Bolehkah AirPods Menyambung ke Xbox One Anda?

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah AirPod boleh menyambung ke Xbox One, jawapannya mungkin akan mengejutkan anda. Secara teknikal, jawapannya tidak, kerana Xbox One tidak menyokong pemasangan Bluetooth. Oleh kerana AirPods adalah earbud Bluetooth, mereka tidak dapat menyambung ke Xbox One atau pengawal standardnya.

Bolehkah AirPods Menyambung ke Xbox One Anda?

Walau bagaimanapun, terdapat penyelesaian untuk masalah ini, yang bermaksud bahawa anda boleh menggunakan AirPod anda di Xbox One. Tidak semudah pada peranti yang menyokong teknologi Bluetooth.

Baca terus untuk arahan terperinci.

Xbox One Tidak Menyokong AirPods

Anehnya, Xbox One tidak menyokong AirPods atau peranti Bluetooth lain. Walau bagaimanapun, terdapat pengawal tanpa wayar rasmi untuk Xbox, yang memang mempunyai sokongan Bluetooth. Sekiranya anda mempunyai alat kawalan ini, anda boleh menyambungkan AirPod anda dengan menggunakan Bluetooth.

Berikut adalah pautan untuk kedai Microsoft Xbox rasmi di mana anda boleh membeli alat kawalan. Jangan risau. Anda tidak perlu membayar pengawal jika anda tidak mahu. Terdapat penyelesaian percuma juga.

Walau bagaimanapun, anda memerlukan peranti Android (Android 6.0 atau lebih baru), atau iOS (10.3 atau lebih baru) yang serasi. Betul; anda boleh menggunakan aplikasi Xbox dari Google Play Store untuk Android atau App Store untuk iOS.

Xbox One

Penyelesaian Aplikasi

Setelah anda memasang aplikasi Xbox pada peranti Android atau iOS anda, mudah menggunakan Airpod anda semasa bermain atau streaming di Xbox One. Peranti anda mesti menyokong AirPods atau AirPods Pro yang anda gunakan.

Secara jujur, AirPod direka untuk berfungsi dengan produk Apple. Ini bermakna perkara akan menjadi lebih lancar pada iPhone atau iPad, daripada telefon Android. Namun, kebanyakan peranti Android moden (telefon dan tablet) menyokong AirPods, atau sekurang-kurangnya ciri asasnya. Mereka mempunyai Bluetooth.

Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah cara menggunakan aplikasi Xbox dengan AirPod anda:

 1. Pastikan untuk menyambungkan tablet atau telefon Android atau iOS anda ke AirPod anda. Juga, pastikan anda menggunakan sambungan internet Wi-Fi. Jangan gunakan data anda melainkan anda mempunyai rancangan tanpa had.
 2. Lancarkan aplikasi Xbox di telefon anda dan log masuk menggunakan bukti kelayakan Xbox (Microsoft) anda. Pastikan ia adalah akaun yang sama dengan yang anda gunakan di Xbox One.
 3. Bagi mereka yang sudah menggunakan aplikasi Xbox pada peranti mereka, ini akan menjadi mudah. Sekiranya tidak, pilih Tambah Akaun Baru dan masukkan kelayakan Microsoft yang betul.
 4. Setelah selesai, tekan Let’s Play.
 5. Pilih menu Pesta.
 6. Pilih untuk Memulakan Pesta, dan ia akan berkumpul serta-merta.
 7. Tekan pilihan Jemput ke Pesta untuk menambah rakan Xbox anda. Tambahkan seberapa banyak yang anda mahukan dengan mengetuk nama mereka.
 8. Tekan Hantar Jemputan untuk menjemput semua orang yang dipilih.
 9. Mereka akan mendapat pemberitahuan yang mengundang mereka untuk bergabung.
 10. Sekarang anda boleh menggunakan AirPod dan memulakan sembang suara dengan skuad permainan anda.
 11. Sekiranya anda ingin berhenti pada bila-bila masa, tekan Tinggalkan Pesta dan lepaskan AirPod anda.

  airpod menyambung ke xbox satu

Adakah AirPods Pilihan Terbaik?

Pasti, AirPods boleh menjadi bagus untuk bercakap dengan rakan Xbox anda. Walau bagaimanapun, ini hanya akan membolehkan komunikasi suara. Semua audio lain akan disiarkan melalui sistem suara anda (pembesar suara, TV, dll.). Sebenarnya, rakan anda tidak akan menyukai ini kerana bunyi permainan mungkin terlalu kuat.

AirPods tidak sesuai untuk Xbox One atau Xbox lama. Banyak model fon kepala lain lebih sesuai untuk permainan konsol. Yaitu, alat dengar berwayar berfungsi paling baik, dan mereka tidak memerlukan aplikasi atau pembelian tambahan.

Lihat sahaja pemain pro, lebih dari 90% dari mereka menggunakan alat dengar berwayar. Ini kerana mereka lebih sesuai untuk permainan, dan mereka memberikan kualiti audio dalam permainan yang lebih baik. Tentu, itu bukan masalahnya jika anda masuk dan membeli alat dengar Bluetooth premium (Sennheiser, Bose, Sony, dll.).

Masih ada fon kepala berwayar bajet yang sangat baik yang akan berjaya (SteelSeries, Razer, HyperX, dll.).

Adakah Terdapat Aplikasi Komunikasi yang Lebih Baik?

Anda bukan sahaja dapat memperoleh fon kepala yang lebih baik untuk permainan di Xbox One, tetapi anda juga dapat menggunakan aplikasi yang lebih baik. Sudah tentu, kita bercakap mengenai Discord. Sebilangan besar pemain akan bersetuju bahawa Discord adalah aplikasi terbaik untuk komunikasi dalam permainan.

Kenapa begitu? Kerana Discord memperoleh sumber daya paling sedikit dari peranti anda, ia mempunyai penyesuaian yang sangat baik, dan mudah digunakan. Tambahan lagi, semua orang sudah menggunakan Discord. Sekiranya rakan anda memberitahu anda bahawa mereka tidak dapat menggunakan Discord, mereka berbohong.

Terdapat aplikasi komunikasi lain, tetapi tidak seefisien Discord. Platform ini menawarkan suara berkualiti tetapi memperoleh banyak sumber dari peranti anda. Dan mereka bahkan boleh merosakkan rangkaian anda (Skype, WhatsApp, Messenger, dll.).

The Takeaway

Buat masa ini, pengguna Xbox One harus melalui gelung dan gelung untuk menggunakan AirPod dengan konsol kegemaran mereka. Sekiranya ada penghiburan kepada anda, komuniti PS4 juga tidak senang dengan sokongan AirPods, yang tidak ada.

Itu kerana AirPod tidak dirancang untuk permainan, walaupun hebat untuk mendengar muzik dan podcast dan membuat panggilan telefon.

Sekiranya anda mempunyai komen, jangan ragu untuk menambah perbincangan di bahagian komen di bawah.