Petua dan Trik TV Api Amazon: Sembilan Ciri Tersembunyi mengenai TV Streamer Amazon

Amazon Fire TV (Generasi ke-2) adalah kotak yang direka ramping yang dihentikan pada tahun 2018, digantikan dengan Fire TV Stick yang terus berkembang (kebanyakannya disebabkan oleh kejayaan Fire TV Stick Generasi ke-2 2016). Amazon juga menjual Fire Cube dan model gaya loket yang dijual sebelumnya. Hari ini, anda mendapat beberapa pilihan Amazon Fire TV Stick dari Classic hingga 4K, dan petua dan trik yang dibincangkan di sini semestinya sesuai untuk mana-mana versi Fire TV, Fire TV Stick, Fire Cube, dan loket Fire. Secara visual, setiap model mungkin kelihatan berbeza di skrin anda daripada beberapa tangkapan skrin yang ditunjukkan di bawah.

Petua dan Trik TV Kebakaran Amazon: Sembilan Ciri Tersembunyi mengenai Streamer TV Amazon

Fire TV Stick yang dikeluarkan pada tahun 2016 memberikan ciri yang sama seperti Fire TV, tetapi ia memberikan lebih banyak lagi. Sekiranya anda ingin mengakses aplikasi seperti Netflix, Amazon Prime Video, dan Hulu, sukar untuk mengalahkan barisan peranti Amazon Fire TV. Dari menonton filem dan TV langsung hingga bermain permainan di skrin besar, peranti Fire OS Amazon adalah kaedah terbaik untuk membina sistem hiburan anda.

Selama bertahun-tahun, Amazon telah mengemas kini model dan reka bentuknya dengan tweak yang bermanfaat, termasuk pilihan untuk mengawal kekuatan dan kelantangan TV anda dari jauh. Sementara itu, mereka juga telah meningkatkan perisian mereka agar kelihatan lebih bersih dari sebelumnya, jadi anda dapat mencari filem yang ingin anda tonton dan langsung beraksi. Memasang Kodi pada Fire Stick adalah satu lagi perkara menarik yang boleh anda lakukan, bersama dengan banyak aplikasi pihak ketiga yang lain.

Berikut adalah sembilan ciri tersembunyi / separa tersembunyi untuk peranti Amazon Fire TV.

Ciri # 1: Gunakan Menu Pintasan

Ulasan Amazon Fire TV: Setiap butang alat kawalan jauh mempunyai klik positif dan berkualiti tinggi

Sekiranya anda bosan menavigasi ke menu Tetapan setiap kali anda perlu menghidupkan Fire TV anda (tidak ada pilihan hidup / mati), ada kaedah cepat yang disertakan Amazon secara lalai. Menu pintasan di Fire Stick anda menjadikan navigasi pantas, dan setelah anda mengetahui di mana mencarinya, itu adalah sesuatu yang akan anda gunakan sepanjang masa.

 1. Tekan dan tahan Rumah butang ikon.

 2. The Tetapan Pantas menu pop timbul muncul dan memaparkan pilihan umum termasuk Tidur, Mencerminkan, Tetapan, dan Aplikasi, bergantung pada model anda.

Ciri # 2: Gunakan Tablet Amazon Anda sebagai Skrin Kedua

Sekiranya anda mempunyai tablet Amazon Fire, anda boleh menggunakannya sebagai skrin kedua untuk menonton kandungan di Amazon Prime Instant atau untuk menavigasi Fire Stick anda. Anda juga boleh mendorong kandungan ke tablet anda, yang bermaksud anda dapat menikmati Fire TV anda walaupun orang lain menggunakan TV sebenarnya.

Seperti yang lain di kotak media Amazon, cukup mudah untuk disiapkan.

 1. Pilih Tetapan, di TV, kemudian pilih Skrin Kedua untuk membolehkannya. Pastikan peranti dan tablet Fire anda berada di rangkaian wayarles yang sama.

Ciri # 3: Cerminkan Tablet Kebakaran Anda ke TV Kebakaran Anda

Kajian Amazon Fire HD 10in

Walaupun tidak lagi dihantar dengan tablet Fire HD yang lebih baru, tablet Fire HDX yang lebih lama dapat mencerminkan terus ke Fire TV anda, sama seperti produk Chromecast Google.

 1. Pastikan tablet anda berada di rangkaian yang sama dengan Fire TV anda.

 2. Sekarang, pilih Menetapkansdari menu di bahagian atas skrin. Halaman Utama Fire TV
 3. Seterusnya, pilih Paparan & Bunyi, dan hidupkan pencerminan paparan untuk kedua-dua Fire TV dan tablet Fire. Menu Tetapan TV Kebakaran

Ciri # 4: Aktifkan Kawalan Ibu Bapa untuk Menjaga Keselamatan Anak-Anak Anda

Memasang Kodi Chromecast

Amazon membolehkan anda meletakkan Parental Control pada akaun Amazon Prime Instant atau aplikasi yang dipasang pada peranti Fire TV anda. Pilihan ini menghalang anak-anak anda mengakses kandungan yang tidak sesuai, dan ini juga bermaksud anda tidak akan mendapat pembayaran kejutan.

Walaupun tetapan tahap peranti untuk Kawalan Ibu Bapa akan merangkumi semua kandungan Amazon pada peranti anda, anda masih perlu menetapkannya satu per satu untuk aplikasi lain seperti Netflix.

Ciri # 5: Luaskan Penyimpanan Dalaman Anda untuk Permainan, Video dan Aplikasi

Tinjauan Amazon Fire TV: TV Kebakaran mempunyai output HDMI, tetapi output S / PDIF optik telah menurun

Sebagai standard, Amazon's Fire TV dilengkapi dengan storan dalaman 8GB, sementara semasa Fire Cube menawarkan 16GB.

Walaupun mungkin terdengar munasabah, mana-mana pengguna Fire TV yang serius akan mengetahui bahawa ia cepat terisi. Syukurlah, kemas kini terbaru ke Amazon Kotak set-up TV Kebakaran membolehkan anda memasang stik USB dan memindahkan permainan dan aplikasi anda. Anda tidak boleh melakukan perkara yang sama dengan dongle Fire TV 2018 atau Fire TV Stick, tetapi anda boleh membeli kabel USB OTG dan memindahkan fail ke pemacu luaran secara manual.

Anda perlu memastikan stik USB 3.0, diformat ke FAT32, atau Fire TV akan menghapus semua perkara ketika format tersebut.

 1. Setelah terpasang, pergi ke Tetapan di menu teratas anda. Halaman Utama Fire TV
 2. Sekarang, tatal ke atas dan pilih Permohonan. Menu Tetapan TV Kebakaran 3
 3. Seterusnya, klik pada Urus Aplikasi yang Dipasang untuk memindahkan kandungan ke stik USB.

Ciri # 6: Sambungkan Fon Kepala Bluetooth

Adakah anda tahu bahawa Fire TV menyokong fon kepala Bluetooth? Sekiranya tidak, anda buat sekarang. Prosesnya mudah.

 1. Pastikan fon kepala anda sudah siap dipasangkan dan kemudian pilih Menetapkans di Laman Utama Fire TV anda. Laman Utama TV Kebakaran
 2. Seterusnya, tatal ke atas dan pilih Pengawal dan Peranti Bluetooth di TV anda. Di bawah Peranti Bluetooth lain, anda boleh memilih dan menyambung ke fon kepala anda secara automatik. Menu Tetapan TV Kebakaran 2

Ciri # 7: Pastikan Skrin Utama Anda Rapi

Ulasan Amazon Fire TV Stick - skrin utama

Sekiranya anda tidak suka kekacauan di skrin utama anda, anda boleh membuang apl unggulan dari tab yang baru anda gunakan. Arahkan ke item yang ingin anda hapus, dan di bawahnya, di sebelah "Maklumat lanjut", pilih "Alih keluar dari baru-baru ini." Pilihan ini membuang item yang dipilih dari laman utama anda sehingga pada saat anda menggunakan aplikasi.

Ciri # 8: Buat Penjimat Skrin Peribadi

Untuk menambahkan screensaver tersuai ke peranti Fire TV anda, muat naik sekumpulan gambar ke Amazon Cloud Drive anda. Pastikan anda memilih akaun yang sama yang didaftarkan ke akaun Fire TV anda. Anda mendapat 5GB percuma hanya untuk menyiapkan storan jarak jauh, sehingga cukup banyak ruang untuk memuat naik beberapa gambar berkilat untuk menghiasi skrin besar yang indah ketika peranti Fire TV tidak aktif.

Untuk mengakses gambar, pergi ke "Foto" tab pada peranti Fire TV anda, dan kemudian melihat-lihat foto yang dimuat naik untuk menetapkan beberapa gambar sebagai screensaver.

Ciri # 9: Pasang Aplikasi dari Laman Web Amazon

amazon_fire_tv_tips_and_tricks_web_app_store

Menavigasi jalan anda melalui Appstore Amazon di Fire TV boleh menyakitkan, terutamanya jika anda terburu-buru. Tetapi tahukah anda bahawa anda boleh memasang aplikasi pada peranti Fire TV anda terus dari laman web Amazon?

Dengan melayari katalog dalam talian Amazon atau menavigasi terus ke aplikasi yang anda mahukan, anda dapat membelinya dan mendorongnya ke peranti Fire TV anda, selagi ia dihubungkan ke akaun Amazon tempat anda membeli aplikasinya.

Seperti yang anda lihat di atas, model Fire Stick Amazon menawarkan banyak ciri dan faedah menarik. Peranti boleh disesuaikan dan universal untuk muzik, filem, rancangan, permainan, gambar, aplikasi, kertas dinding, organisasi kandungan, dan banyak lagi! Cubalah beberapa ciri di atas!