Cara Menambah Kesan Mo Lambat ke Video TikTok anda

Menambah kesan pada video TikTok agak mudah. Anda boleh melakukannya semasa anda merakam atau selepas pengeluaran.

Satu kesan yang sangat popular ialah gerakan perlahan. Anda boleh menggunakannya untuk membuat beberapa klip yang sangat menyeronokkan, terutamanya apabila anda menggabungkannya dengan kesan lain.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menambahkan kesan slow-mo pada video anda, dan juga cara menambahkan beberapa kesan popular lain.

Cara Menambah Slow-Mo ke Video TikTok

TikTok adalah aplikasi yang direka dengan baik dan mesra pengguna, jadi tidak menggunakannya sama sekali. Setiap kali anda membuat video, anda mempunyai peluang lain untuk menambahkan kesan. Mudah untuk menambah penapis asas, dan yang sama boleh dikatakan untuk kesan lambat-mo. Anda hanya memerlukan beberapa ketukan untuk mengakses dan menggunakannya.

Inilah yang harus anda lakukan:

  1. Buka aplikasi dan ketik pada + ikon di tengah-tengah skrin.

  2. Ketik Kepantasan di sudut kanan atas aplikasi.

  3. Perlahankan video dengan memilih 0.1x atau 0.5x bergantung pada betapa lambatnya video yang anda mahukan. Anda juga boleh mempercepatnya dengan memilih 2x atau 3x.

Cara Menambah Kesan Lain pada Video TikTok

Terdapat banyak yang boleh anda lakukan dengan aplikasi ini. Ia membenarkan semua jenis kesan yang dapat menjadikan video anda menonjol dari orang ramai. Mari kita lihat dengan lebih dekat beberapa kesan paling keren yang dapat anda gunakan untuk mendapatkan anda pengikut baru dan setia.

Klon Diri

Anda juga boleh membuat klon diri anda beberapa kali dan membuat video tiga atau empat orang anda bercakap, menyanyi, menari, dll. Ini boleh menghasilkan beberapa klip video yang menarik, tetapi pada awalnya memerlukan sedikit latihan dan kesabaran. Ia juga memerlukan penggunaan aplikasi pihak ketiga

videostarapp

Sebelum anda mula merakam video klon, pilih lagu yang ingin anda dengar di latar belakang. Simpan ke gulungan kamera anda dan import video ke aplikasi Bintang Video.

Ini percuma dan tersedia untuk dimuat turun di App Store, tetapi anda harus melakukan pembelian dalam aplikasi untuk mendapatkan akses ke semua fitur. Anda juga akan menggunakan aplikasi ini untuk melakukan pengklonan sebenar kerana TikTok tidak mempunyai ciri tersebut dalam keadaan terpasang.

Telefon anda semestinya masih boleh dibuat untuk membuat video klon. Sebaiknya gunakan pendirian tripod untuk memastikan bahawa tidak ada yang bergerak. Kemudian, anda mesti memilih kedudukan untuk setiap klon sebelum anda merakam apa-apa. Anda dapat menggunakan aplikasi untuk merakam klip, tetapi anda juga dapat menggunakan aplikasi kamera utama jika ponsel anda memiliki kamera yang cukup bagus.

Rakam setiap "klon" secara berasingan dan gunakan aplikasi kamera untuk memotong klip, hanya menjaga bahagian di mana anda berada dalam posisi sempurna. Anda harus meletakkan klon sehingga ada banyak ruang di antara mereka untuk mengelakkan pertindihan. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan merakam video di kawasan terbuka, seperti ruangan besar, di luar rumah, atau di tempat yang sama luasnya.

Nyanyikan Duet dengan Rakan Anda

Sebilangan besar pengguna TikTok merakam diri mereka ketika mereka menyegerakkan lagu-lagu kegemaran mereka. Ini adalah salah satu kegunaan yang paling popular untuk aplikasi ini dan membuat kandungan dengan mudah. Anda boleh melakukannya sendiri, atau membuat video duet dengan rakan anda.

Inilah cara anda melakukannya:

  1. Buka aplikasinya dan cari video yang dibuat oleh rakan atau pilih dari suapan anda.
  2. Ketik butang kongsi dan pilih Duet dari menu.

  3. Mencatat akhir duet anda melalui video yang telah anda pilih.

  4. Setelah selesai ketik butang merah yang berbunyi Seterusnya.

  5. Ketik Hantar butang dan video duet akan disiarkan di profil anda.

Anda juga boleh berduet dengan diri sendiri! Bagi mereka yang sangat berbakat, atau mungkin anda telah menulis dan menghasilkan kandungan anda sendiri, melakukan duet dengan diri sendiri dapat menjadikan kandungannya lebih menghiburkan.

Di mana Slow-Mo di TikTok?

Ia berada di sebelah kanan skrin anda dan akan muncul ketika anda memulakan rakaman. Cari ikon ‘Speed’ dalam senarai.

Bolehkah saya menambahkan Slow-Mo setelah saya menyiarkan video saya?

Ya. Simpan video anda ke peranti anda kemudian muatkan semula. Apabila anda melakukan ini, anda harus menekan ikon kelajuan di sudut kanan bawah untuk mempercepat atau memperlahankan kandungan.

Pemikiran Akhir

Ini hanya beberapa perkara menarik yang boleh anda lakukan di TikTok - beberapa di antaranya terdapat dalam aplikasi itu sendiri, yang lain dengan bantuan aplikasi pihak ketiga. Terus bereksperimen dengan kesan terbina dalam dan aplikasi pihak ketiga untuk mewujudkan rasa yang benar-benar anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found