Amazon Kindle vs Paperwhite vs Voyage vs Oasis: The Oasis kini hadir dalam bentuk emas

The Kindle baru-baru ini mencapai kejayaan: ia berusia sepuluh tahun pada tahun 2017 dan tahun-tahun itu tidak bertahun-tahun. Dekad ini telah menyaksikan perkembangan dan kepelbagaian rangkaian Kindle yang hampir berterusan, sehingga kini terdapat beberapa pilihan ketika mempertimbangkan Amazon eReader. Sejauh ini, dua tahun sejak Kindle Oasis yang asli keluar, Amazon baru-baru ini menyegarkan barisan untuk menambahkan model "emas sampanye" baru. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai model ini dalam perbandingan kami di bawah.

Amazon Kindle vs Paperwhite vs Voyage vs Oasis: Oasis kini hadir dalam bentuk emas

Di seluruh rangkaian Kindle, Anda mempunyai empat model yang dapat dipilih, semuanya dengan bakat dan kemampuan yang berbeza, dan itu tidak termasuk rangkaian tablet syarikat, yang juga menawarkan kemudahan e-pembaca.

Lihat ulasan berkaitan Amazon Kindle Oasis (2016): Pembaca e terbaik mendapat harga Ulasan Kindle Paperwhite (2015): Nilai yang lebih baik, dengan potongan £ 20 untuk tinjauan Amazon Kindle Voyage: Salah satu e-pembaca terbaik mendapat diskaun yang bagus hari ini sahaja

Semua Kindles memang mempunyai beberapa persamaan. Semuanya memiliki layar bebas silau, menggunakan fon Bookerly yang dibuat khusus, dan menyimpan ribuan ebook. Semuanya juga berasal dari rangkaian konten yang sama dan menawarkan rangkaian perkhidmatan yang sama, seperti Prime Reading baru dan Perpustakaan Peminjaman Pemilik Kindle, yang membolehkan anda meminjam satu buku sebulan dari katalog 600,000 pilihan.

Ulasan ini membandingkan Kindle, Kindle Paperwhite, Kindle Voyage dan Kindle Oasis dan mengambil kira semua ciri mereka supaya anda tahu mana yang bernilai semasa anda - dan wang anda.

Amazon Kindle yang bajet

Sekiranya anda mencari e-pembaca termurah, anda mungkin akan berhenti membaca di sini kerana model ini berharga hanya £ 60 (tambah £ 10 jika anda ingin menyekat iklan tidak muncul di skrin kunci anda). Walau bagaimanapun, kos tidak akan mengorbankan kualiti dalam kes ini.

amazon_kindle

Skrin sentuh model 6in ini adalah peningkatan yang baik dari model sebelumnya kerana tidak ada butang yang merosakkan bahagian bawah eReader. Ini juga merupakan salah satu pilihan paling ringan daripada empat model yang sedang dikaji hari ini pada suhu 161g. Kindle Oasis berat 133g tetapi tanpa penutup; 240g dihidupkan, dan Kindle biasa tidak jauh lebih besar daripada Kindle Paperwhite dan Kindle Voyage yang lebih mahal.

Sebenarnya, kekurangan Kindle ini sangat sedikit jika dibandingkan dengan e-pembaca Amazon yang lain. Amazon mengatakan bateri Kindle anggaran boleh bertahan hingga enam minggu dengan sekali caj - sama seperti model lain - jika pengguna hanya mempunyai sesi membaca selama 30 minit dengan WiFi dimatikan setiap hari. Buku memuat cepat dan skrin sentuh responsif.

Terdapat dua bidang utama di mana belanjawan Kindle hilang daripada masalah yang lebih mahal. Yang pertama adalah resolusi skrin. Walaupun Kindle ini menggunakan teknologi layar yang sama dengan adik-beradiknya (E-Ink), hasilnya tidak begitu tajam dan hasilnya kelihatan lebih piksel. Yang kedua adalah bahawa ia tidak mempunyai lampu baca terpasang, yang bermaksud peminat membaca dalam gelap mesti melihat ke tempat lain.

Selain kekurangan kecil itu, ada sedikit yang tidak disukai.

Kindle Paperwhite

hlm6220947

Klik di sini untuk membeli.

Asas model ini serupa dengan anggaran Kindle. Kedua-duanya mempunyai skrin sentuh 6 inci, dimensi hanya berbeza sedikit dan kedua-duanya tersedia dalam warna hitam dan putih.

Terdapat beberapa perbezaan penting antara model ini dan anggaran Kindle yang dapat meyakinkan anda untuk membayar pound tambahan itu. Yang pertama ialah calon pembeli mempunyai pilihan antara model Wi-Fi sahaja dan 3G, sementara pengguna anggaran Kindle tidak.

Pilihan 3G, yang juga tersedia di seluruh model Kindle Voyage dan Kindle Oasis, membolehkan anda mengakses Kindle di mana sahaja di dunia tanpa perlu mencari tempat liputan Wi-Fi.

Peningkatan yang jelas sekali adalah peningkatan kepadatan piksel skrin dari 167ppi untuk anggaran Kindle hingga 300ppi untuk Paperwhite. Kindle Paperwhite juga mempunyai lampu terpasang, yang pasti akan disambut oleh pembaca yang bosan bangun untuk mematikan lampu selepas malam.

Satu-satunya kejatuhan cahaya ialah mengurangkan jangka hayat bateri. Walau bagaimanapun, masih mengagumkan bateri boleh bertahan hingga enam minggu, walaupun itu hanya jika anda mengikuti spesifikasi Amazon dan membaca selama setengah jam sehari dengan sambungan wayarles dimatikan dan lampu menyala sepuluh.

Pelayaran Kindle

hlm060214

Mengapa Voyage jauh lebih mahal daripada Paperwhite? Pertama, Kindle Voyage mempunyai kepadatan piksel dan ukuran skrin yang sama dengan Kindle Paperwhite. Storan 4GB dan jangka hayat bateri juga sama.

Kindle Voyage juga menikmati penambahan lampu depan, tetapi di sinilah tempatnya melebihi Paperwhite: ia mempunyai sensor cahaya ambien yang menyesuaikan cahaya secara automatik ke sekelilingnya sehingga Anda dapat memiliki pengaturan membaca yang sempurna dan cahaya lebih terang dan terang putih daripada yang setara dengan Paperwhite.

Reka bentuk Voyage juga berbeza. Ia sedikit lebih nipis dan sedikit lebih ringan. Skrin rata dengan bezel dan mempunyai permukaan sentuhan kapasitif. Ia juga memiliki tombol "PagePress" kapasitif yang disetel ke dalam bezel di kedua sisi layar yang memutar halaman dan memberikan sedikit maklum balas haptik ketika diperas.

Anda kehilangan pilihan untuk membeli Kindle putih, tetapi sebaliknya, Voyage adalah tawaran yang unggul. Kami tidak pasti ia bernilai 60 £ tambahan.

Klik di sini untuk membeli.

Kindle Oasis (2017)

amazon_kindle_oasis_2017_review_1

Kindle Oasis yang terkemuka di atas telah diperbaharui untuk tahun 2017 dan ia adalah produk yang sangat berbeza dengan yang dilancarkan pada tahun 2016. E-pembaca ini berharga lebih berpatutan, bermula dari £ 230 untuk versi Wi-Fi, dan ia mempunyai sejumlah peningkatan berbanding model keluar.

Yang paling utama ialah paparan E-Ink 7in yang lebih besar, yang membolehkan anda menekan lebih banyak perkataan di skrin dan memastikan halaman menjadi minimum tetapi itu bukan satu-satunya peningkatan. Oasis baru juga mempunyai casis aluminium dan kalis air yang lebih licin, jadi semua cacing buku yang suka membaca di tab mandi sekarang boleh melakukannya tanpa perlu risau.

Oasis baru juga melancarkan ciri baru: Penyegerakan buku audio yang dapat didengar. Sekiranya anda memiliki edisi ebook dan buku audio Kindle dengan tajuk yang sama, ini membolehkan anda menjentikkan kedua-duanya dengan lancar, dengan sambungan Bluetooth di Oasis mengurus main balik audio melalui fon kepala tanpa wayar atau pembesar suara.

BACA SETERUSNYA: Ulasan Kindle Oasis

Ini, tanpa keraguan, e-reader paling bagus yang pernah dibuat Amazon dan ia juga menangani salah satu masalah terbesar dengan Oasis yang asal - kekurangan sensor cahaya sekitarnya. Sekarang, jika anda pergi dari gelap ke bilik cahaya, Oasis baru akan menyesuaikan diri secara automatik, jadi anda tidak perlu menyesuaikan kecerahan secara manual.

Oasis baru juga mempunyai hayat bateri yang lebih baik daripada yang asli dan mengekalkan banyak ciri-ciri terbaik yang asli juga, termasuk pegangan tangan di bahagian belakang, sensor orientasi yang membolehkan anda menahan pembaca halaman kiri atau kanan dan giliran halaman fizikal yang disesuaikan butang.

Terdapat dalam grafik, dan baru-baru ini "champagne gold", Oasis Kindle juga menawarkan kelebihan yang lebih bergaya. Pra-pesanan untuk harga emas sampanye bernilai £ 259,99 dibuka pada 13 Mac dengan pesanan dihantar pada 22 Mac. Untuk itu anda mendapat versi 32GB, Wi-Fi. Beli Oasis Kindle gold champagne dari Amazon.

Sekali lagi, anda benar-benar berjuang untuk membenarkan membelanjakan £ 120 lebih daripada kos Paperwhite tetapi jika anda menyukai pembacaan anda dan anda mahukan e-pembaca terbaik, tidak ada apa-apa yang hampir.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found