Ulasan Advent Vega Tegra Note 7

Ulasan Advent Vega Tegra Note 7

Gambar 1 dari 5

Nota 7 Advent Vega Tegra

Nota 7 Advent Vega Tegra
Nota 7 Advent Vega Tegra
Nota 7 Advent Vega Tegra
Nota 7 Advent Vega Tegra
£ 140 Harga semasa dikaji

Sudah empat tahun sejak percubaan terakhir PC World untuk mencetak jenama Adventnya di pasar tablet Android. Pada masa itu, tablet Vega 10innya gagal membuat kes yang meyakinkan untuk dirinya sendiri. Kali ini, dilengkapi dengan pemproses Nvidia Tegra 4 penanda aras dan berharga £ 140, Advent Vega Tegra Note 7 yang kompak jauh lebih lengkap untuk bersaing. Lihat juga 11 tablet terbaik tahun 2014

Pemproses Nvidia Tegra 4 quad-core 1.8GHz eponim Tegra Note 7 meningkatkan prestasi tablet melampaui zaman belanjawannya yang rendah dan membolehkannya berjalan dengan jari dengan tablet PC Pro ringkas A-lister: Nexus 7. Ia menyelesaikan ujian SunSpider JavaScript dalam 609ms, dengan selesa mengalahkan skor Nexus 7 1,202ms. Prestasi permainan juga sangat baik, Vega mencapai 29fps hebat dalam ujian 3D GFXbench T-Rex, mengalahkan skor Nexus 7 15fps, dan bahkan mengalahkan 22fps Kindle Fire HDX.

Hayat bateri Tegra Note 7 selama 10 jam 6 minit dalam ujian video gelung kami tidak dapat menandingi Nexus 7's 11hrs 48mins atau Kindle Fire HDX 7in's 11hrs 30mins, tetapi ada lebih banyak stamina untuk memastikannya berjalan sepanjang hari.

Nota 7 Advent Vega Tegra

Namun, ketika anda meneliti layar, menjadi jelas bagaimana hasil penanda aras yang luar biasa telah dicapai. Walaupun kedua Nexus 7 dan Kindle Fire HDX 7in mempunyai paparan 1,920 x 1,200 IPS, Tegra Note 7 mempunyai resolusi hanya 1,280 x 800. Ini memberikan kepadatan piksel hanya 215ppi, dan kualitinya juga tidak bagus. Walaupun kecerahan melebihi 380cd / m² yang mencukupi, kami mengukur nisbah kontrasnya pada 508: 1 yang menyedihkan, yang menghasilkan tampilan rata yang agak bersih.

Skrin bukanlah satu-satunya kawasan di mana kos telah dipotong. Tegra Note 7 dibebani dengan kualiti binaan yang tipis - putar sedikit dan jahitan dan panel belakang mula muncul dan berderak dengan kuat. Pembesar suara, yang terletak di kedua-dua belah pihak adalah pembesar suara yang lemah dan lemah. Punggungnya mempunyai jalur plastik getah yang berlipat-lipat yang mengalir sepanjang tablet, dengan plastik yang lebih halus di setiap sisi. Ini adalah salah satu tablet paling buruk yang telah kami ulas sejak kebelakangan ini.

Syukurlah, tidak semuanya buruk. Tegra Note 7 ringan dan langsing pada ketebalan 320g dan 9mm dan mempunyai dua magnet yang sangat kuat yang dipasang di bahagian belakang casing yang membolehkannya dipasang pada permukaan logam. Kesalinghubungan juga murah hati. Terdapat port microUSB dan mikro-HDMI, ditambah bicu headset 3.5mm yang terdapat di bahagian atas tablet, dan peluang untuk memperluas penyimpanan 16GB berkat slot kad microSD yang berguna yang terdapat di sebelah kanan Tegra Note 7 .

Skrin sentuh sangat responsif dan menavigasi OS Android 4.3 adalah impian. Ini dibuat lebih mudah dengan memasukkan stylus berlekuk getah, yang masuk ke sudut kanan bawah dan memberikan debut kepada teknologi DirectStylus pintar Nvidia.

Sistem ini menggunakan salah satu teras GPU Tegra 4 untuk merasakan lokasi, ukuran dan bentuk input sentuhan anda dengan tepat. Hasilnya ialah paparan tablet dapat meniru kepekaan tekanan dari sistem digitiser aktif yang lebih mahal dengan hanya menggunakan stylus kapasitif, yang membolehkan anda melukis dan melukis pada skrin, dengan perbezaan ketebalan sapuan berus semasa anda pergi.

Nota 7 Advent Vega Tegra

Aplikasi pengambilan nota dan gambar yang sesuai dengan stylus adalah asas, dan tidak ada pengecaman tulisan tangan yang terdapat di papan kekunci pada skrin, tetapi berita baiknya ialah sistem ini berfungsi dengan baik dengan aplikasi pihak ketiga yang mempunyai sokongan kepekaan tekanan. Aplikasi ArtFlow percuma, sebagai contoh.

Sebagai catatan terakhir, Tegra Note 7 juga dilengkapi dengan kamera menghadap ke belakang 5-megapiksel dan yang menghadap ke depan 0,3-megapiksel. Tangkapan gambar yang diambil dengan kamera depan dapat difahami dengan kasar, tetapi kamera menghadap belakang menghasilkan gambar yang tajam, jika sedikit terbuka. Terdapat Bluetooth 4 juga, walaupun Tegra Note 7 hanya menyokong Wi-Fi 802.11n single-band.

Pada akhirnya, Advent Vega Tegra Note 7 adalah proposisi campuran. Sudah jelas bahawa kos telah dipotong dalam pilihan skrin dan kualiti keseluruhan binaan tablet, tetapi dengan harga ini, prestasi terbaik dan sokongan stylus sensitif tekanan yang tepat, mungkin untuk mengabaikan kesengsaraan seperti itu. Ia tentunya menawarkan sesuatu yang berbeza dengan pesaingnya.

Perincian

Jaminan 1 thn kembali ke pangkalan

Fizikal

Dimensi 120 x 9 x 190 mm (WDH)
Berat 320.000kg

Paparan

Saiz skrin 7.0in
Skrin resolusi melintang 800
Skrin resolusi menegak 1,280
Jenis paparan Skrin sentuh IPS
Teknologi panel IPS

Spesifikasi teras

Kekerapan CPU, MHz 1.8GHz
Memori bersepadu 16.0GB
Kapasiti RAM 1.00GB

Kamera

Peringkat megapiksel kamera 5.0mp
Kamera menghadap ke hadapan? iya

Yang lain

Piawaian WiFi 802.11bgn
Sokongan Bluetooth iya
Aksesori disediakan Stylus
Port USB hulu 1
Keluaran HDMI? iya
Output video / TV? iya

Perisian

Sistem operasi mudah alih Android 4.3