Cara Membuat Panggilan Telefon dengan AirPods

AirPods dan iterasi terbaru mereka, AirPods Pro, adalah inovasi teknologi yang cukup besar dalam dunia fon telinga tanpa wayar. Mereka mempunyai beberapa ciri paling hebat dan canggih yang menjatuhkan pesaing.

Cara Membuat Panggilan Telefon dengan AirPods

Walaupun mereka mempunyai label harga yang besar dan melekat pada namanya, ciri-ciri yang sangat baik dan kualiti keseluruhan menjadikan AirPods lebih bernilai daripada wang anda. Inilah cara membuat panggilan telefon, serta petua berguna lain.

Membuat Panggilan Telefon

Membuat panggilan telefon adalah salah satu ciri utama AirPods. Ini mudah, dan anda tidak memerlukan pengalaman sebelumnya.

Mari kita bincangkan tentang menjawab panggilan telefon terlebih dahulu. Apple telah menjadikannya sangat mudah. Apabila anda mendengar panggilan masuk, ketik dua kali salah satu daripada AirPod anda (semasa mereka berada di telinga anda) untuk menjawab. Dengan AirPods Pro, sentuh sensor kekuatan. Untuk menutup telefon, lakukan perkara yang sama.

Untuk membuat panggilan telefon dengan AirPods Pro dan AirPod generasi kedua, anda mesti menggunakan Siri. Nasib baik, earbud sudah siap sepenuhnya, selagi anda menyiapkan Siri. Cukup katakan, "Hai Siri, panggil telefon bimbit [name]." Sebagai alternatif, katakan, "Hai Siri, Buat Panggilan FaceTime." Anda juga boleh memanggil Siri dengan sentuhan.

Dengan AirPods generasi pertama, ketik dua kali salah satu untuk memanggil Siri dan tunggu sehingga anda mendengar bunyi loncatan. Kemudian, teruskan seperti yang dijelaskan di atas.

Bukan di situlah penggunaan Siri berakhir dengan AirPods. Pembantu maya juga dapat mengumumkan siapa yang memanggil anda. Dengan AirPod dan Siri, anda tidak perlu melihat Apple Watch anda. Untuk menghidupkan ciri ini, pergi ke Tetapan, arahkan ke Telefon, dan kemudian pilih Umumkan Panggilan. Pilih Fon kepala & Kereta untuk mengaktifkan ciri ini di kenderaan anda.

airpod bagaimana membuat panggilan telefon

Fungsi Ketik Dua Kali

Ya, anda boleh menggunakan ketik dua kali untuk menjawab panggilan telefon, dan juga membuat panggilan. Walau bagaimanapun, gerak isyarat ini mempunyai beberapa kegunaan lanjutan. Anda boleh menetapkannya untuk Main / Jeda lagu, melompat ke lagu berikutnya, atau kembali ke lagu sebelumnya.

Untuk menetapkannya, pergi ke Tetapan pada peranti iOS anda, arahkan ke Bluetooth, dan cari AirPod anda dalam senarai. Kemudian, klik i ikon di sebelah peranti dan ketik Ketik dua kali pada AirPod untuk memilih tugas yang anda mahu tekan dua kali.

Tetapkan Mikrofon ke Kiri / Kanan

Kedudukan mikrofon juga penting untuk membuat dan menerima panggilan telefon melalui AirPod anda. Secara lalai, kedua AirPod bertindak sebagai mikrofon. Setelah mengeluarkannya dari telinga, mikrofonnya akan dinyahaktifkan. Mereka bertukar secara automatik.

airpod membuat panggilan telefon

Sekiranya anda pergi ke Tetapan, pilih Bluetooth, cari peranti AirPod anda dan pilih warna biru i ikon, anda boleh menyesuaikan mikrofon. Untuk melakukannya, pilih Mikrofon dari senarai dan pilih AirPod kiri atau kanan anda untuk bertindak sebagai mikrofon yang sentiasa aktif. Ini bermaksud bahawa AirPod akan terus berfungsi sebagai mikrofon, walaupun anda mengeluarkannya dari telinga anda.

Gunakan AirPod Tunggal

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa sebilangan orang lebih suka menggunakan AirPod dalam satu masa, berikut adalah jawapannya. Kerana ia menjimatkan jangka hayat bateri mereka. Secara lalai, setiap AirPod menyokong suara stereo, jadi menggunakan satu pun tidak akan menjadi kompromi kualiti yang terlalu besar.

Itu sangat berguna jika anda menggunakan AirPod untuk membuat panggilan telefon. Sudah tentu, semasa anda menggunakan satu AirPod, yang lain dalam keadaan bersangkutan, sedang dicas. Apabila bateri yang anda gunakan kehabisan bateri, anda boleh menukar. Ya, ini bermakna anda boleh mendapat pengalaman AirPod tanpa henti. Sekurang-kurangnya sehingga kes itu kosong.

AirPod yang Hebat

AirPods, Pro atau tidak, menawarkan beberapa faedah hebat yang tidak akan anda dapat dengan jenama earbud wayarles yang lain. Mereka juga mempunyai banyak kelebihan lain di luar menerima / membuat panggilan telefon. AirPods adalah tambahan yang bagus untuk gudang Apple anda. Tidak, mereka tidak murah, tetapi lebih berharga

Adakah anda pernah mencuba salah satu petua ini di AirPod anda? Adakah anda mempertimbangkan untuk menaik taraf ke versi Pro? Jangan ragu untuk membincangkan AirPods dan peranti Apple lain yang serasi di bahagian komen di bawah.