Cara Menambah Kesan Visual pada Video TikTok Anda

TikTok adalah salah satu aplikasi pembuatan video yang paling popular. Ia mempunyai banyak ciri yang direka untuk membantu anda menyatakan kreativiti anda. Sekiranya anda baru menggunakan aplikasinya, mudah terkeliru atau terharu dengan begitu banyak pilihan penyuntingan video.

Cara Menambah Kesan Visual pada Video TikTok Anda

Aplikasi ini membolehkan anda membuat video dengan cepat dan membagikannya dengan rakan dan keluarga anda. Tetapi, jika anda ingin menghasilkan sesuatu yang istimewa, anda harus menguasai penggunaan kesan visual. Anda boleh melakukannya dengan beberapa cara yang berbeza.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menambahkan kesan visual pada video TikTok anda.

Kesan Dalam Aplikasi TikTok

TikTok sangat hebat kerana percuma dan memberi anda banyak pilihan penyesuaian. Membuat video menarik yang unik dan menghiburkan adalah tujuan utama anda semasa menyiarkan kandungan. Sekiranya anda tertanya-tanya apakah pilihan kesannya, terdapat beberapa. Mari buat gambaran ringkas mengenai pilihan yang tersedia untuk anda.

Untuk memulakan anda mempunyai kesan ‘Beauty’ yang melicinkan garis dan ketidaksempurnaan di wajah anda. Semasa merakam, anda boleh menukar penapis - ini serupa dengan penapis Instagram dan mengubah kesan warna pada keseluruhan video anda

 • 9 Kamera - Pada dasarnya menunjukkan 9 pandangan berasingan kamera anda dan serupa dengan kolaj.
 • Skrin Tiga Kali - Tiga pandangan disenaraikan secara menegak
 • Muka panjang - Membentuk semula wajah dalam video anda
 • Kanta lekap -Melembutkan mata dan melicinkan wajah anda
 • Murid Hitam - Yang ini agak menyeramkan dalam beberapa cara tetapi masih menyeronokkan, menjadikan mata anda hitam

Ini adalah kesan yang cukup asas jika anda sudah biasa dengan pilihan yang ada di Snapchat tetapi ia menjadikan perkara lebih menyeronokkan. Terdapat pilihan untuk menambahkan lebih banyak kesan menggunakan aplikasi pihak ketiga dan kami akan menyemaknya sebentar lagi. Mari kita bincangkan tentang bagaimana anda boleh menambahkan kesan ini ke video TikTok anda.

Aplikasi TikTok - Dua Cara Menambah Kesan

TikTok membolehkan anda menambahkan kesan visual pada video anda dengan dua cara yang berbeza. Anda boleh menambahkan kesan sebelum membuat video atau setelah ia dirakam. Kesan yang tersedia yang boleh anda gunakan berbeza dalam kedua-dua kes, jadi sangat penting untuk mengetahui bagaimana semuanya berfungsi.

Menambah Kesan Sebelum Merakam

 1. Sekiranya anda menambahkan kesan visual sebelum merakam video, anda akan dapat melihatnya dalam masa nyata semasa anda membuat penggambaran. Inilah cara anda melakukannya:

  Buka aplikasinya.

 2. Ketuk ikon "+" kecil di bahagian bawah skrin untuk membuka kamera anda.

  Tambahkan Kesan Visual pada Tiktok Video Anda

 3. Ketik butang "Kesan" di sudut kiri bawah.

  Tambahkan Kesan Visual pada Tiktok Video

 4. Pilih salah satu daripada banyak kesan yang disediakan oleh aplikasi. Anda boleh menggunakan semua jenis penapis, kesan kucing dan anjing, kesan bergaya, pelbagai kesan musiman yang lucu, dan sebagainya. Ketuk kesan yang ingin anda tambahkan, dan ia akan muncul di skrin.

  Cara Menambah Kesan Visual pada Tiktok Video

 5. Teruskan merakam video.

Menambah Kesan Selepas Merakam

TikTok membolehkan anda menambahkan kesan pada video yang sudah dirakam. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka aplikasinya.

 2. Ketuk ikon "+" di bahagian bawah layar untuk membuka kamera anda.

 3. Rakam video.

  Kesan Visual pada Tiktok Video

 4. Apabila tetingkap pratonton terbuka, ketuk butang "Kesan Khas" di sudut kiri bawah. Kesan yang ada akan muncul di skrin. Anda boleh memilih salah satu daripada banyak penapis, pelekat, dan kesan lain.

  Cara Menambah Kesan Visual Video Tiktok Anda

 5. Pilih kesan penapis atau masa di bahagian bawah skrin.

  tambah kesan visual video tiktok

 6. Tahan kesan yang ingin anda tambahkan pada video. Terus tahan semasa video dimainkan. Sebaik sahaja anda melepaskannya, kesannya akan berhenti. Anda kemudian boleh menambahkan kesan lain sehingga akhir video. TikTok membolehkan anda menggabungkan pelbagai kesan dalam satu video, sehingga anda dapat menghasilkan beberapa saat yang menggelikan.
 7. Setelah selesai dengan pengeditan, ketuk butang "Simpan" di sudut kanan bawah layar. Kesan yang anda pilih akan digunakan pada video anda, dan kemudian anda boleh membaginya dengan rakan dan keluarga.

TikTok mempunyai banyak kesan bawaan untuk anda gunakan, tetapi jika anda tidak dapat mencari yang anda suka, anda sentiasa boleh menggunakan aplikasi lain untuk menyatakan diri anda dengan betul. Sekiranya demikian, inilah aplikasi kesan video percuma terbaik yang melengkapkan TikTok.

Alat Penyuntingan Video Lain

BeeCut

aplikasi beecut

TikTok sangat baik untuk penyuntingan video, tetapi BeeCut menyediakan anda banyak pilihan lain yang tidak dapat anda temui di TikTok. Percuma untuk muat turun dan berfungsi pada kedua-dua peranti Android dan iOS.

BeeCut menyediakan cara penyuntingan video yang lebih terperinci. Anda boleh melakukan semuanya dengan aplikasinya, jadi tidak perlu mengedit video di PC anda lebih lanjut. Anda boleh memotong, membelah, memotong, dan memutar video yang anda suka, dan anda juga boleh menambahkan semua jenis penapis dan peralihan.

Sekiranya anda menggunakan peranti iOS, anda akan mendapat fungsi "Pengeditan lanjutan" yang membolehkan anda menambahkan kapsyen ke video anda. Oleh itu, jika anda ingin menjadi sangat kreatif, menggunakan BeeCut setelah anda mengedit video di TikTok akan memperluaskan pilihan penyuntingan video anda.

Kedai Video

Cara Menambah Kesan Visual Video Tiktok Anda

Anda boleh menggunakan Photoshop untuk memotong, menggabungkan fail, menyesuaikan kelajuan video, dan banyak lagi. Alat ini juga membolehkan anda menambahkan teks dan muzik animasi ke video, serta semua jenis penapis, kesan pendua, peralihan, dan sebagainya.

Anda boleh memuat turun Videohop dari Google Play Store atau App Store secara percuma. Yang harus anda lakukan untuk mengedit video anda ialah menjalankan aplikasi dan memuatkan video yang anda mahukan. Panel editor kemudian akan terbuka, dan semua pilihan akan muncul di skrin. Aplikasi ini mudah digunakan, dan anda akan dapat menguasai proses penyuntingan video dalam masa yang singkat.

Tunjukkan kepada Dunia Bagaimana Anda Melihat Perkara

Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana mengedit video di TikTok, anda dapat menunjukkan kepada seluruh dunia betapa kreatif dan berbakatnya anda. Dapatkan kesannya dengan betul, dan kerja anda mungkin menjadi viral!

Adakah anda tahu ada aplikasi penyuntingan lain yang berfungsi hebat dengan TikTok? Kongsi kegemaran anda dalam komen di bawah!