Cara Menjaga Windows Sentiasa Teratas di Mac OSX

Ini membingungkan fikiran bahawa ciri sederhana seperti Selalu Teratas untuk windows masih bukan sebahagian daripada sistem Mac OS teras. Bagaimanapun, Mac OS adalah versi premium dari platform Linux sumber terbuka. Dan, ciri ini tidak hilang dari platform sumber terbuka.

Cara Menjaga Windows Sentiasa Teratas di Mac OSX

Sekarang, hanya kerana Selalu di Atas bukan pilihan ketika anda mengklik kanan tetingkap aplikasi pada Mac anda, itu tidak bermakna tidak ada beberapa jalan penyelesaian. Inilah caranya anda dapat melaksanakan tetingkap Sentiasa Teratas untuk Windows pada Mac OS.

Untuk memulakan sesuatu, anda perlu memuat turun versi mySIMBL terkini. Ekstrak fail master.zip dan akses aplikasi mySIMBL.

Proses ini mungkin kelihatan agak mudah, tetapi sebilangan pengguna melaporkan bahawa proses ini tidak mudah dilakukan. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan pemasangan, ada sesuatu yang boleh anda lakukan.

Anda boleh mematikan Perlindungan Integriti Sistem sebelum cuba memasang SIMBL sekali lagi. Untuk melakukan ini, anda perlu menghidupkan semula mesin anda dan kemudian tekan dan tahan Command-R semasa permulaan. Tindakan ini akan membantu anda memasuki Mod Pemulihan.

-Jangan risau. Anda akan mengaktifkan Perlindungan Integriti Sistem setelah SIMBL dipasang.–

Dari skrin pemulihan, akses Terminal melalui pintasan papan kekunci atau dari Utiliti. Di Terminal, ketik "csrutil melumpuhkan. " Perintah ini akan melumpuhkan Perlindungan Integriti Sistem.

Hidupkan semula mesin anda dan log masuk seperti biasa.

Sekarang anda mahu memindahkan SIMBL ke folder aplikasi. Anda boleh melakukan ini apabila diminta oleh mesej yang berbunyi:

Setelah SIMBL berada di sistem anda, anda mendapat Koleksi kapal terbang dari halaman Github. Gunakan Pencari untuk menavigasi ke Folder kumpulan. Anda akan melihat dua fail: ‘SIMBLE-0.9.9.pkg'Dan'Afloat.bundle.’

Anda mahu menarik ‘Afloat.bundleFail ke dalam tetingkap mySIMBL. Cukup seret dan lepaskan fail.

Setelah anda menyelesaikan langkah di atas, pastikan anda menerima pemberitahuan bahawa Mengapung disenaraikan di antara pemalam, yang diwakili oleh titik hijau di sebelahnya.

Mulakan semula mesin anda. Apabila anda log masuk, buka Aplikasi mengapung. Dari sana, pergi ke pilihan tetingkap dan klik "Terus Mengapung”Dalam senarai. Proses ini harus memberi anda Tetap pilih pilihan untuk beberapa aplikasi anda.

Jangan berharap ia berfungsi pada semua aplikasi anda. The Tetap pilih pilihan hanya akan berfungsi dengan aplikasi yang bersesuaian dengan SIMBL. Untuk aplikasi yang mengenali Terus Mengapung , ia akan kelihatan seperti ini:

Bergantung pada cara anda memasang SIMBL, anda mungkin perlu melakukan satu perkara lagi. Ya, anda telah meneka, mengaktifkan semula Protokol Integriti Sistem. Kembali ke Terminal Mod Pemulihan, dan taip "csrutil aktifkan.”

Mulakan semula mesin anda, dan anda boleh pergi.

Kata Akhir

Walaupun nampak seperti Mengapung menyelesaikan Sentiasa di atas masalah pada Mac OS, ingat bahawa ia hanya berfungsi dengan aplikasi yang serasi dengan SIMBL. Contohnya, anda tidak dapat menyimpannya Penyemak imbas Firefox sentiasa di atas.

Walaupun Google Chrome menunjukkan hasil bercampur bergantung pada versi OS dan versi Pakej SIMBL. Untuk hasil yang terbaik, sentiasa perhatikan kedua-duanya.