Adobe Premiere Terus Mogok Semasa Eksport - Apa Yang Perlu Dilakukan

Adobe Premiere Pro mungkin merupakan rangkaian penyuntingan video yang paling popular di luar sana. Anda membayar keistimewaan menggunakannya tetapi sebagai balasannya, anda mendapat beberapa alat penyuntingan paling kuat yang boleh digunakan pengguna rumah tanpa ijazah dalam pengeluaran video atau komputer super. Satu keluhan umum mengenai Adobe Premiere Pro, selain harganya, adalah ketika ia terus terhempas semasa mengeksport fail video. Sudah bertahun-tahun berlaku dalam pelbagai versi program dan masih berlaku sekarang.

Adobe Premiere Terus Mogok Semasa Eksport - Apa Yang Perlu Dilakukan

Adobe Premiere Pro adalah rangkaian penyuntingan video yang hebat yang membawa Hollywood ke rumah dan membolehkan semua orang dengan kesabaran dan ketekunan menyampaikan video berkualiti tinggi dari pelbagai sumber. Ini adalah produk berkualiti tinggi walaupun mahal.

Hentikan Adobe Premiere Pro terhempas semasa eksport

Menghabiskan masa untuk membuat video anda mengambil masa yang cukup lama tetapi pengeksportan juga memakan masa. Walaupun tidak mengalami kerosakan, komputer yang cukup kuat memerlukan beberapa jam untuk mengeksport video berdurasi 90 minit. Sekiranya ia mengalami kerosakan, ia akan memakan masa lebih lama. Terdapat cara untuk menghentikannya. Berikut adalah beberapa pembaikan biasa.

Kemas kini Adobe Premiere Pro

Sebaik-baiknya, sebarang kemas kini program harus dilakukan sebelum anda memulakan projek kerana pertengahan projek kemas kini dapat menjadikan semua kerja anda tidak dapat digunakan. Perkara ini berlaku terutamanya untuk kemas kini yang lebih besar. Pastikan anda sentiasa mengemas kini Adobe Premiere Pro dan / atau Creative Cloud dan sebarang pembaikan yang diberikan oleh Adobe harus disertakan di dalamnya.

Ia tidak mungkin dapat memperbaiki kerosakan itu kerana sudah bertahun-tahun dan dalam pelbagai versi Adobe Premiere dan syarikat itu masih belum dapat memperbaikinya.

Kosongkan Cache Media

Adobe Premiere Pro menjalankan pangkalan data yang menyimpan semua klip, kesan dan banyak lagi yang anda buat semasa mengedit filem anda. Sekiranya anda menggunakan banyak kesan atau menghabiskan masa yang lama untuk menghasilkan video anda, cache ini dapat memperlahankan keadaan sehingga kehabisan.

  1. Buka Adobe Premiere Pro dan pilih Keutamaan.
  2. Pilih Pangkalan Data Cache Media dan Media.
  3. Pilih Bersihkan dan biarkan aplikasi membersihkan pangkalan data.

Ini selalunya merupakan perkara pertama yang akan diberitahu oleh Adobe kepada anda apabila melaporkan masalah tersebut kepada mereka sebagai kesalahan.

Periksa ruang cakera

Kedengarannya jelas tetapi itu tidak bermakna ia tidak menyebabkan masalah anda. Pastikan anda mempunyai ruang cakera yang mencukupi pada pemacu yang anda eksport dari dan ke jika mereka adalah pemacu yang berbeza. Video dan fail yang digunakan Adobe Premiere Pro dapat memakan banyak ruang untuk memastikan anda mempunyai banyak ruang cakera yang ada sebelum mengeksport.

Gunakan perender perisian

Adobe Premiere Pro dapat menggunakan GPU anda untuk membuat video anda tetapi ini bukan idea terbaik. Sekiranya anda mempunyai kad grafik yang lebih tua atau kurang bertenaga, ini boleh menyebabkan ketidakstabilan dan kerosakan. Nampaknya ini lebih banyak kesalahan dengan Adobe Premiere Pro daripada komputer anda tetapi ia sebenarnya.

  1. Pilih Tetapan Projek dalam Adobe Premiere Pro.
  2. Pilih Genera dan Renderer.
  3. Pilih Perisian Sahaja.

Menggunakan perender perisian akan melambatkan eksport anda tetapi mungkin juga dapat menyelesaikannya.

Periksa garis masa

Sekiranya eksport anda selalu terhenti pada titik yang sama, cari tahu perkara itu berkaitan dengan garis masa anda dan perhatikan dengan teliti di sana. Sekiranya anda telah menambahkan kesan pada masa itu, hapus dan cuba lagi. Sekiranya anda telah menyatukan format yang berbeza menjadi satu video pada ketika itu, ubah keduanya menjadi satu format dan cuba lagi.

Sekiranya anda menambahkan gambar atau teks pada ketika itu, periksa ukuran gambar dan buang mana-mana watak teks khas. Lihat titik itu pada garis masa dan cuba kenal pasti apa sahaja yang mungkin mempengaruhi eksport. Alih keluar dan eksport sebagai percubaan. Anda boleh menambahkan kesannya lagi kemudian.

Bahagikan fail

Membahagi filem anda ke beberapa bahagian tidak ideal tetapi ia adalah cara untuk lebih yakin bahawa Adobe Premiere Pro tidak akan rosak semasa eksport. Anda boleh menghasilkan video anda, membelah, mengeksportnya dan menggabungkannya semula setelah dieksport sehingga anda tidak akan melihat perbezaannya.

Periksa pemalam anda

Plugin nampaknya merosakkan Adobe Premiere Pro pada waktu rawak tetapi jarang semasa eksport. Mungkin ada masalah pemalam yang merosakkan program anda, jadi perlu diperiksa. Lumpuhkan semua pemalam, pilih filem anda, pilih Buang Atribut dan cuba eksport. Anda boleh menambahkannya sekali lagi apabila eksport selesai atau mencuba pemalam yang lain jika tersedia.

Itulah cara yang saya tahu untuk menghentikan kerosakan Adobe Premiere Pro semasa eksport. Tahu cara lain? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!