Cara Menambah Seseorang ke Panggilan Skype

Kemungkinannya, seperti kebanyakan pengguna, Anda telah menggunakan Skype untuk sembang satu-satu atau panggilan video. Tetapi apa yang berlaku apabila anda ingin menambahkan orang lain ke panggilan biasa? Sekiranya anda mencari jawapan untuk teka-teki ini, kami mendapat beberapa berita baik untuk anda. Menambah orang baru ke panggilan Skype sangat mudah, dan semua orang boleh melakukannya.

Cara Menambah Seseorang ke Panggilan Skype

Dalam panduan langkah demi langkah ini, kami akan memberi anda arahan terperinci tentang cara menambahkan seseorang ke Skype Call di seluruh peranti. Anda akan pergi hari ini tanpa perlu risau untuk menjadualkan semula mesyuarat lain kerana "masalah teknikal."

Tambahkan Seseorang ke Panggilan Skype di PC

Menambah orang ketiga (atau lebih) ke panggilan Skype di PC adalah proses yang agak mudah. Ikuti langkah di bawah untuk memanfaatkan fitur percuma Skype:

1. Mulakan Perbualan Skype

 1. Lancarkan Skype pada PC anda. Sekiranya aplikasi tidak melog masuk anda secara automatik, masukkan e-mel, nombor telefon, atau nama Skype anda diikuti dengan kata laluan anda.

 2. Sebaik sahaja anda masuk ke dalam aplikasi, klik pada tab "Kenalan". Anda akan menemuinya di bahagian atas bar sisi kiri. Anda akan melihat senarai semua kenalan Skype anda. Anda juga dapat memilih tab "Sembang" di sebelah "Kenalan" dan mencari sambungan terbaru anda di sana.

 3. Klik pada kenalan yang anda mahu mulakan panggilan.

 4. Untuk memulakan panggilan dengan orang itu, klik pada ikon telefon (panggilan audio) atau kamera (panggilan video) di sudut kanan atas tetingkap perbualan.

 5. (Jika diperlukan) Klik "Call Skype" dari menu drop. Pilihan ini akan menunjukkan jika kenalan anda juga menggunakan Skype dengan nombor telefon mereka.

2. Tambahkan Orang ke Panggilan

Setelah orang pertama menerima panggilan anda, anda boleh menambahkan yang baru pada perbualan yang sama. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Tekan tanda tambah di sudut kanan atas tetingkap sembang.

 2. Pilih pilihan "Tambah orang" atau "Tambahkan orang ke panggilan ini" dari tetingkap pop timbul. Anda sekarang akan melihat senarai kenalan Skype anda.

 3. Lihat senarai kenalan dan pilih yang anda mahu tambahkan. Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak orang, pilih saja mereka dari senarai. Anda boleh membatalkan pilihan kenalan dengan mencentang kotak di sebelah namanya.

 4. Klik pada butang "Tambah" atau "Tambah ke panggilan" dari bahagian bawah tetingkap.

Kenalan anda sekarang akan menerima jemputan untuk menyertai panggilan. Mereka akan ditambahkan setelah mereka menerima jemputan.

Petua: Sekiranya anda ingin memulakan panggilan dengan lebih dari satu orang dalam perbualan baru, anda boleh membuat kumpulan baru dengan mengklik "Sembang Baru" di bar sisi kiri dan memilih "Sembang Kumpulan Baru."

Tambahkan Seseorang ke Panggilan Skype pada Mac

Menambah orang ketiga ke panggilan Skype yang sedang berlangsung di Mac sangat mudah. Pertama, anda mesti memulakan perbualan biasa dengan salah satu kenalan anda dan kemudian menambahkan kenalan lain. Berikut adalah arahan terperinci mengenai cara melakukannya:

1. Mulakan Perbualan Skype

 1. Buka aplikasi Skype pada Mac anda.
 2. Log masuk dengan memasukkan alamat e-mel, telefon, atau nama Skype dan kata laluan anda.

 3. Pergi ke bar sisi kiri dan klik pada tab "Kenalan" untuk melihat senarai kenalan Skype anda.

 4. Klik pada nama orang yang anda mahu mulakan perbualan.

 5. Mulakan panggilan video dengan mengklik ikon kamera atau panggilan audio dengan memilih ikon telefon.

 6. Sekiranya terdapat menu drop-down yang meminta anda memilih cara anda ingin membuat panggilan, pilih "Call Skype".

 7. Tunggu orang itu menerima panggilan anda.

2. Tambahkan Orang ke Panggilan

Setelah anda menghubungi orang pertama, anda boleh menambahkan kenalan baru pada sembang yang sama.

 1. Klik pada tanda tambah di sudut kanan atas tetingkap.

 2. Klik "Tambah orang" atau "Tambahkan orang ke panggilan ini." Ini akan membuka senarai kenalan Skype anda.

 3. Pilih satu kenalan (atau lebih) yang ingin anda tambahkan pada perbualan. Anda boleh memilih dan membatalkan pilihan kenalan dengan mencentang kotak di sebelah namanya.

 4. Tekan butang "Tambah orang" atau "Tambah ke panggilan" yang menunjukkan di bahagian bawah tetingkap itu.

Orang yang anda jemput sekarang akan mendapat jemputan panggilan. Setelah mereka menerimanya, Skype akan menambahkannya ke perbualan anda.

Petua: Sekiranya anda ingin memulakan perbualan baru termasuk sekurang-kurangnya dua orang, anda boleh membuat kumpulan baru dengan mengklik "Sembang Baru" di bar sisi kiri dan memilih "Sembang Kumpulan Baru."

Tambahkan Seseorang ke Panggilan Skype di Android

Menambah orang ketiga ke panggilan Skype anda pada peranti Android hanya memerlukan beberapa saat:

 1. Lancarkan Skype pada peranti Android anda.

 2. Log masuk jika aplikasi tidak melakukannya secara automatik. Masukkan e-mel, nombor telefon, atau nama Skype dan kata laluan anda.

 3. Anda akan melihat senarai kenalan yang anda hubungi baru-baru ini. Tatal senarai dan ketik nama orang yang anda mahu mulakan perbualan.

 4. Ketuk ikon video untuk memulakan panggilan video atau pada ikon telefon untuk panggilan audio.

 5. Tunggu orang itu menerima panggilan.

 6. Klik pada tiga titik mendatar di sudut kanan bawah skrin.

 7. Ketuk butang "Tambah Orang".

 8. Pilih kenalan dari senarai yang ingin anda tambahkan pada panggilan. Sekiranya tidak ada dalam senarai, cari kenalan dengan mengetuk baris "Orang, kumpulan & mesej" di bahagian atas tetingkap.

 9. Tekan "Tambah" untuk menyelesaikan.

 10. Kenalan ketiga kini akan menerima pemberitahuan dan menyertai perbualan setelah mereka menerima jemputan.

Petua: Anda boleh memulakan panggilan kumpulan dalam perbualan baru dengan mengetuk ikon pensil di sebelah kanan bawah tetingkap "Sembang" dan memilih "Sembang Kumpulan Baru."

Tambahkan Seseorang ke Panggilan Skype di iOS

Ikuti langkah di bawah untuk menambahkan orang lain ke panggilan Skype pada peranti iOS:

 1. Lancarkan aplikasi Skype pada iPhone atau iPad anda.

 2. Log masuk ke akaun Skype anda jika aplikasi tidak melakukannya secara automatik. Masukkan nama Skype, e-mel, atau telefon anda dan kata laluan anda.

 3. Anda akan melihat senarai sembang Skype baru-baru ini. Ketik yang anda mahu buat panggilan. Sekiranya anda tidak melihat nama kenalan anda dalam senarai, cari mereka di bawah "Kenalan" atau ketuk ikon pensil untuk memulakan perbualan baru.

 4. Setelah masuk ke dalam sembang, ketik ikon telefon untuk memulakan panggilan audio atau ikon kamera video untuk panggilan video.

 5. Apabila orang itu menerima panggilan, ketik tiga titik di bahagian bawah tetingkap sembang.

 6. Ketuk pada pilihan "Tambah Orang" dan pilih kenalan yang ingin anda tambahkan dari senarai kenalan anda.

Kenalan yang baru ditambahkan akan menerima pemberitahuan panggilan dan ditambahkan ke sembang setelah mereka menerima jemputan.

Petua: Anda mungkin senang memulakan sembang kumpulan baru dengan dua orang dan menjadualkan panggilan ke sana. Untuk melakukannya, ketuk ikon tambah di bahagian atas tetingkap "Sembang" dan pilih "Sembang Kumpulan Baru".

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan Panggilan Kumpulan Skype yang mungkin berguna bagi anda.

Berapa Banyak Orang Yang Boleh Saya Miliki dalam Panggilan Berkumpulan?

Baru-baru ini, kerana peningkatan permintaan untuk platform persidangan video, Skype meningkatkan jumlah maksimum peserta panggilan kumpulan dari 50 hingga 100. Ini bermakna anda boleh menjemput hingga 99 orang dalam panggilan kumpulan. Ciri ini percuma untuk semua orang di semua peranti - komputer, tablet, dan telefon bimbit.

Bolehkah Saya Menambah Orang ke Panggilan Skype Saya Bila-bila masa?

Ya, anda boleh menambahkan orang (hingga 99 dari mereka) ke panggilan Skype pada bila-bila masa dan pada mana-mana peranti semasa dalam panggilan. Juga, pautan jemputan yang anda hantar ke kenalan anda tidak akan habis masa berlakunya, dan mereka juga boleh menyertai panggilan pada bila-bila masa.

Bagaimana Saya Membuat Panggilan Persidangan?

Ingin menjadualkan pertemuan perniagaan dengan Skype? Anda boleh melakukannya dengan memulakan panggilan persidangan di Skype for Business. Namun, sebelum melakukannya, anda harus memastikan semua kenalan mempunyai statusnya ke "Tersedia". Setelah semuanya kelihatan baik, ikuti langkah berikut:

1. Pegang kekunci '' Ctrl '' dan pilih kenalan dari senarai Skype for Business Contact yang ingin anda tambahkan ke mesyuarat.

2. Klik kanan pada pilihan kenalan anda dan pilih "Mulakan Panggilan Persidangan."

3. Pilih "Panggilan Skype."

Sekiranya anda perlu menjemput lebih banyak orang ke panggilan, seret dan lepaskan nama mereka dari senarai Kenalan ke dalam mesyuarat, atau ikuti langkah-langkah di bawah:

1. Pergi ke panel "Peserta" di jendela mesyuarat.

2. Pilih "Jemput Lebih Banyak Orang."

3. Klik pada nama yang ingin anda tambahkan pada mesyuarat.

4. Tekan "OK."

5. Aplikasi sekarang akan memanggil kenalan itu dan menambahkannya ke panggilan persidangan.

Mulakan Panggilan Kumpulan Skype Dengan Kemudahan

Panggilan berkumpulan telah menjadi bahagian penting dalam gaya hidup yang selalu berjalan. Sama ada anda ingin bertemu dengan rakan lama, berkongsi berita keluarga besar, atau menjalankan mesyuarat perniagaan, Skype telah membuat anda dilindungi. Terima kasih kepada panduan ini, anda tidak perlu risau untuk mengatur panggilan kumpulan lagi. Anda telah belajar cara menambahkan seseorang ke panggilan Skype di semua peranti, dan anda juga boleh memulakan panggilan Skype for Business persidangan.

Adakah anda menghadapi masalah untuk menambahkan orang ketiga ke panggilan Skype? Adakah anda lebih suka panggilan kumpulan video atau audio? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.