Underground Amazon: Cara mendapatkan aplikasi Android percuma

Amazon memberikan aplikasi percuma. Sebenarnya, ia telah mengeluarkan aplikasi Android percuma selama beberapa bulan terakhir, walaupun Amazon Underground baru saja dilancarkan di luar UK.

Underground Amazon: Cara mendapatkan aplikasi Android percuma

Tidak, jangan sesuaikan set anda, saya tidak akan gila dan ini bukan skema ponzi yang pelik. Ini adalah 100% aplikasi percuma, dengan pembelian dalam aplikasi percuma, jadi anda tidak membayar satu sen pun untuk mengakses aplikasi berbayar penuh lemak.

Dikenal sebagai Amazon Underground, inisiatif aplikasi percuma ini adalah usaha gigih untuk menerobos ruang aplikasi yang dikuasai oleh Play Store Google dan App Store Apple dengan begitu mudah. Underground baru, berbeza dan berjanji untuk mengubah bagaimana aplikasi berfungsi; tetapi apa sebenarnya Amazon Underground, dan bagaimana anda boleh mendapatkannya?

Menuju Amazon Underground

Lihat yang berkaitan 70 aplikasi Android terbaik pada tahun 2020: Dapatkan yang terbaik dari telefon anda Peretasan butang Dash Amazon: 6 cara untuk membina rumah tersambung dengan kos rendah anda sendiri Bagaimana seorang lelaki menggodam Tombol Dash Amazon untuk mengesan tabiat kecil bayinya

Dikeluarkan sebagai aplikasi berasingan ke Amazon App Store, yang pada dasarnya menggantikan aplikasi Amazon Shopping standard, Underground adalah kedai aplikasi dengan perbezaan: semuanya percuma. Ya, semuanya - percuma dan benar-benar percuma.

Kedengarannya seperti kegilaan, saya tahu, tetapi Amazon menggunakan Underground untuk menawarkan aplikasi, permainan dan pembelian dalam aplikasi (IAP) bernilai lebih dari £ 1.000 secara percuma. Ini bermaksud anda dapat menikmati berbagai pilihan permainan tanpa harus membayar sepeser pun, atau bimbang anda akan terkena paywall di tengah permainan.

Pada mulanya, Amazon meletakkan Underground sebagai semi-pemberontakan terhadap mekanik permainan percuma untuk bermain, memanggil pemaju untuk memasukkan IAP yang mahal. Ini sangat bersikeras dengan kempennya sehingga menggunakan setiap peluang untuk memberi tahu anda bahawa aplikasi dan permainan tidak berguna.

WTF adalah kedai aplikasi Amazon Underground?

"Banyak aplikasi dan permainan yang ditandai sebagai" percuma "ternyata tidak sepenuhnya percuma," membaca surat yang dirancang seperti telegram rahsia di laman web Amazon Underground. "Mereka menggunakan pembayaran dalam aplikasi untuk mengenakan biaya untuk item khas atau untuk membuka kunci fitur atau level. Di Underground, anda akan dapati 100% versi percuma tajuk premium popular… ”

Daya tarik Amazon Underground kepada pengguna adalah jelas: aplikasi premium yang hebat untuk diddly-squat, di samping beberapa tajuk permainan percuma yang sangat baik, tanpa sokongan IAP. Yang kurang jelas adalah bagaimana Amazon sebenarnya merancang untuk membiayai usaha baru ini - yang menurutnya "adalah program jangka panjang dan bukannya promosi sekali sahaja". Amazon telah berjanji kepada pembangun bahawa mereka akan dibayar 0.13 p seminit yang dimainkan di aplikasi mereka. Walaupun itu bukan wang terbesar, ia mungkin berfungsi lebih baik untuk beberapa pembangun aplikasi yang lebih besar yang melihat penurunan perbelanjaan IAP berbanding dengan jumlah pengguna aplikasi.

amazon_underground_free_android_apps_storefront2

Ketika pengguna tersebut mula melayari Amazon Underground, Amazon menjadikannya sangat mudah untuk melihat bahawa semuanya percuma. Hampir semuanya dilabel dengan "Sebenarnya Percuma", contohnya carta berjudul "Permainan Kanak-kanak Sebenarnya Percuma" dan semua iklan sepanduk mengandungi "#ActuallyFree" di suatu tempat di atasnya. Sepanduk yang mendominasi layar ini akan berubah menjadi iklan umum, membantu menjana wang untuk mengembalikan perkhidmatan ke dalam perkhidmatan untuk terus berjalan.

Bukan bahawa Amazon tidak mempunyai poket dalam untuk membayar pembangun yang termasuk dalam perkhidmatan, tetapi perlu ditanyakan mengapa ia menginginkan, atau merasakan, keperluan. Petunjuk motif Amazon boleh didapati dalam perenggan kedua surat dalam talian yang disebutkan di atas.

"Biasanya Anda pergi ke Google Play untuk memuat turun aplikasi Android ke telefon anda," katanya. "Tetapi peraturan Google tidak mengizinkan aplikasi yang menawarkan aplikasi atau permainan disertakan di Google Play."

Walaupun ayat tersebut dengan jelas merujuk kepada fakta bahawa aplikasi Amazon Appstore dilarang dari Google Play, kata-katanya menunjukkan ketidakselesaan yang lebih mendalam terhadap platform. Mungkin Underground adalah cara Amazon untuk memikat orang dari Play dan meminta mereka menggunakan gedung aplikasinya sendiri?