Cara Menghubungkan Airpod ke iPad

AirPods adalah earbud tanpa wayar yang hebat dari Apple, dan mereka adalah model wayarles yang paling popular di dunia. Walaupun begitu, harganya sangat tinggi. AirPods generasi kedua berharga sekitar $ 200, sementara Pro AirPods baru sekitar $ 250.

Cara Menghubungkan Airpod ke iPad

Pada mulanya, anda mungkin meragui bahawa buah itu bernilai wang sebanyak itu. Namun, jika anda adalah pemilik iPad atau iPhone, anda akan mendapatkan hadiah. Inilah cara untuk menghubungkan AirPod anda ke iPad anda dan beberapa perkara asas mengenai ciri-ciri cemerlang mereka.

Cara Menyambung ke iPad dan iPhone

Salah satu kelebihan AirPods yang paling ketara ialah penggunaannya lebih mudah daripada peranti fon kepala / fon telinga tanpa wayar yang lain. Semuanya berkat W1, cip yang mempermudah persamaan Bluetooth. Jangan membuat kesalahan, kerana AirPods menyambung melalui Bluetooth. Oleh itu, anda boleh menggunakannya pada peranti lain, malah bukan Apple.

  1. Oleh itu, untuk menyambungkan AirPod anda ke iPad anda, anda harus mengaktifkan Bluetooth pada tablet anda.
  2. Kemudian, dengan syarat polong diisi penuh, buka sarungnya.
  3. Dalam hitungan detik, permintaan akan muncul di skrin peranti anda. Itu menunjukkan bahawa tablet anda telah mengesan AirPods.
  4. Ketik Sambung dalam pop timbul ini, dan AirPod harus berpasangan dengan peranti anda.
  5. Sekiranya, atas sebab tertentu, iPhone atau iPad anda tidak mengesan AirPod secara automatik, tutup penutup dan putar casingnya. Di bahagian belakang, anda akan melihat butang bulat. Tekan dan tahan selama 10 saat dan buka penutupnya semula. Sekarang, peranti anda harus disambungkan.
  6. Sekiranya ini masih tidak berlaku, anda harus memasangkan peranti menggunakan menu Bluetooth pada tablet anda. Pergi ke Tetapan , arahkan ke Bluetooth , dan anda mesti melihat AirPod anda dalam senarai. Ketik dan sambungkan.

cara menyambung ke ipad

Pembatalan Bunyi

Pro AirPods yang diperkenalkan baru-baru ini mempunyai ciri Pembatalan Kebisingan Aktif yang cemerlang. Ringkasnya, dengan Pembatalan Kebisingan Aktif, mikrofon yang terdapat di bahagian luar pod mengesan bunyi yang masuk. Kemudian, mereka menyelesaikan bunyi itu dan membatalkan suaranya sebelum anda mendengarnya.

airpod menyambung ke ipad

Terdapat juga mod Transparency yang membolehkan kebisingan persekitaran melalui. Kedua-dua mod Pembatalan Kebisingan Aktif dan Transparansi berfungsi paling baik jika pod sesuai dengan anda, jadi jika anda mempunyai AirPod generasi ketiga atau lebih tinggi, pastikan untuk menukar petua telinga untuk ukuran yang sesuai.

Petua Telinga

AirPod generasi pertama dan kedua hebat, tetapi berbentuk seperti EarPod biasa. Ternyata, ini adalah masalah bagi banyak pengguna dengan lubang telinga yang besar, menyebabkan tunas pas dengan canggung dan jatuh. Dengan AirPods Pros, Apple telah memperkenalkan fon telinga tanpa wayar dengan hujung getah. Anda boleh memilih pelbagai saiz, langsung dari kotak, membolehkan anda mencari ukuran yang paling sesuai dengan anda.

Petua telinga telah menjadi inovasi lama yang menjadikan Pro AirPods bernilai beralih dari AirPods 2.

Stereo Satu Bud

Anehnya, banyak orang menggunakan satu tunas AirPod pada satu masa. Itu masuk akal kerana setiap AirPod mampu memainkan suara stereo. Ini juga bermaksud bahawa anda dapat mengisi satu putaran semasa menggunakan yang lain, yang menjadikan pengalaman mendengar yang lancar.

Sudah tentu, AirPod mempunyai jangka hayat bateri hingga 5 jam, yang lebih dari cukup untuk kebanyakan perjalanan. Oh, dan mereka mengecas dengan cepat.

Bantuan pendengaran

AirPod juga dapat meningkatkan pendengaran anda buat sementara waktu. Itu bagus untuk orang yang mengalami masalah pendengaran. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan ciri ini untuk mendengar sesuatu dari jarak jauh. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakannya dalam persekitaran yang kuat untuk meningkatkan pendengaran anda dengan suara tertentu.

Terlepas dari keperluan anda, AirPod dapat membantu memberikan penyelesaian.

AirPods Rock!

Ini hanya beberapa kelebihan yang ditawarkan oleh AirPods. Ya, harganya $ 160- $ 250, yang bukan sedikit, tetapi mereka bernilai setiap sen jika anda menyukai ciri-cirinya. Seperti kebanyakan perkara, anda mendapat apa yang anda bayar, jadi jangan puas dengan kualiti yang buruk jika anda dapat menolongnya.

Adakah anda menggunakan AirPod? Sekiranya anda, versi mana? Sekiranya tidak, adakah anda merancang untuk mendapatkannya? Lihat bahagian komen di bawah dan sertai perbincangan.