Apa itu Muat turun Digital Amazon?

Sekiranya anda kelihatan cukup keras, anda boleh menemui apa sahaja yang anda mahukan di Amazon. Platform e-dagang terbesar di dunia menawarkan beratus-ratus juta produk dan dikira. Di samping itu, Amazon terus berkembang dan menaklukkan industri baru.

Apa itu Muat turun Digital Amazon?

Hari ini, Amazon menawarkan pelbagai perkhidmatan, perisian, dan aplikasi digital. Pilihannya mungkin tidak seluas produk fizikal, tetapi terdapat semua jenis muat turun digital berguna di Amazon. Mari kita lihat beberapa perkara utama.

Permainan, Perisian, dan Kursus Dalam Talian

Amazon mempunyai kedai khusus untuk beberapa program, permainan, kursus paling popular di dunia. Anda boleh mengakses kedai ini dari Mac dan PC dan melihat pelbagai kategori muat turun digital. Setelah memuat turun permainan atau perisian, anda boleh memasangnya dengan segera sekiranya komputer anda menyokongnya. Di samping itu, anda boleh memuat turunnya melalui penyemak imbas peranti mudah alih anda.

Perisian Amazon

Setakat pembayaran, kaedah pembayaran 1 klik ditetapkan secara lalai untuk muat turun digital. Sekiranya anda mahu mematikannya, anda boleh pergi ke Ringkasan Pembayaran dan klik pada Ubah pautan sebelum anda menyelesaikan pembelian. Seperti yang anda ketahui, akaun bank dan cek tidak diterima untuk sebarang pembelian di Amazon di AS, yang merangkumi muat turun digital.

Kedai Aplikasi Amazon

Ini mungkin tidak menjadi perhatian utama seperti App Store Apple atau Play Store Google, tetapi Amazon juga memiliki gedung aplikasinya sendiri. Ia mempunyai aplikasi dan permainan yang serasi dengan:

 1. Tablet api
 2. TV Kebakaran
 3. Beberapa peranti Android
 4. Beberapa peranti BlackBerry

Kedai Aplikasi Amazon

Amazon telah berjanji untuk menyokong Amazon Appstore walaupun peranti Fire telah dihidupkan.

Ia mempunyai ribuan aplikasi dan permainan percuma dan berbayar yang terdapat di AS dan lebih daripada 200 negara dan wilayah lain. Untuk membeli aplikasi dan permainan, anda boleh menggunakan kaedah pembayaran Amazon lalai atau Koin Amazon. Pada masa ini, hanya Fire Tablets, Android, dan BlackBerry OS yang menyokong Koin Amazon.

Anda boleh membeli Koin dari dalam Appstore atau mendapatkannya jika anda memuat turun aplikasi dan permainan tertentu. Anda boleh membelanjakannya untuk aplikasi dan permainan tetapi bukan Buku Kindle. Anda juga tidak boleh:

 1. Beli langganan
 2. Tebus Syiling dengan wang tunai
 3. Tebus Syiling untuk kad hadiah
 4. Luangkan Syiling di luar Amazon Appstore

Perkhidmatan dan Kandungan Digital

Amazon menawarkan pelbagai jenis kandungan yang boleh anda muat turun ke aplikasi dan perkhidmatan khusus mereka. Selama bertahun-tahun, Amazon berjaya bersaing dengan pemain besar lain dalam industri hiburan dengan perkhidmatan streaming dan muat turunnya.

Contohnya merangkumi Amazon Unlimited Music dan Prime Music. Anggota Amazon Prime mempunyai akses segera ke Prime Music dengan katalog lebih dari 2 juta lagu. Amazon Unlimited Music melangkah hingga 50 juta lagu, sama dengan pesaing utamanya Apple Music dan Spotify. Anda boleh menstrim muzik atau memuat turun lagu di iOS, Android, dan Fire Tables.

Perkhidmatan lain yang semakin popular selama ini adalah Prime Video, satu lagi kelebihan ahli Prime. Pertama kali digunakan sebagai titik penjualan tambahan untuk Prime, Amazon kini bertujuan untuk bersaing dengan Hulu, Netflix, dan perkhidmatan streaming lain, lengkap dengan pengeluarannya sendiri dan semua.

Video Perdana

Di AS (seperti yang anda ketahui, Video Perdana tidak tersedia di semua negara), anda boleh menstrimkan kandungan di penyemak imbas anda, serta pelbagai peranti lain, termasuk:

 1. Peranti Android
 2. Peranti iOS
 3. Tablet api
 4. Telefon api
 5. TV Pintar
 6. Pemain Blu-ray
 7. TV Api Amazon
 8. Tongkat TV Api
 9. Konsol permainan

Anda juga boleh memuat turun filem dan rancangan TV ke perpustakaan anda dan menyediakannya untuk streaming luar talian selagi langganan anda terkini.

Sudah tentu, kita tidak dapat melupakan buku dan album muzik ketika bercakap mengenai Amazon. Sebilangan besar album rakaman tersedia untuk muat turun digital, termasuk banyak yang belum dicetak pada CD dan media lain.

Anda boleh bergantung pada ebook Kindle agar lebih berpatutan daripada cetakan. Amazon juga mencipta Audible, perkhidmatan streaming dan muat turun buku audio.

Mengakhiri

Seperti yang anda lihat, Amazon mempunyai semua jenis muat turun dan perkhidmatan digital yang ditawarkan.

Sekiranya anda tidak berkesempatan untuk melakukannya, sekarang adalah masa yang sesuai untuk melihat muat turun digital Amazon. Anda akan menemui beberapa perkara yang menarik perhatian anda - itu hampir pasti. Pada pemikiran kedua, mungkin tidak menjelajah jika anda lebih suka tidak berpisah dengan wang anda.

Adakah anda menggunakan perkhidmatan muat turun atau penstriman digital Amazon? Apa-apa aduan atau semuanya baik? Kami ingin mendengar daripada anda dalam komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found