Cara Menambah Penyimpanan ke Kindle Fire

Sejak dilancarkan, barisan tablet Amazon telah membuat banyak kegembiraan, tetapi salah satu keluhan yang konsisten di sekitarnya adalah kekurangan ruang simpanan. Kindle Fire yang pertama bukan hanya disekat oleh storan dalaman yang kecil tetapi juga tidak mempunyai pilihan pengembangan yang sangat baik.

Cara Menambah Penyimpanan ke Kindle Fire

Model yang dikeluarkan sejak itu memang mempunyai beberapa slot pengembangan dan simpanan yang lebih banyak tetapi masih tidak memenuhi keperluan banyak pengguna. Dalam artikel ini, anda akan membaca tentang beberapa cara terbaik untuk memperluas penyimpanan tablet api anda.

Perbezaan Penting

Dengan model terbarunya, Amazon menjatuhkan jenama Kindle dari barisan tabletnya; sekarang mereka dipanggil tablet Amazon Fire. Perbezaannya penting kerana jika anda mempunyai salah satu model yang lebih baru ini, beberapa pilihan storan akan terbuka untuk anda.

api api

Sekiranya anda adalah pemilik kebanggaan yang lebih tua - tetapi tidak kurang berguna - Kindle Fire, peranti anda mungkin tidak mempunyai slot Micro SD. Ini adalah salah satu cara di mana penyimpanan pada peranti mudah alih dapat diperluas. Itu tidak bermakna anda tidak mempunyai pilihan, tetapi hanya satu pilihan yang dikecualikan. Dan dengan itu, mari kita lihat pilihan itu.

Pengembangan Kad Micro SD

Kad Digital Secure Mikro adalah peranti kecil yang hanya menyediakan simpanan fizikal, seperti pemacu USB. Perbezaannya ialah kad SD jauh lebih kecil dan sesuai dengan peranti anda melalui slot khas.

Kad Micro SD terdapat dalam pelbagai saiz, dan anda boleh membelinya terus dari Amazon. Tablet Fire menyokong kad SD berukuran hingga 128 gigabait. Itu adalah pengembangan memori yang besar bagi kebanyakan pengguna dan anda mungkin memerlukan lebih sedikit.

Amazon mengesyorkan menggunakan kad UHS atau Kelas 10 Micro SD di tablet. Itu adalah penilaian kelajuan dan tidak penting anda memahami mengapa mereka lebih sesuai dengan Api. Cari penilaian tersebut semasa anda membeli kad, tetapi jika anda tidak dapat menemukannya, ini bukan akhir dunia, kad Micro SD mana pun akan menyelesaikannya.

Untuk memasang kad, masukkan saja ke dalam slot kad SD yang anda akan dapati di sebelah kanan atas Api semasa anda melihatnya secara langsung. Ini kira-kira tahap kamera.

kad bomba

Menguruskan Penyimpanan Kad SD

Setelah kad SD dipasang, anda perlu memutuskan apa yang tersimpan di dalamnya dan apa yang terus masuk ke storan dalaman tablet Fire anda. Anda boleh melakukannya melalui aplikasi "Tetapan".

Akses aplikasi Tetapan anda dan ketik penyimpanan. Sekiranya kad SD dipasang dengan betul, anda akan melihat pilihan yang berbunyi "Kad SD". Ketuk pilihan itu dan anda akan ditunjukkan menu di mana anda boleh memilih jenis data yang akan disimpan pada kad itu sendiri.

Lihat senarai dan beralih pilihan yang anda mahu gunakan kad tersebut. Sekiranya boleh, adalah idea yang baik untuk meletakkan Aplikasi di simpanan Fire anda. Buku, filem, foto dan jenis data statik lain lebih baik pada kad SD.

Semua ini tidak akan mempengaruhi data yang sudah ada di peranti anda, hanya kejadian berikutnya dari data yang direkodkan. Yang bermaksud bahawa semua aplikasi, gambar, dan lain-lain yang sudah terpasang akan tetap berada di storan semasa mereka.

Sekiranya anda ingin mengeluarkan kad SD, jangan mengeluarkannya secara sembarangan. Dalam pilihan "Penyimpanan", di dekat bahagian bawah, anda akan menemui pilihan yang disebut "Buang Kad SD dengan Selamat". Ketuk padanya apabila anda sudah bersedia untuk menghapusnya tanpa kehilangan data yang tersimpan.

Luaskan Memori dengan Wi-Drive

Sekiranya anda adalah pemilik kebanggaan Kindle Fire (ingat, itu adalah versi lama tanpa slot kad SD), ada beberapa pilihan untuk anda juga. Salah satu yang terbaik ialah pemacu keras Wi-Fi. Pemacu ini berfungsi sebagai unit penyimpanan tanpa wayar yang boleh anda sambungkan melalui penyesuai Wi-Fi pada peranti anda.

Sebilangan besar jenama storan besar mempunyai model peranti jenis mereka sendiri dan anda mesti mencari yang paling sesuai dengan keperluan anda. Anda akan dapati bahawa ini sedikit lebih mahal daripada kad SD tetapi mempunyai kapasiti penyimpanan yang lebih besar dengan beberapa pesanan besar.

Kingston Technologies menawarkan pilihan hebat dengan Wi-Drivenya. Mereka telah mengembangkan aplikasi Android yang memungkinkan pengguna mengelola data pada pemacu dengan mudah melalui perangkat Android apa pun, seperti Kindle Fire Anda. Ia dirancang untuk digunakan secara khusus untuk memperluas memori peranti seperti Kindle Fire yang tidak mempunyai slot pengembangan.

Hidupkan Storan Anda

Sekiranya kehabisan ruang pada tablet Fire anda, anda tidak sendirian - tidak diketahui mempunyai simpanan dalaman terbesar. Nasib baik, tablet yang lebih baru mempunyai pengembangan kad SD yang menerima kad SD hingga 128 GB. Adalah mudah untuk mendapatkan kad dan memasangnya di tablet anda.

Sekiranya Fire anda tidak mempunyai slot pengembangan, anda boleh menggunakan peranti storan tanpa wayar. Wi-Drive Kingston adalah penyelesaian yang bagus, kerana ia mempunyai aplikasi Android proprietari yang membolehkan pengurusan penyimpanan mudah melalui tablet anda. Sekiranya itu tidak mencukupi, anda mungkin mempertimbangkan beberapa pilihan penyimpanan Awan.

Di mana anda menggunakan sebahagian besar memori Kindle Fire anda? Kongsi babi simpanan terbesar anda di bahagian komen di bawah.