Jenis Penapis Snapchat: Senarai

Penapis Snapchat adalah alat yang bagus untuk menambahkan estetika atau bakat tersendiri pada foto anda. Mereka dapat ditambahkan ke gambar anda selama atau setelah mengambil gambar. Terdapat banyak jenis penapis yang tersedia dan anda boleh menggunakannya untuk mengubah warna, ketepuan dan latar belakang gambar anda, atau untuk menambahkan pesan yang menyenangkan.

Jenis Penapis Snapchat: Senarai

Sesekali, Snapchat mengubah dan mengemas kini penapis demi lebih banyak pilihan. Artikel ini akan menamakan beberapa penapis generik dan memberikan beberapa penjelasan mengenai cara menggunakannya.

Jenis Penapis Snapchat

Saringan ini boleh dibahagikan kepada dua kategori. Jenis pertama ialah penapis yang mengubah gamut warna dan ketepuan gambar anda. Jenis kedua membolehkan anda menambah pelekat, teks tersuai, lokasi dan banyak lagi.

Penapis Warna dan Ketepuan

Setelah mengambil foto, geser ke kiri untuk mencapai penapis pembetulan warna. Pilihan asas termasuk terang, kontras tinggi, sepia, dan hitam putih.

Penapis Snapchat

Penapis Terlapis

Meleret ke kanan melebihi penapis hitam dan putih menunjukkan tindanan. Anda boleh menambah mesej atau GIF animasi yang berbeza.

Semua Penapis diSnapchat

Petua pakar: Ketuk ikon "lapisan tambah" untuk mengunci penapis dan menambah yang lain.

Penapis Video

Sekiranya anda merakam video dan bukannya foto, terdapat juga penapis yang tersedia untuk itu. Seperti foto, leret ke kiri untuk pembetulan warna asas (sepia, cerahkan, dan lain-lain). Terus geser melintasi hitam dan putih untuk gerakan perlahan, kelajuan, kelajuan super, dan mundur.

Sekali lagi, anda boleh menggunakan lebih daripada satu penapis dan menambahkan mesej anda sendiri.

Penapis Khas

Ini muncul hanya untuk waktu yang terhad, seperti untuk musim percutian atau acara khas. Beberapa penapis khas yang lebih biasa termasuk mesej seperti "Ini Hari Jumaat" dan lain-lain yang meraikan pelbagai cuti.

Penapis Geo Tidak Khusus

Penapis Snapchat tertentu, yang disebut penapis geo berdasarkan ciri fizikal telefon anda. Penapis seperti masa, kelajuan, atau ketinggian mungkin tidak muncul melalui skrin swipre kanan. Sekiranya demikian, anda boleh mencarinya di tab Pelekat.

Semua Penapis Snapchat

Penapis geografi khusus lokasi

Daripada semua penapis yang ada, mungkin ini adalah yang paling senang diperoleh. Mereka boleh menjadi cara yang baik untuk mengumumkan kepada dunia bahawa anda telah berjaya mencapai puncak atau sesuatu yang sama hebatnya. Di samping itu, penapis geo juga boleh menjadi kaedah yang baik untuk berkongsi gambar destinasi percutian eksotik dengan masyarakat yang lain.

Penapis ini memerlukan snapchat anda untuk dapat mengakses lokasi anda. Untuk melakukannya, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

  1. Pergi ke tetapan telefon pintar anda, tatal ke bawah dan cari "Snapchat " di bawah aplikasi.

  2. Togol di "Lokasi" menetapkan sama ada "Sentiasa aktif," atau "Semasa menggunakan."

Sebenarnya, bandar dan lokasi tertentu mempunyai lebih daripada satu penapis geo. Tetapi jika anda pergi jauh dari jalur terpencil, anda mungkin tidak menemui penapis Snapchat, walaupun anda selalu dapat membuat penapis anda sendiri.

Cara Membuat Penapis Snapchat Yang Unik

Kadang kala penapis terpasang pada snapchat tidak sesuai dengan yang anda cari. Pada masa lain, anda mungkin ingin mengiklankan acara peribadi atau perniagaan. Dalam kes ini, membuat penapis snapchat anda sendiri adalah kaedah terbaik untuk memastikan anda memanfaatkan aplikasi secara maksimum. Nasib baik, ada keseluruhan artikel yang dikhaskan untuk membuat penapis snapchat anda sendiri

Masa untuk Kreatif

Sama ada untuk gambar atau video, anda hanya dibatasi oleh imaginasi anda dengan penapis Snapchat. Oleh itu, jangan teragak-agak untuk mengumpulkan sebilangan besar daripadanya untuk menjadikan snap anda menonjol.

Dan jika itu tidak mencukupi, anda sentiasa boleh menyesuaikan penapis untuk kesan tambahan. Oleh itu, kami ingin mengetahui penapis kegemaran anda. Sekiranya anda mempunyai petua, trik, atau pertanyaan mengenai penapis snapchat, sila kongsi dengan komuniti di bawah!