Cara Menambah Seseorang ke Teks Kumpulan di iPhone

Pemesejan kumpulan (teks kumpulan AKA) adalah ciri yang cukup hebat untuk iPhone dan iPad yang menjalankan iOS 10 dan iOS 11. Pemesejan kumpulan adalah ciri yang sangat baik yang membolehkan pengguna telefon bimbit untuk terus berhubung dengan pelbagai rakan, rakan sekerja, dan kenalan.

Semasa mesej anda berkembang, anda mungkin mahu memasukkan lebih banyak orang. Penting untuk disebutkan bahawa terdapat perbezaan antara Group iMessage dan Group Messages. Dalam bahasa Apple: iMessage Kumpulan adalah apabila semua orang dalam kumpulan menggunakan iPhone. Ini memungkinkan untuk menambah / menghapus ahli dari kumpulan teks anda.

Mesej kumpulan sebenarnya dihantar menggunakan fungsi SMS dari rangkaian selular kerana pengguna aktif menggunakan campuran iPhone dan peranti Android. Sekiranya ini adalah kesukaran anda; anda perlu membuat utas teks baru dengan atau tanpa kenalan.

Cara Memulakan Mesej Kumpulan di iOS 10 atau iOS 11

Terdapat beberapa aplikasi lain di pasaran yang menyokong teks pesanan kumpulan tetapi untuk artikel tertentu ini, kami akan memfokuskan pada i mana-mana Mesej aplikasi yang digunakan oleh kebanyakan pengguna iPhone dan iPad setiap hari.

Salah satu perkara hebat mengenai produk Apple adalah kemampuan menggunakan aplikasi iMessage pada pelbagai peranti. Pilihan yang disenaraikan di bawah terpakai untuk semua produk Apple seperti; Mac, MacBook, iPhone, dan iPad.

Oleh itu, jika anda bersedia menjemput orang ke sembang kumpulan anda, ikuti arahan berikut:

 1. Dari iPhone anda, cari Mesej aplikasi dan ketik untuk membukanya

 2. Keluar dari sebarang perbualan yang mungkin anda lakukan dengan mengetuk kekunci anak panah di kiri atas. Dari skrin "Mesej" ketuk ikon 'Mesej Baru' yang terletak di sudut kanan atas (kelihatan seperti pad nota dengan pen).

 3. Anda boleh mula menaip nama individu yang ingin anda jemput di Kepada: kawasan. Sekiranya orang yang dijemput adalah orang yang sudah berada di buku alamat anda, ia mesti dilengkapkan secara automatik semasa anda memasukkan nama atau nombor mereka. Anda juga dapat mengetuk ikon + untuk melihat-lihat senarai kenalan anda.

  Bagi mereka yang tidak ada di buku alamat anda, di dalam Kepada: bidang, taipkan nombor telefon penerima. Sekiranya anda ingin menambahkan individu yang menggunakan iPad, anda boleh memasukkan ID Apple mereka sebagai gantinya.

 4. Ulangi langkah-langkah di atas sehingga semua penerima yang dimaksudkan telah ditambahkan ke dalam Kepada: bidang.

 5. Taipkan mesej yang ingin anda hantar. Anda hanya perlu mengetiknya sekali sahaja.

 6. Akhirnya, tekan butang Hantar.

Sekarang setiap ahli yang anda tambahkan akan menerima mesej itu. Ini membolehkan semua ahli kumpulan teks membalas dan saling melihat balasan. Sudah tentu, penerima boleh menyisih dari teks kumpulan pada bila-bila masa atau anda boleh mengeluarkannya dari kumpulan itu sendiri (lihat artikel TechJunkie mengenai mengeluarkan seseorang dari mesej kumpulan).

Sekiranya ada orang dalam teks kumpulan bukan pengguna iPhone, mereka tidak menggunakan aplikasi iMessage. Anda akan dapat mengetahui siapa dan tidak menggunakan iPhone mengikut warna butang Kirim. Sekiranya Kirim berwarna biru, mereka adalah pengguna iPhone. Sekiranya berwarna hijau, orang itu bukan pengguna iPhone (atau iOS pada umumnya) dan sebaliknya anda akan menerima teks standard.

Perlu diingat bahawa tidak semua emoji atau animasi akan berfungsi untuk semua individu dalam kumpulan. Ini benar terutamanya bagi mereka yang mempunyai versi iOS yang berbeza atau sistem operasi alternatif pada umumnya. Walau bagaimanapun, mesej teks itu sendiri mesti baik-baik saja.

Menambah / Mengeluarkan Ahli Sembang Kumpulan

Sekiranya anda sudah terlibat secara aktif dalam perbualan dengan satu atau lebih orang, atau terlupa untuk menambahkan seseorang pada asalnya, saya dapat membimbing anda untuk menambahkannya. Apa yang anda buat ialah:

 1. Dari iPhone anda, cari Mesej aplikasi dan ketik untuk membukanya.

 2. Pilih perbualan yang ingin anda tambahkan individu dan ketik untuk membukanya.

 3. Ketik pada Perincian ikon (kelihatan seperti saya dalam bulatan), yang terletak di sudut kanan atas skrin.

 4. Ketik Tambah Kenalan .

 5. Di antara Tambah: bidang, taipkan nama orang yang anda tambahkan (jika mereka sudah berada di buku alamat anda) atau taipkan nombor telefon penuh mereka.

  Sekali lagi, bagi mereka yang menggunakan iPad, anda boleh memasukkan ID Apple mereka jika perkara itu memudahkan.

 6. Untuk menyelesaikannya, teruskan dan ketik Selesai .

Sekiranya anda lebih suka mengeluarkan kenalan dari perbualan, ikuti langkah yang sama seperti yang dinyatakan di atas untuk mengakses butiran kumpulan. Setelah mencapai senarai kenalan, anda boleh menggesek nama kenalan ke kiri yang akan memunculkan pilihan hapus merah. Ketuk pilihan dia Keluarkan , dan sahkan tugas ketika ia muncul. Pengguna MacBook dan Mac akan melihat pilihan untuk "hapus" daripada menggunakan kaedah sapu.

Tinggalkan Perbualan Mesej Kumpulan

Terlalu banyak yang berlaku dalam perbualan yang anda tidak mahu dengar lagi? Sebenarnya sangat mudah untuk meninggalkan perbualan kumpulan selagi kumpulan itu terdiri daripada tiga orang atau lebih. Sekiranya perbualan tertentu berjalan lancar, anda boleh:

 1. Buka aplikasi Mesej dan menuju ke perbualan di mana anda ingin membebaskan diri.

 2. Ketik Perincian ikon (bahawa saya berada dalam bulatan, terletak di sudut kanan atas skrin.)

 3. Cepat mash pada pilihan untuk Tinggalkan Perbualan ini disenaraikan dengan warna merah terang dan terletak di bahagian bawah halaman.

 4. Ketik pilihan pengesahan apabila ia muncul dan anda tidak akan diberitahu lagi mengenai aktiviti tersebut.

Pemesejan kumpulan adalah ciri yang luar biasa tetapi sebilangan orang tidak menikmati kemas kini dan amaran berterusan di telefon mereka. Ini adalah ciri yang hebat, hanya perlu digunakan dengan berhati-hati untuk mengelakkan membebani diri sendiri dan orang lain dengan mesej kepada kumpulan.

Penyelesaian masalah untuk iMessages Kumpulan

Beberapa pengguna telah melaporkan bahawa mereka tidak dapat menambahkan lebih banyak daripada sejumlah kenalan ke mesej teks mereka pada iPhone. Ini mungkin mengejutkan anda tetapi syarikat penerbangan tertentu telah membuat batasan ini untuk melindungi pengguna daripada mesej spam.

Sekiranya anda perlu membuat rangkaian dengan kumpulan orang yang besar, lebih baik memilih aplikasi pesanan lain. Google Hangouts, Slack, dan banyak lagi terdapat di App Store. Sebilangan besar aplikasi pihak ketiga ini lebih serba boleh dan mesra pengguna untuk berkomunikasi di pelbagai platform dan sistem operasi.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menambahkan beberapa ahli, ini mungkin disebabkan oleh had pembawa. Ini juga mungkin disebabkan oleh kenalan yang salah.

Sekiranya anda pernah menyegerakkan kenalan anda dengan e-mel anda, anda mungkin mempunyai beberapa alamat e-mel dan bukan nombor telefon. Ini mungkin berfungsi dengan akaun iCloud tetapi bukan e-mel lain. Pastikan kenalan yang anda cuba tambahkan adalah yang betul.

Masalah lain yang mungkin anda miliki semasa menambahkan kenalan ke kumpulan iMessage ialah cuba menambahkan seseorang dengan had Waktu Skrin. Dengan penambahan Waktu Layar Apple, kemampuan pengguna untuk mematikan fungsi pada peranti Apple mereka termasuk iMessage. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menambahkan kenalan, ada baiknya anda bertanya kepada mereka jika mereka mempunyai had ini.