Cara Menggunakan Airplay dengan Chromecast - Semua Yang Perlu Anda Ketahui

Pada hari ini, orang biasa mempunyai pelbagai jenis peranti. Dari komputer riba ke komputer meja hingga telefon pintar hingga tablet hingga jam pintar dan juga rumah pintar, tidak biasa bagi orang untuk mempunyai lebih banyak teknologi daripada yang dapat mereka senaraikan dengan mudah. Oleh itu, anda akan berfikir bahawa semua peranti ini akan lebih serasi antara satu sama lain, untuk menyenangkan pengguna.

Namun, menjadikan semua alat anda berfungsi sama seperti yang anda mahukan boleh menjadi sakit kepala yang jauh lebih besar daripada yang sepatutnya. Ia tidak semestinya. Berikut adalah satu contoh: sebagai pengguna Mac, bagaimana anda memperluas desktop atau menggunakan Airplay melalui peranti Google Chromecast anda? Artikel ini akan melihat cara yang cukup mudah untuk membuat persediaan ini berfungsi sekarang.

Biasanya Mac tidak akan membiarkan anda menghantar (mencerminkan) seluruh desktop atau tab penyemak imbas Google Chrome dengan peranti Chromecast - bukan secara semula jadi. Anda memerlukan aplikasi lain untuk memainkan bahagian tersebut.

AirParrot 2 adalah aplikasi yang memungkinkan anda mencerminkan atau memperluas desktop Mac anda ke Chromecast anda. Ini juga akan membolehkan anda menggunakan Airplay secara langsung melalui Chromecast anda. Anda boleh menjalani ujian percubaan AirParrot 2 selama tujuh hari secara percuma. Selepas itu, jika anda memutuskan untuk membeli aplikasinya, ia hanya $ 12,99, dan sepenuhnya tanpa wayar, jadi anda tidak memerlukan peralatan tambahan untuk membuatnya berfungsi. Dengan kemas kini terbaharu pada bulan September 2017, ini juga masih terkini.

AirParrot 2 tidak hanya memungkinkan anda memperluas desktop anda, tetapi juga dapat berbagi satu aplikasi ke perangkat apa pun yang disambungkan oleh Chromecast anda, di mana anda dapat mendengar trek audio yang dimainkan di Mac anda, atau menghantar fail media secara langsung dari Mac ke Chromecast anda peranti.

Kami mendapati pelaburan itu bernilai, terutamanya jika anda ingin memperluas paparan Mac atau AirPlay terus ke peranti Chromecast anda.

Apa itu AirPlay?

AirPlay adalah fungsi Apple yang membolehkan pengguna menghantar skrin semasa ke peranti lain dengan cepat. Fungsi ini sangat berguna untuk melihat kandungan pada layar yang lebih besar.

Bukan hanya untuk melihat kandungan, tetapi juga mendengarkan muzik, dan berkongsi kandungan dengan orang lain, fitur ini asli untuk semua peranti Apple. Anda boleh menggunakan AirPlay Apple dengan peranti lain yang serasi.

Chromecast mirip dengan AirPlay kecuali ia adalah Peranti Google. Malangnya, kedua-duanya tidak serasi secara terbuka antara satu sama lain. Tetapi tidak mengapa, kerana kita masih boleh menggunakan AirPlay dengan peranti Chromecast.

AirPlay ke Chromecast dari Mac Anda

AirParrot 2 Mac

Mengapa tidak mencuba AirParrot 2? Anda boleh menggunakannya selama tujuh hari secara percuma, jadi buka laman web, muat turun dan lihat apakah anda suka cara kerjanya. Ia serasi dengan Mac OS X 10.7.5 dan yang lebih baru. Bukan hanya untuk Mac, anda juga boleh mendapatkan AirParrot 2 di komputer Windows atau Chromebook anda. Kami akan membahasnya lebih jauh, jadi teruskan membaca.

Selain Chromecast, ia juga akan berfungsi dengan Apple TV (dengan aplikasi jarak jauh AirParrot, tambahan $ 7,99 pada peranti iOS), Smart TV, komputer lain di rumah anda dan pembesar suara. Cukup sejuk, bukan?

Inilah cara menjalankannya di Mac anda:

 1. Di laman web AirParrot 2, muat turun aplikasi untuk Mac. Muat turun AirParrot 2 Mac
 2. Setelah muat turun selesai di Mac anda, jalankan AirParrot 2 dmg.
 3. Seterusnya, seret aplikasi AirParrot 2 ke folder aplikasi yang ditunjukkan pada paparan anda. Ini memasang aplikasi ke folder Aplikasi anda.
 4. Pergi ke Aplikasi dan cari AirParrot 2. AirParrot 2 Aplikasi Mac
 5. Akhirnya, api. Anda akan melihat ikon wajah burung beo kecil di bar menu di bahagian atas paparan Mac anda. Ikon AirParrot Mac
 6. Ketika aplikasi sedang digunakan, wajah burung nuri berubah warna dari hitam menjadi hijau.

Sekarang anda boleh memperluas desktop Mac anda atau menggunakan AirPlay dengan Google Chromecast anda untuk memperluas penggunaan peranti Google Chromecast anda lebih jauh dari sebelumnya. Dan anda boleh melakukan semuanya dengan lebih murah daripada membeli Apple TV yang baru.

Sekiranya anda menggunakan percubaan percuma, anda akan melihat pengumuman tentang menikmati versi percubaan anda sekarang dan seterusnya. Ini memberi anda alamat laman web dan mendorong anda untuk mendapatkan versi penuh AirParrot 2. Selain itu, anda juga mendapat ciri penuh AirParrot 2 dengan versi percubaan percuma.

Dari segi keserasian di luar kotak tanpa membuat pelaburan yang besar, kami mendapati AirParrot 2 adalah pendamping terbaik untuk Google Chromecast. Setelah tempoh percubaan habis, sudah semestinya anda dapat membeli aplikasi ini - tidak perlu dipikirkan lagi.

Windows dan Chromecast atau AirPlay

Untuk Windows, AirParrot serasi dengan Vista, 7, 8.x, dan 10, tetapi tidak RT. Untuk membuatnya berfungsi, anda mengikuti langkah asas yang sama untuk mendapatkan aplikasi AirParrot 2 untuk Windows seperti yang anda lakukan untuk Mac. Pertama, arahkan ke laman web AirParrot 2. Setelah anda sampai di halaman muat turun Windows AirParrot 2, di sebelah kanan atas, klik butang hijau "TRY". Setelah dimuat turun, anda boleh menggunakan AirParrot 2 secara percuma untuk tempoh percubaan tujuh hari.

 1. Di halaman seterusnya, anda akan mengklik pada versi "untuk Windows". Kotak drop-down akan muncul di skrin. Pilih 32 atau 64 bit, bergantung pada versi sistem operasi Windows yang anda jalankan. Fail MSI kemudian akan dimuat turun ke penyemak imbas anda. AirParrot 2 MSI
 2. Selepas fail AirParrot 2 dimuat turun, klik dua kali padanya dan terima EULA. Kemudian, klik butang Pasang.
 3. Benarkan aplikasi AirParrot membuat perubahan pada peranti anda dan klik butang "Ya". Dari sana, ia dipasang seperti program lain. Wizard pemasangan akan berjalan, dan apabila selesai, klik pada butang "Selesai".
 4. Ikon aplikasi AirParrot 2 kini harus dipaparkan di desktop Windows anda. Klik dua kali padanya untuk memulakan aplikasi. Seterusnya, klik butang "Cuba AirParrot 2".Cubalah AirParrot App
 5. Anda akan melihat antara muka pengguna AirParrot 2 muncul dengan pemberitahuan dari kawasan bar tugas Windows. Klik pada wajah burung nuri hijau kecil. Chromecast Google anda sekarang harus muncul di area “To”. Pilih apa yang anda mahu lakukan di bahagian "Dari" di atasnya. Kemudian, pilih nama Chromecast anda dari senarai, dan anda berniaga. Chromecast Windows AirParrot

Kemampuan untuk memperluas desktop dari komputer Windows anda masih dalam proses, tetapi akan segera hadir. Apa yang dapat dilakukan AirParrot 2 dan Windows saat ini adalah mencerminkan (AirPlay) paparan anda ke Chromecast, hanya berbagi aplikasi melalui perangkat Chromecast anda, memutar audio melalui Chromecast, dan berbagi fail ke tempat Chromecast anda disambungkan.

Sekiranya anda mahukan kawalan bebas tangan AirParrot 2 dengan komputer Windows dan Apple TV anda, anda mesti mempunyai iPhone, iPod touch, atau iPad dengan iOS 8 atau lebih tinggi. Anda perlu membeli dan memasang aplikasi jarak jauh AirParrot, iaitu $ 7,99. Itu akan membolehkan anda menggunakan aplikasi jarak jauh untuk mengawal AirParrot 2 di komputer anda.

Namun, anda dapat menggunakan Airplay dari komputer Windows ke Apple TV anda seperti yang anda lakukan dengan arahan Chromecast yang kami berikan.

Setelah anda memasangkan aplikasi AirParrot Remote dengan aplikasi AirParrot 2 di komputer anda, anda akan dapat mengawal PC anda sepenuhnya tanpa harus berada di depannya.

Dalam penentuan terakhir, AirParrot 2 adalah aplikasi pendamping yang sempurna untuk digunakan dengan peranti Google Chromecast, Apple TV, atau komputer Mac dan Windows anda. Apabila anda ingin mencerminkan atau memperluas desktop, mendengar lagu, memamerkan beberapa foto, atau membiarkan orang lain melihat fail dari PC anda melalui Google Chromecast atau Apple TV menggunakan AirPlay, ini membolehkan anda melakukannya tanpa repot.

Anda tidak akan memerlukan lagi peretasan dan muslihat - aplikasi AirParrot 2 berfungsi untuk anda. AirParrot 2 untuk Google Chromecast, Apple TV, Mac, dan Windows adalah satu kejayaan dalam mendapatkan sesuatu untuk bekerjasama.

Soalan Lazim

Adakah AirPlay Sesuai dengan Chromecast?

Malangnya, tidak secara langsung. Anda memerlukan bantuan perkhidmatan pihak ketiga untuk menghantar peranti Apple anda ke peranti Chromecast.

Adakah saya perlu menggunakan AirParrot 2?

Bergantung pada kandungan yang anda cuba streaming, anda boleh memotong AirParrot 2 sama sekali. Sebagai contoh, jika anda mempunyai pilihan untuk menggunakan penyemak imbas Google Chrome, anda boleh menghantar skrin ke peranti Chromecast dengan cepat dan mudah dari peranti Mac anda.