengan nada nada lalai dan pra-muat yang boleh anda pilih. Tetapi jika ini tidak menggelitik minat anda, ada peluang untuk menambahkan nada dering pada iPhone 6S. Anda boleh membeli nada dering terus dari menu Nada Dering (dengan butang Simpan di sudut kanan atas), atau boleh pergi ke kedai iTunes dan membelinya juga.

Terdapat juga beberapa aplikasi yang boleh anda dapatkan dari App Store yang akan mengandungi pelbagai nada dering untuk digunakan di iPhone 6S anda. Namun, walaupun masih, anda mungkin tidak dapat menemui nada dering yang sebenarnya anda mahu gunakan. Walau bagaimanapun, adalah idea yang baik untuk mencuba aplikasinya terlebih dahulu kerana menambahkan banyak nada dering ke peranti anda sendiri boleh menjadi proses yang panjang. Sekiranya anda mencuba aplikasinya dan masih tidak menemui apa-apa, anda perlu menambahkan nada dering sendiri. Tetapi untuk benar-benar menambahkan nada dering ke iPhone 6S anda, anda harus melalui beberapa gelung. Walaupun begitu, prosesnya tidak terlalu sukar.

Langkah 1: Buka iTunes dan pilih lagu yang ingin dipotong untuk membuat nada dering. (nada dering hanya boleh berdurasi 30 saat).

Langkah 2: Klik kanan pada lagu dan tekan Get Info, dan kemudian Pilihan. Di sana anda akan melihat Mula dan Berhenti, yang membolehkan anda memilih di mana anda mahu nada dering anda dimulakan dan berhenti (ingat untuk membuatnya di bawah 30 saat).

Langkah 3: Kemudian buat versi AAC lagu anda, jadi sekarang anda akan mempunyai AAC yang asli dan yang asli. Anda kini boleh menukar versi asalnya kembali ke panjang asalnya.

Langkah 4: Klik kanan lagu versi AAC dan pilih Show in Folder, dan kemudian di Finder Folder, pilih lagu dan tekan Get Info.

Langkah 5: Dari situ, ubah peluasan fail dari .m4a ke .m4r. Kemudian, seret fail ke desktop anda.

Langkah 6: Sambungkan telefon anda ke komputer dan sambungkan ke iTunes. Pilih tiga titik ke peranti anda dan pilih Nada dari menu lungsur turun.

Langkah 7: Seret fail ke menu Nada, dan kemudian segerakkan peranti anda dan di sana anda memilikinya! Nada dering baru anda harus dimasukkan dalam senarai nada dering lalai dalam menu Nada Dering.

Walaupun proses itu pasti memerlukan beberapa minit untuk anda selesaikan, prosesnya akan lebih berharga jika anda dapat menambahkan nada dering yang anda sukai. Anda boleh mengulanginya dengan lagu fail audio yang anda mahukan, yang bermaksud anda boleh mengubah hampir semua perkara menjadi nada dering! Terdapat juga pilihan untuk menetapkan nada dering tertentu untuk individu tertentu, jadi kami akan menunjukkan cara melakukannya juga. Ini dapat membantu jika anda ingin mengetahui siapa yang memanggil anda atau menghantar SMS kepada anda tanpa mengeluarkan telefon anda untuk diperiksa.

Cara Memberi Nada Dering Tertentu kepada Individu Tertentu

Langkah 1: Buka senarai kenalan anda dan pilih individu yang ingin anda tambahkan nada dering tertentu.

Langkah 2: Tekan butang Edit setelah anda memilih orang tersebut, dan tatal ke bawah ke bahagian Nada Dering.

Langkah 3: Setelah sampai di sana, anda boleh memilih nada dering yang ingin anda tetapkan kepada individu tersebut dengan mudah.

Langkah 4: Sebaik sahaja anda memilih nada dering, tekan butang Selesai di bahagian kanan atas skrin dan anda sudah bersedia!

Setelah membaca artikel ini, anda boleh menukar dan menambahkan nada dering ke iPhone 6S anda dengan mudah. Seperti yang anda lihat, tidak sukar untuk dilakukan dan dapat dilakukan hanya dalam beberapa minit.