Cara Menetas Telur di Mengadopsi Saya

Matlamat utama dalam Adopt Me adalah mengumpulkan haiwan kesayangan, dan salah satu cara yang paling menarik untuk melakukannya adalah dengan menetas telur. Terdapat banyak jenis telur, termasuk starter, royal, Christmas, dan golden. Semakin mahal harganya, semakin tinggi peluang anda mendapatkan binatang peliharaan yang jarang berlaku. Apabila anda menetas lebih banyak telur, koleksi haiwan anda menjadi sangat menarik.

Cara Menetas Telur dalam Mengadopsi Saya

Dalam entri ini, kami akan memberi anda panduan mendalam mengenai penetasan telur di Adopt Me dan memberi anda beberapa petua untuk memperoleh telur unik seperti Telur Mythic dan Telur Lautan. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai mengembangkan lelaki anda di Adopt Me.

Cara Menetas Telur di Mengadopsi Saya

Sebilangan besar haiwan peliharaan Adopt Me boleh didapati melalui telur, dengan tiga pengecualian. Beberapa haiwan peliharaan hanya boleh dibeli dengan Robux, sementara yang lain memerlukan mata wang acara atau item tertentu (mis., Kotak). Selain itu, sebilangan telur, seperti Telur Ladang, tersedia untuk jangka waktu tertentu, walaupun anda boleh mendapatkannya melalui perdagangan setelah ia hilang.

Sebilangan besar kerja menetas telur datang untuk menyelesaikan objektif tertentu. Tetapi sebelum anda mencapai tahap ini, anda perlu melakukan beberapa tindakan:

Lengkapkan Telur yang Diinginkan

Langkah pertama adalah mengeluarkan telur yang akan menetas. Inilah caranya:

 1. Akses beg galas anda dengan mengklik simbol di bahagian bawah paparan.

 2. Navigasikan ke bahagian "Haiwan peliharaan" dan pilih telur yang ingin anda menetas.

 3. Klik telur untuk mengeluarkannya dari inventori anda.

Jalan Anda ke Pulau Anak Angkat

Semasa memulakan permainan, pada mulanya anda akan bertelur di rumah anda. Walau bagaimanapun, lokasi ini tidak mengandungi tugas, sebab itulah anda perlu berpindah ke Pulau Adopsi:

 1. Tinggalkan rumah anda dan cari tanda bertuliskan "Terowong ke Pulau Adopsi."

 2. Cari terowong besar dengan anak panah biru yang menunjukkan arah yang harus anda ikuti.

 3. Tetap di jalan sehingga anda sampai ke pulau. Setelah beberapa minit, permainan akan mula menghantar objektif kepada anda di bahagian atas skrin anda.

Objektif Lengkap

Misi yang perlu anda laksanakan akan muncul di bahagian atas paparan anda. Masing-masing menghendaki anda melakukan aktiviti dengan telur.

Tugas biru adalah pilihan yang lebih pantas, memberikan sejumlah wang dan pengalaman yang diperlukan untuk menetas telur anda. Ketik ikon salah satu objektif ini, dan permainan akan mengarahkan anda ke mana anda harus pergi. Berikut adalah senarai ringkas tugas-tugas ini dan bagaimana anda seharusnya mencapainya:

 • Lapar - Bawa haiwan kesayangan anda ke sekolah dan beri makan di zon semaian. Sebagai alternatif, beri mereka makanan dari beg galas anda. Pilihan lain yang bagus ialah mengumpulkan epal dari meja guru dan memberi makan telur dengan cepat.

 • Kotor - Masukkan telur anda ke dalam pancuran mandian atau tab mandi. Anda boleh membeli salah satu barang di rumah anda. Kemungkinan lain adalah pergi ke tempat orang lain dan menggunakan pancuran mandian atau tab mandi mereka. Ramai pemain membiarkan pintu terbuka, membolehkan anda mencuci telur di hampir setiap sudut.

 • Haus - Aktiviti lain yang boleh anda lakukan di sekolah adalah memberi air telur kepada anda sekiranya mereka kehausan. Untuk memuaskan dahaga mereka dalam perjalanan, beli beberapa minuman dari kedai kopi atau beli air limau dari kedai limau. Minuman yang menyegarkan ini biasanya berharga $ 1, tetapi kosnya berbeza-beza bergantung pada pemilik tempat duduk.

 • Mengantuk - Bawa telur ke mana-mana tempat tidur yang tersedia, seperti sekolah atau tapak perkhemahan.

Di seberang spektrum, anda juga boleh mencari objektif oren. Ini lebih menguntungkan dan memberikan lebih banyak pengalaman, jadi pastikan untuk menunaikannya bila ada. Seperti tugas biru, tugas oren akan memberitahu anda di mana anda perlu melakukan perjalanan untuk menyelesaikannya. Berikut adalah tugas oren yang paling biasa dan keperluannya:

 • Bosan - Kunjungi Taman Permainan atau bermain piano di rumah anda.
 • Berkhemah - Luangkan masa di tapak perkhemahan.
 • Pesta Air Panas / Kolam Renang - Pergi ke kolam renang dan berenang.
 • Sekolah - Lawati sekolah untuk belajar. Objektif ini dapat digabungkan dengan beberapa yang biru.
 • Sakit - Terdapat banyak cara untuk menyembuhkan penyakit telur di Hospital. Anda boleh bercakap dengan Doktor Jantung di sayap kanan, memakan Epal Penyembuhan di sayap kiri, atau duduk di katil biru.

Telur Telur Anda

Setelah menyelesaikan tugas yang cukup untuk mengisi bar pengalaman telur, telur anda akan menetas secara automatik. Selepas itu, anda harus menjaga haiwan kesayangan anda dan mengajarnya trik baru. Bergantung pada usia mereka, haiwan kesayangan anda dapat melakukan pelbagai jenis muslihat:

 • Junior - bermain mati dan berbaring
 • Pra-remaja - mengemis, takut, tinggal, gembira, dan melantun
 • Remaja - handstand, terhakis, gembira, menari 1, dan berguling
 • Pasca remaja - sandaran sisi, backflip, berpusing-pusing, menyelam, duduk diam, menari 2
 • Penuh - tarian, nafas fros, nafas bayangan, berfikir, sandaran tiga kali ganda

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana cara mendapatkan telur laut?

Ocean Egg adalah item legenda yang boleh didapati di Nursery:

1. Pergi ke Pulau Adopsi.

2. Cari Taska.

3. Mendekati Mesin Gumball.

4. Pilih Ocean Egg dan beli dengan harga $ 750. Anda boleh membeli seberapa banyak yang anda suka.

Selain dari binatang peliharaan biasa (misalnya, Stingray), Ocean Egg juga dapat menahan spesies langka, termasuk Seahorse dan Narwhal. Anda juga boleh mendapatkan haiwan peliharaan legenda, seperti Shark atau Octopus, jika anda sangat bernasib baik.

Bagaimana Mendapatkan Telur Emas?

Telur Emas adalah telur Adopt Me yang legenda. Satu-satunya cara untuk mendapatkannya adalah dengan memperolehnya sebagai Hadiah Bintang dengan log masuk setiap hari. Setelah anda mengumpulkan 660 bintang (log masuk selama 180 hari berturut-turut), telur akan ditambahkan ke inventori anda secara automatik. Anda juga boleh memperolehnya melalui perdagangan.

Telur Emas dijamin mengandungi haiwan legenda. Setiap telur dilengkapi dengan tiga haiwan peliharaan yang mungkin: The Griffin, the Dragon, dan the Unicorn.

Bagaimana Mendapatkan Telur Mitos?

Telur Mythic juga merupakan salah satu item yang paling didambakan di Adopt Me. Nasib baik, tidak sukar untuk didatangi. Sekiranya berniaga bukan perkara anda, anda boleh membeli telur dengan harga $ 750 di Gumball Machine di Nursery.

Sebaik sahaja anda menetas Telur Mythic, anda boleh mendapatkan pelbagai haiwan peliharaan yang menarik. Senarai itu merangkumi Wolpertinger, Kirin, Merhorse, Sasquatch, Hydra, Wyvern, Phoenix, dan Goldhorn.

Seorang Sahabat Yang Dipercayai di Hujung Jari Anda

Menetas telur adalah bahagian yang sangat diperlukan dari Adopt Me. Setelah anda menjaga telur anda dengan betul, mereka akan memberikan haiwan kesayangan comel yang akan menghidupkan kembali rumah anda dan menambahkan kehangatan yang sangat diperlukan. Oleh itu, mulailah mengumpulkan semua jenis unik dan sekumpulan haiwan menarik di hujung jari anda.

Berapakah bilangan telur yang anda menetas di Adopt Me? Spesies apa yang mereka perkenalkan ke rumah anda? Apa telur Adopt Me kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.