Cara Menggunakan Siri dengan AirPods Pro Anda

Mengalami Airpods Pro dapat memberikan kenikmatan yang luar biasa. Ia tanpa wayar, direka untuk memasang telinga dengan sempurna, dan mempunyai suara yang unggul dengan pembatalan bunyi pilihan. Sekiranya anda mendapat Airpods Pro baru-baru ini, anda mungkin ingin mencubanya. Tetapi seberapa mudah menggunakannya dalam kombinasi dengan Siri?

Cara Menggunakan Siri dengan AirPods Pro Anda

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menggunakan Siri dengan Airpods Pro dan memberi anda beberapa petua berguna mengenai pembantu pintar yang terkenal.

Bongkar dan segerakkan

Airpods Pro perlu disediakan pada iPhone anda sebelum anda dapat menggunakannya. Oleh kerana fon kepala dan iPhone ini berasal dari pengeluar yang sama dan mempertimbangkan Apple membuat perkakasan dan perisiannya, tidak hairanlah penyediaannya akan sangat mudah. Setelah Airpods Pro menyambung ke iPhone, jika Siri sebelumnya diaktifkan di telefon, anda akan dapat menggunakan pembantu dengan segera.

Airpod

Beginilah proses penyediaannya:

  • Buka kotak Airpods Pro anda, tinggalkan fon kepala di dalamnya, dan letakkan di dekat iPhone anda. IPhone anda harus dibuka kuncinya dan di skrin Utama.
  • Tunggu sehingga pop timbul muncul dan ketik Sambung. Lihat semua skrin.
  • Sekiranya Siri sudah diaktifkan pada iPhone anda, ia secara automatik akan diaktifkan untuk digunakan dengan Airpods Pro anda. Sekiranya anda belum menyiapkan Siri, anda akan dibimbing melalui proses untuk melakukannya.
  • Setelah persediaan selesai, ketik Selesai.

Tidak seperti beberapa versi Airpod sebelumnya, versi Pro secara maksimum sesuai dengan ciri iPhone, seperti Siri. Dengan persediaan minimum yang dinyatakan di atas, semuanya mesti berjalan dengan sempurna. Sekiranya anda log masuk ke iCloud, Airpod anda akan disiapkan secara automatik untuk semua peranti Apple yang lain, dengan syarat ia disokong dan dilog masuk ke iCloud dengan ID Apple anda.

Apabila Siri Tidak Menjawab

Terdapat kes di mana Siri tidak akan bertindak balas terhadap beberapa atau perintah yang anda berikan melalui Airpods Pro anda. Kami akan meneliti beberapa sebab mengapa perkara ini berlaku dan menunjukkan kepada anda cara menyelesaikan masalah yang berkaitan.

siri

Siri Dimatikan.

Mungkin anda mematikan Siri pada suatu ketika dan melupakannya, atau tidak pernah melakukan persediaan yang sesuai untuknya. Untuk mengaktifkan Siri sekali lagi, pergi ke Tetapan, pilih Siri & Cari, dan hidupkan pilihan Dengarkan "Hey Siri" dan Benarkan Siri Ketika Dikunci. Sekiranya anda belum menetapkan pembantu sebelum ini, anda akan menjalani proses itu sekarang.

Periksa Kemas kini OS.

Pengguna Apple yang kebiasaan mengabaikan kemas kini perisian terkini sering kali menghadapi pelbagai masalah dengan fungsi. Perkara yang sama berlaku untuk menghubungkan Airpods Pro ke iPhone anda atau produk Apple lain dan menggunakan Siri melalui fon kepala. Sekiranya anda mengalami masalah dengan ciri-ciri ini, periksa kemas kini perisian dan pasang jika ada.

Keserasian Bahasa dan Wilayah.

Sekiranya peranti anda disiapkan untuk bahasa atau wilayah yang tidak didukung, Siri mungkin tidak tersedia. Namun, anda dapat menyelesaikan masalah ini dengan mudah dengan mengubah tetapan ini pada peranti anda. Periksa senarai bahasa dan wilayah yang terdapat di Siri dan pilih bahasa yang paling dekat atau paling sesuai untuk anda.

Sambungan internet.

Siri memerlukan sambungan internet untuk berfungsi dengan baik. Periksa sama ada wi-fi anda dihidupkan, bahawa anda log masuk dengan betul jika dilindungi kata laluan dan sambungannya sedang berfungsi. Sekiranya anda mempunyai akses internet melalui penyedia telefon bimbit anda, pastikan perkhidmatan ini beroperasi.

Persediaan Siri

Menyiapkan Siri untuk pertama kalinya adalah proses yang cepat dan mudah. Sekiranya anda melewatkannya semasa penyegerakan Airpods Pro, anda mungkin ingin menjalani persediaan secepat mungkin. Sebelum memulakan penyediaan, anda harus memastikan anda berada dalam lingkungan yang bebas dari kebisingan, kerana iPhone anda perlu mendengarkan suara anda.

Ikuti langkah-langkah ini untuk menyediakan Siri:

  1. Seperti menghidupkan pembantu, pergi ke Tetapan, kemudian ke Siri & Cari. Hidupkan Dengarkan "Hey Siri."
  2. Anda akan diminta untuk mengaktifkan Aktifkan Siri. Selepas anda melakukannya, anda akan melalui proses latihan.
  3. Latihan Siri bermaksud pembantu harus belajar mengenali suara anda. Anda akan diminta untuk mengatakan beberapa ayat selepas isyarat bunyi, dan jika Siri mendengar anda dengan betul, tanda semak akan dipaparkan.
  4. Pada akhir latihan, ketuk Selesai, dan penyiapan akan selesai.

Setelah semuanya berfungsi, anda akan dapat bertanya dan mengawal Siri melalui Airpods Pro anda. Anda boleh mengaktifkan pembantu melalui arahan suara "Hey Siri" atau mengatur pengaktifan sentuhan pada fon kepala.

Berbisik di Telinga Anda

Airpods Pro adalah fon kepala berkualiti tinggi yang akan menjadikan semuanya terdengar lebih baik, termasuk suara Siri. Sekarang setelah kami menerangkan butiran penting mengenai Airpods Pro dan cara menggunakan Siri dalam kombinasi dengan mereka, anda akan dapat menikmati gabungan fungsi yang sangat baik dan pengalaman audio yang sempurna.

Bagaimana anda mengatur Siri untuk bekerjasama dengan Airpods Pro? Adakah prosesnya cepat dan mudah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.