AirPods Saya Berkedip Jingga - Apa yang Perlu Dilakukan?

Apple AirPods adalah beberapa earbud wayarles yang paling popular dan berprestasi terbaik di pasaran. Seperti semua produk Apple, mereka mesra pengguna, minimalis, dan berintegrasi dengan iPhone (dan telefon Android).

AirPods Saya Berkedip Jingga - Apa yang Perlu Dilakukan?

Walau bagaimanapun, walaupun mereka hebat dan mudah digunakan, AirPod dapat mempunyai banyak masalah. Kadang kala, AirPod anda mungkin mula memancarkan lampu dengan warna yang berbeza. Lampu ini boleh berwarna putih, oren, atau hijau, dengan setiap warna menandakan sesuatu yang berbeza.

Jadi apa maksud warna ini?

Inilah maksudnya apabila AirPod anda mula berkelip oren.

Apa Makna Lampu Jingga Berkelip?

Seperti yang anda perhatikan, LED AirPods tidak selalu berkelip dengan warna yang sama. Mereka boleh berwarna hijau pejal atau oren padat dan boleh berwarna putih atau oren. Sekiranya AirPod anda berwarna hijau pekat, itu bermakna bateri mempunyai banyak jus. Sekiranya berwarna oren padat, maka anda akan dikenakan cas penuh kurang dari satu.

Sekiranya lampu berkelip putih, itu bermaksud bahawa peranti sudah siap dipasang. Sebaliknya, jika berkedip oren, ini bermaksud bahawa anda harus menyediakan AirPod anda semula. Tidak perlu risau, proses penyediaannya adalah sepotong kek.

Menyiapkan AirPod

Untuk menyediakan AirPod anda, pergi ke Skrin utama pada iPhone anda dan buka penutup pada casing semasa AirPod berada di dalamnya. Pastikan meletakkan casing AirPod di sebelah telefon anda. Pemberitahuan akan segera muncul. Ketik Sambung.

Sekiranya anda belum menyiapkan "Hey Siri" di iPhone anda, peranti akan memandu anda melalui prosesnya. Ini berlaku untuk Gen-2 AirPods dan AirPods Pro.

Setelah melakukan ini, AirPod anda mesti digunakan dengan baik, dan anda seharusnya tidak lagi melihat cahaya oren yang berkelip.

Lebih Banyak Petua AirPod Apple

AirPod merangkumi beberapa ciri berguna yang mungkin tidak anda ketahui. Berikut adalah beberapa petua berguna untuk membantu anda memanfaatkan AirPod anda sepenuhnya.

Menukar Nama AirPod Anda

Seperti kebanyakan peranti Apple, AirPod anda mempunyai nama. Secara lalai, nama mereka adalah AirPods [nama anda], tetapi jika anda mahu, anda boleh memperibadikan nama AirPod anda.

Untuk melakukan ini, pergi ke tetapan Bluetooth anda. Buka iPhone atau iPad anda, buka Tetapan, dan pergi ke Bluetooth. Sekarang, lihat senarai peranti yang ada. Di bawah Peranti Saya dan di sebelah AirPod anda, ketuk ikon "i" biru. Ketik Nama untuk mengubahnya.

Berpasangan dengan Peranti Bukan iOS

Walaupun produk Apple sering digunakan bersamaan dengan produk Apple yang lain, AirPod juga berfungsi dengan baik dengan peranti bukan iOS.

airpod berkelip-kelip berwarna jingga

Untuk berpasangan dengan peranti bukan Apple untuk pertama kalinya, pasang kembali AirPods ke dalam casing dan tutup penutupnya. Kemudian, buka sarung dan tahan butang di bahagian bawah casing. Lampu LED akan mula berkelip putih. Sekarang, pergi ke senarai peranti Bluetooth pada peranti Android anda. Dari sini, anda seharusnya dapat dengan mudah mengklik pada AirPod anda untuk menghubungkannya ke peranti anda.

Cari AirPod Anda

Salah satu ketakutan terbesar yang dimiliki orang mengenai AirPod adalah mereka jatuh dan tersesat. Lagipun, ini bukan seperti earbud generik yang murah. Nasib baik, hampir setiap peranti Apple baru dilengkapi dengan teknologi yang akan membantu anda mengesannya, walaupun bateri kehabisan atau dimatikan.

Nama aplikasinya adalah Cari iPhone Saya, dan juga dapat mencari AirPod anda. Cari aplikasi ini di App Store atau di iCloud.com.

Pemikiran Akhir

Melihat cahaya oren yang berkelip-kelip yang datang dari AirPod anda mungkin memprihatinkan, tetapi seperti yang anda lihat, masalahnya sangat mudah untuk diperbaiki dengan tetapan semula peranti mudah.

Adakah anda mempunyai apa-apa untuk menambah mengenai AirPods? Adakah anda mempunyai beberapa petua tambahan? Jangan ragu untuk melihat bahagian komen di bawah dan menyertai perbincangan.