Bagaimana Mengubah Kelantangan pada AirPods Pro Anda

Ramai orang bermimpi tentang hari ketika mereka dapat mengubah kelantangan pada AirPods Pro mereka dengan hanya menekan butang pada earbud itu sendiri. Ini akan lebih masuk akal kerana membolehkan AirPods Pro kita bebas dari peranti lain.

Bagaimana Mengubah Kelantangan pada AirPods Pro Anda

Tetapi sehingga Apple memungkinkan, kita harus melakukannya dengan cara lain. Kaedah yang paling mudah adalah melalui iPhone anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan tiga cara untuk mengubah kelantangan pada AirPods Pro, ditambah dengan beberapa ciri menarik yang baru diperkenalkan.

Gunakan Penanda Kelantangan

Anda mungkin pernah mendengar bahawa mungkin untuk mengubah kelantangan pada AirPods Pro anda menggunakan Siri. Dan sekarang anda tertanya-tanya mengapa kami masih bergantung pada cara kuno. Tidak diragukan lagi, Siri sangat berguna dalam situasi tertentu, apabila anda tidak mempunyai telefon anda di dekatnya dan tidak mahu bergerak. Anda boleh menukar kelantangan tanpa menyentuh iPhone atau AirPod anda.

Tetapi bagaimana dengan situasi ketika anda tidak dapat bercakap? Katakan anda berada di kereta api yang terlalu ramai atau mendengar muzik di ruang menunggu doktor gigi. Anda tidak mahu mengganggu orang di sekeliling anda. Lebih-lebih lagi, nampaknya agak konyol untuk mula bercakap dengan Siri secara tiba-tiba.

Dalam situasi seperti itu, cara lama yang baik tetap berguna. Yang mesti anda lakukan ialah menekan Penanda Kelantangan pada iPhone anda untuk menaikkan atau menurunkan kelantangan anda.

volume perubahan pro airpods

Tukar Kelantangan Menggunakan Pusat Kawalan

Cara kedua adalah serupa dengan yang pertama, yang bermaksud bahawa anda harus mencari iPhone anda untuk mengubah kelantangan pada AirPods Pro anda. Kaedah ini dapat membantu anda jika anda mempunyai masalah dengan penanda kelantangan atau jika tidak berfungsi dengan betul.

Terdapat dua cara untuk membuka pusat kawalan pada telefon Apple, bergantung pada model yang anda miliki. Mereka yang mempunyai model yang lebih baru boleh membukanya dengan menggesek sudut kanan atas skrin. Sekiranya anda mempunyai model dari generasi sebelumnya, anda boleh membuka pusat kawalan dengan meleret dari bawah ke atas.

Anda akan melihat tanda kelantangan, di sebelah kotak di mana anda boleh menyesuaikan kecerahan. Sekiranya anda ingin meningkatkan kelantangan anda, naikkannya. Sebagai alternatif, jika anda mahu mengurangkannya, gerakkannya ke bawah. Itu sahaja! Anda kini mengetahui dua cara untuk menukar kelantangan pada AirPods Pro anda.

Minta Siri Tukar Kelantangan

Dan akhirnya, ke Siri. Sekiranya anda ingin menggunakan Siri untuk menambah atau menurunkan kelantangan, pertama-tama anda harus memastikan bahawa AirPods Pro anda dipasangkan dengan iPhone anda. Sekiranya anda tidak melihatnya di antara peranti berpasangan, anda boleh menghubungkannya dengan mudah melalui Bluetooth.

Yang harus anda lakukan adalah mengatakan sesuatu seperti: "Hei, Siri, tingkatkan kelantangan!" Pastikan anda bercakap dengan jelas dan kuat dan dia akan melaksanakan arahan anda.

Ciri-ciri tambahan

Siri begitu maju hari ini sehingga dia dapat melakukan lebih banyak daripada sekadar menaikkan atau menurunkan volume anda. Sekiranya anda ingin memeriksa tahap kelantangan anda sekarang, yang perlu anda lakukan ialah bertanya kepada Siri. Tanya sesuatu seperti: "Hei, Siri, berapakah jumlah semasa?"

Salah satu ciri AirPods Pro yang paling hebat ialah anda dapat menyesuaikan tahap kelantangan hanya dengan menggunakan suara anda. Sebagai contoh, jika anda ingin menambah kelantangan sedikit, yang harus anda lakukan hanyalah mengatakan: "Hai, Siri, tingkatkan kelantangan sebanyak 5%!"

Ciri ini dapat membantu anda untuk menentukan kelantangan optimum anda dengan tepat, yang boleh berbeza-beza dari situasi ke keadaan. Contohnya, anda dapat memperoleh satu volume yang optimum ketika anda di rumah mendengar podcast kegemaran anda. Namun, ini akan berbeza apabila anda berada di luar rumah dikelilingi oleh kebisingan lalu lintas dan pejalan kaki yang tidak terkira banyaknya.

Tukar Kelantangan Menggunakan Mac Anda

Sekiranya AirPods Pro anda dipasangkan ke Mac anda dan anda menggunakannya untuk mendengar ceramah dalam talian atau menonton filem, berikut adalah cara mengubah kelantangan.

Cara paling cepat untuk melakukannya adalah dengan menggunakan kekunci kelantangan pada papan kekunci Mac anda. Anda juga boleh membuka Menu dan klik pada ikon kawalan kelantangan. Yang mesti anda lakukan hanyalah menggerakkan slider ke atas atau ke bawah untuk menyesuaikan kelantangan.

cara menukar kelantangan

Tidak Terlalu Keras

Kami tahu bahawa AirPods Pro sangat mengagumkan. Mereka secara harfiah dapat membuat anda melupakan dunia di sekitar anda, memberikan pengalaman muzik yang unik, walaupun jumlah anda tidak berubah menjadi maksimum. Sekiranya anda tidak mempercayai kami, cubalah selama beberapa hari dan beritahu kami sama ada anda melihat perbezaannya.

Bagaimana anda biasanya mengatur kelantangan pada AirPods Pro anda? Apakah kaedah kegemaran anda untuk melakukannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found