Peretasan butang Amazon Dash: 6 cara untuk membina rumah bersambung kos rendah anda sendiri

Tahun lalu Amazon membawa sekumpulan butang yang berkaitan dengan internet untuk pengguna. Butang Dash ini direka untuk membantu pengguna membuat pesanan berulang dari produk biasa. Kini, setahun setelah rakan-rakan kami melintasi kolam, Amazon akhirnya membawa butang Dash ke UK.

Peretasan butang Amazon Dash: 6 cara untuk membina kediaman bersambung kos rendah anda sendiri

Masalahnya, ternyata salah satu daripada 48 butang pesanan satu tekan yang tersedia boleh digunakan jauh lebih banyak daripada pesanan produk sederhana. Dengan sedikit perubahan di sana sini, anda boleh mengubah butang Amazon Dash menjadi peranti Internet of Things, yang membolehkan anda membuat suis lampu mudah alih, pelacak yang disambungkan atau loceng pintu yang senyap. Tidak buruk untuk penghidap.

Butang Amazon Dash jauh lebih murah daripada butang Internet of Things yang ada di pasaran. Bttn akan memberi anda kembali $ 70 (sekitar £ 52) dan Flic berharga $ 90 (sekitar £ 58), tetapi butang Wi-Fi bertenaga bateri Amazon tersedia dengan harga hanya £ 4,99.

Harga itu disertakan dengan kompromi: Butang tanda pusing tidak semudah dimanipulasi. Walaupun begitu, hanya memerlukan sedikit tinkering untuk menjadikannya butang bersambung internet yang anda mahukan.

Kebolehpercayaan butang Dash Amazon ditemui oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cloudstitch Ted Benson yang, kerana menginginkan penyelesaian yang lebih baik, menggunakan semula butang Dash untuk mengesan seberapa sering dia harus menukar popok bayinya yang baru lahir.

Benson menjelaskan secara terperinci dalam catatan Mediumnya mengenai bagaimana dia menggunakan sedikit skrip Python, data sendiri, dan produk Spreadsheet Magic Form untuk mencatat cap waktu asas. Namun, dengan mengintegrasikan IFTTT ke dalam perintah anda, anda boleh menggunakan butang Dash untuk membina rumah yang bersambung dengan harga yang murah.

6 butang Amazon Dash menggodam rumah anda

Butang tanda pusing dapat melakukan begitu banyak setelah anda menyambungkannya ke internet. Walau bagaimanapun, dengan kemungkinan yang hampir tidak terbatas, sukar untuk mencari tujuan untuk mulai berusaha, itulah sebabnya kami mengumpulkan lima potensi peretasan butang Amazon Dash yang dapat anda kerjakan.

1. Buat senarai membeli barang biasa

Amazon Dash Button Hacks - Senarai Beli-belah Bersambung

Seperti idea butang Dash, tetapi tidak mahu hanya memesan produk dari Amazon, atau tidak dihantar ke pintu anda? Anda boleh memotong Amazon sepenuhnya dan meminta setiap butang Dash membuat entri dalam senarai membeli-belah.

Anda boleh menyimpan butang di bahagian dalam pintu almari atau menempel di bahagian luar peti sejuk anda. Kehabisan susu atau kopi? Cukup tekan butang untuk menambahkan entri sebagai peringatan iOS, senarai Evernote atau dalam Helaian Google.

Ia memerlukan tekanan untuk menggunakan Amazon sebagai perkhidmatan pesanan anda - dan ia juga harus menjaga keseimbangan bank anda sedikit lebih sihat.

2. Bina loceng pintu yang senyap

Hacks Butang Dash Amazon - loceng pintu WiFi

Sekiranya anda baru melahirkan bayi, deringan loceng pintu dapat membangunkan mereka dari tidur yang sangat diperlukan. Mungkin anda bekerja malam dan tidak mahu dikejutkan dengan permulaan oleh tukang pos. Atau mungkin anda hanya membenci bunyi loceng yang berdering.

Loceng pintu yang senyap dapat menyelesaikan masalah ini dengan mudah dan tanpa wayar. Dengan menggunakan butang Amazon Dash, melalui salah satu kaedah yang disebutkan di atas, menekan butang dapat mengirimi anda teks, pemberitahuan Android atau panggilan palsu untuk memberi tahu Anda seseorang di depan pintu. Tidak ada suara, tidak ribut.

3. Buat suis hidup / mati jauh untuk lampu yang disambungkan

Tangki Butang Dash Amazon - Mentol yang disambungkan

Sudah bosan dengan menangani jalan penyerangan yang merupakan perjalanan dari suis lampu ke tempat tidur anda pada waktu malam? Suis lampu Dash-button yang mudah alih boleh membantu menyelesaikan masalah ini dengan membiarkan anda mematikan lampu bilik tidur dari sisi katil anda - atau bahkan mengawal semua lampu rumah dari satu bilik.

Itu dapat disiapkan dengan mudah melalui IFTTT, satu-satunya peringatan bahawa anda memerlukan bola lampu yang disambungkan atau soket kuasa Wi-Fi seperti Belkin's WeMo Switch. Syukurlah, harga untuk ini cepat menurun. Walaupun pek starter mentol LED Philips Hue masih berharga £ 59, carian Amazon cepat menghasilkan hasil lampu LED berkemampuan Wi-Fi dengan harga serendah £ 20, dan anda boleh mengambil suis WeMo dengan harga £ 31.

4. Bangunkan diri anda butang panik

Pancing Butang Amazon Dash - Butang Panik

Adakah anda mempunyai ibu bapa tua atau rakan serumah yang kurang upaya, ahli keluarga atau rakan? Anda boleh membuat butang panik isi rumah yang berpatutan untuk memberi amaran kepada anda, jiran mereka atau kenalan SOS dengan cepat dan senyap untuk sebarang kesulitan dengan menekan butang.

Mereka dapat menyimpan satu butang pada diri mereka setiap saat dan meletakkan yang lain di seluruh rumah mereka, jadi anda pasti tahu di mana mereka memerlukan bantuan.

Dengan menggunakan IFTTT, anda dapat mengirim pemberitahuan atau panggilan langsung ke nomor yang dipercaya, atau membuat panggilan ke polisi - pastikan anda berhati-hati di sini, terutama untuk tujuan pengujian.

5. Log tabiat anda dalam hamparan bersama

Hacks Butang Dash Amazon - Hamparan

Pernah cuba berlari, berhenti merokok atau - seperti saya - menjadikan diri anda untuk bekerja setiap hari? Nah, hamparan bersama dan butang Dash untuk mencatat kemajuan anda tentu dapat mendorong anda untuk melakukan lebih banyak perkara.

Lihat yang berkaitan Cara menghidupkan iPod Classic lama anda dengan SSD Amazon Dash dilancarkan di UK untuk menjadikannya lebih mudah untuk membelanjakan wang dalam talian Sepuluh projek Raspberry Pi yang menakjubkan

Cukup buat Lembaran Google dan anda menekan butang Dash setiap hari anda berlari / mengelakkan merokok / berbasikal ke tempat kerja. Semua orang yang anda kongsikan kemudian dapat melihat apakah anda berjaya mencapai sasaran anda. Sekiranya anda gagal, mungkin tekanan rakan sebaya dapat memotivasi anda untuk melakukan yang lebih baik.

Sudah tentu, ini memerlukan rakan dan keluarga anda untuk memeriksa Helaian Google. Sekiranya anda lebih suka langsung, anda boleh menggunakan IFTTT untuk menghantar pemberitahuan atau mesej terus ke telefon mereka.

6. Log jam anda dengan dua ketukan

amazon_dash_hacks _-_ two_tap_timer

Sama seperti log masuk spreadsheet di atas, hanya dengan dua ketukan: satu untuk mengatakan bahawa anda telah memulakan sesuatu, dan yang lain untuk menghentikan masa. Data ini kemudian dimasukkan ke dalam spreadsheet yang menyenaraikan jangka masa dan kekerapan ketukan.

Mengapa ini berguna? Terdapat beberapa kemungkinan. Mungkin anda ingin mengesan berapa lama anda menghabiskan masa belajar? Atau seberapa cepat anda boleh melakukan 5km menggunakan mesin mendayung? Sekiranya anda seorang freelancer, mungkin anda ingin mencatat berapa lama anda menghabiskan masa bekerja untuk pelanggan tertentu untuk pengebilan yang tepat (pastikan anda ingat pelanggan mana yang anda peruntukkan untuk butang mana ...)

Sekarang anda tahu apa yang perlu dilakukan dengan butang Dash anda, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana cara membuatnya. Jangan takut: di halaman seterusnya kami akan membimbing anda melalui proses penyediaan butang Dash.