Cara Menambah Dua Lagu ke Video TikTok

TikTok menjadi begitu popular akhir-akhir ini sehingga memerlukan banyak kreativiti untuk terus berada di hadapan. Membuat video dengan pelbagai lagu adalah cara terbaik untuk membezakan diri anda daripada pencipta kandungan lain di luar sana.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat menambahkan dua atau lebih lagu ke video TikTok anda untuk membuat klip yang lebih menarik dan menarik.

Tambah Dua Lagu ke Video Menggunakan TikTok

Untuk memulakan, kita akan mulakan dengan pilihan termudah. TikTok menawarkan ribuan suara dan lagu untuk menjadikan video anda lebih menghiburkan dan menarik. Walaupun aplikasi tidak memiliki fungsi asli untuk menambahkan lebih dari satu lagu dalam satu waktu, Anda masih dapat menggunakan aplikasi untuk menambahkan banyak lagu ke satu video TikTok.

Cara Menambah Dua Bunyi

Memuat naik video TikTok adalah mudah. Tetapi memuat naik video TikTok dengan dua atau lebih lagu memerlukan beberapa langkah tambahan tetapi ia sangat berbaloi. Anda boleh bertindih banyak lagu, atau beralih antara keduanya. Ini caranya:

 1. Buka TikTok dan ketuk tanda tambah di bahagian bawah untuk membuat video pertama anda.
 2. Anda boleh merakam sesuatu dengan menahan butang rakaman merah, atau memuat naik video di gulungan kamera telefon anda dengan mengetuk Muat naik pilihan.

 3. Sekiranya anda memilih untuk memuat naik video, ketuk video yang ingin anda gunakan, kemudian ketik Seterusnya di bawah. Di sini, anda boleh memotong video anda dan mengetuk Seterusnya di sudut kanan atas.

 4. Ketik Bunyi di sudut kiri bawah.

 5. Pilih suara yang ingin anda gunakan. Kemudian, ketik di mana sahaja di skrin untuk kembali ke skrin asal. Sekarang, ketik Seterusnya untuk maju kehadapan.

 6. Pastikan bahawa Simpan ke Peranti dihidupkan. Kemudian, ketik Siapa yang boleh menonton video ini. Pilih Hanya saya.

 7. Hantarkan video anda. Selagi anda memilih untuk menjadikannya hanya dapat dilihat oleh anda, tidak ada yang dapat melihatnya.
 8. Video anda kini akan disimpan ke gulungan kamera telefon anda.
 9. Sekarang, kami akan memuat naik video yang sama sekali lagi (ikuti langkah 1-3). Kemudian, anda boleh menambahkan suara lain dan terus memuat naik video anda dengan pelbagai suara.

Kedua-dua bunyi akan dimainkan pada masa yang sama secara lalai, tetapi anda boleh mengurangkan dan menyesuaikan kelantangan untuk menyempurnakan muat naik TikTok terbaru anda.

Selaraskan Bunyi Anda

Untuk memotong video anda, ketik ikon gunting dari Bunyi menu di bahagian bawah. Luncurkan pelaras ke tempat anda ingin memulakan lagu kedua.

Kemudian, ketik Isipadu untuk menyesuaikan kelantangan video asal dan muzik baru.

Sekarang, anda sudah bersedia untuk memuat naik video TikTok anda dengan lebih daripada satu suara asli.

Petua Berguna

Mungkin memerlukan beberapa minit bermain-main dengan kedua-dua video itu agar betul-betul tepat. Inilah yang kami pelajari semasa menguji pilihan untuk memuat naik video TikTok dengan lebih daripada satu suara:

 • Sekiranya anda ingin merakam dengan peralihan (satu lagu dimainkan pertama, kemudian yang lain dimainkan kedua), rakam suara kedua anda terlebih dahulu. Menggunakan pelaras dalam fungsi pemangkasan yang kami sebutkan di atas mempermudah memperbaiki suara anda untuk video yang dimuat semula.
 • Keluarkan bunyi asal pada video pertama yang anda muat naik. Ini akan memastikan bahawa muat naik terakhir anda tidak akan mengganggu.
 • Simpan lagu ke folder Favorites di TikTok supaya anda dapat memuat naiknya dengan mudah kemudian.
 • Video baru anda akan ada Tik tok dengan nama pengguna anda di suatu tempat di skrin. Gunakan pelekat untuk menutupnya jika anda mahu.

Tambahkan Banyak Lagu ke TikTok Menggunakan Bunyi Sendiri

Di bahagian ini, kami akan menunjukkan jalan keluar lain untuk memuat naik banyak lagu pada satu video menggunakan aplikasi pihak ketiga.

Menyiapkan Lagu

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mencari lagu yang ingin anda tambahkan ke video TikTok anda. Kemudian, anda perlu merakamnya. Sebilangan besar peranti mudah alih harus mempunyai fungsi rakaman skrin yang dapat melakukan tugas tersebut. Peranti iOS yang lebih baru mempunyai perekam skrin di bawah Pusat Kawalan, dan kebanyakan telefon Android dilengkapi dengan aplikasi rakaman skrin juga. Sekiranya telefon anda tidak disertakan dengan fungsi ini, anda boleh memasang aplikasi rakaman skrin untuk telefon anda. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan PC untuk mengambil video tersebut untuk anda.

Perlu diingat bahawa video TikTok mempunyai had 15 atau 60 saat, jadi tangkap panjang lagu dengan tepat.

Setelah anda menyediakan perekam skrin, buka video lagu sama ada di YouTube, atau laman streaming video lain. Simpan tangkapan di telefon anda atau pindahkan ke PC untuk diedit.

tambahkan 2 lagu ke video tiktok

Menggabungkan Lagu

TikTok sendiri mempunyai alat penyuntingan video yang sangat terhad. Sekiranya anda ingin menambahkan dua atau lebih lagu ke video, anda harus menggunakan jalan penyelesaian. Anda boleh mengedit lagu bersama-sama menggunakan aplikasi pihak ketiga. Terdapat banyak yang tersedia, sama ada untuk telefon atau PC. Apa yang diperlukan adalah aplikasi yang anda gunakan dapat menyatukan video sehingga anda dapat membuat klip berterusan dengan lebih dari satu lagu.

Menggunakan aplikasi mudah alih mempunyai kelebihan untuk menghilangkan keperluan untuk memindahkan video dari komputer ke telefon anda. Kelebihan PC ialah ia mempunyai alat penyuntingan yang lebih baik. Pilih dan pilih yang anda mahukan. Yang paling penting ialah aplikasi yang anda gunakan dapat memotong dan menempelkan klip bersama-sama.

Sekiranya anda menggunakan Android, anda boleh mencuba VidTrim, atau Easy Video Cutter, yang dinilai tinggi di Google Play Store. Sekiranya anda menggunakan iOS, mungkin cuba mencuba InShot. Kedua-dua Windows 10 dan Mac sudah dilengkapi dengan Aplikasi Editor Video dan Apple iMovie masing-masing. Sekiranya anda mempunyai penyunting video pilihan, jangan gunakannya.

cara menambah lagu ke video tiktok

Setelah selesai membuat klip berterusan dengan lebih dari satu lagu, kini anda dapat menggunakannya sebagai latar belakang video TikTok baru. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Sekiranya anda menggunakan editor PC, pastikan klip yang anda gabungkan lagu disimpan ke peranti mudah alih anda.
 2. Buka TikTok dan ketuk ikon + di bahagian bawah skrin.
 3. Ketik Muat naik di sebelah kanan butang Rekod.

 4. Pilih klip yang anda gabungkan lagu anda dan ketik Seterusnya.

 5. Ketik Seterusnya. Di sini anda dapat memeriksa apakah klip yang anda edit telah dimuatkan dengan betul. Setelah anda pasti, ketik Next sekali lagi.

 6. Anda hanya akan menggunakan audio klip ini jadi idea yang baik adalah merahsiakan klip ini. Untuk melakukannya, ketik Siapa yang dapat melihat video ini, kemudian ketik Peribadi.

 7. Ketik Siarkan.
 8. Kembali ke Profil anda dengan mengetuk ikon Me di sudut kanan bawah skrin.

 9. Sekiranya anda menjadikan video itu peribadi, ketuk ikon gembok untuk melihat video peribadi anda, jika tidak, itu akan berada di album. Ketik video yang dimuat naik.

 10. Semasa video dimainkan, anda akan melihat ikon berputar di kanan bawah skrin. Ketuk padanya.

 11. Ketuk Tambah ke Kegemaran, kemudian ketuk OK. Klip audio kini disimpan untuk anda gunakan pada video TikTok baru.

 12. Buat Video TikTok. Gunakan butang + pada layar di bawah untuk memunculkan layar rakaman. Ketik Rakam, kemudian ketuk tanda semak apabila anda selesai.

 13. Ketik ikon Bunyi di sudut kiri bawah skrin anda.

 14. Ketik tab Kegemaran.

 15. Ketik klip video anda yang mempunyai banyak lagu yang ingin anda gunakan.

 16. Sekiranya anda ingin mengedit klip lebih lanjut, ketuk pada skrin di atas menu. Anda boleh menyesuaikan kelantangan, memangkas suara dan video, menambah kesan suara, atau menambahkan penapis.
 17. Setelah selesai, ketik Seterusnya. Kemudian pilih pilihan pengeposan. Ketik pada Pos untuk memuat naik video. Klip TikTok berbilang lagu anda kini tersedia untuk dilihat oleh semua.

Kaedah Hebat untuk Menzahirkan Kreativiti

Membuat video TikTok adalah kaedah terbaik untuk menyatakan kreativiti anda kepada dunia. Membuat video dengan lebih dari satu lagu akan menjadikannya menarik bagi penonton dan memberi anda lebih banyak pilihan kreatif. Bahkan perbezaan terkecil mungkin cukup untuk membezakan anda daripada orang lain.

Adakah anda mempunyai petua dan trik lain tentang cara menambahkan dua atau lebih lagu ke video TikTok? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.