Cara Menggunakan Gema Amazon sebagai Lampu Malam

Sekiranya anda menghadapi masalah tidur dan mendapati lampu malam menenangkan, mungkin kemahiran Alexa ini dapat membantu. Kita semua tahu bahawa siri peranti Echo menggunakan cincin cahaya untuk memberi tahu anda apa yang sedang berlaku, dengan menambahkan keahlian pada Alexa, anda dapat memastikan cahaya terus menerangi sepanjang malam. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara mengatur Amazon Echo sebagai lampu malam.

Cara Menggunakan Gema Amazon sebagai Lampu Malam

Alexa adalah salah satu pembantu rumah yang lebih popular hari ini, dan dengan alasan yang baik. Dia boleh melakukan apa sahaja dari menjawab soalan anda hingga mengawal termostat anda. Tetapi, yang mungkin anda tidak tahu ialah peranti Echo anda juga boleh berfungsi sebagai lampu malam!

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan kemahiran pada peranti Echo anda dan menggunakannya sebagai lampu malam.

Tambahkan Kemahiran ke Peranti Gema Anda

Sebelum kita menuju ke cahaya malam, pertama-tama anda perlu mengetahui cara menambahkan kemahiran. Kemahiran adalah tingkah laku baru yang dapat dipelajari oleh Alexa dan anda boleh menambahkannya ke setiap peranti di rumah anda menggunakan aplikasi Alexa. Menambah kemahiran baru sangat mudah dan jika anda sudah tahu caranya, jangan ragu untuk melangkah ke bahagian seterusnya.

Tetapi, jika anda memerlukan bantuan tambahan, ikuti arahan berikut:

 1. Buka Aplikasi Alexa pada telefon pintar anda dan tatal ke bawah ke 'Browse Skills.'

 2. Ketuk ikon kaca pembesar di sudut kanan atas untuk mencari kemahiran tertentu. Atau, anda boleh menatal ke bawah halaman ini dan memilih salah satu yang ingin anda tambahkan.

 3. Ketik ‘Siapkan’ di sebelah Alexa yang ingin anda tambahkan.

Perlu diingat bahawa setiap kemahiran mempunyai penilaian dan ulasan kepuasan pelanggan seperti kebanyakan produk Amazon yang lain. Semasa anda mencari kemahiran terbaru Alexa, pastikan anda membaca ulasan ini dan pastikan bahawa kemahiran itu sesuai untuk anda.

Sediakan Gema Amazon Anda sebagai Lampu Malam

Untuk menyiapkan Amazon Echo sebagai lampu malam, kita perlu menggunakan kemahiran yang disebut Night Light. Ia tersedia terus dari Amazon dan berfungsi dengan baik. Terdapat beberapa kemahiran dengan nama yang serupa di Amazon tetapi yang ini berfungsi dengan baik. Kami menggunakan yang pertama dalam senarai berkat ulasan yang sangat baik, tetapi jangan ragu untuk mencuba mana-mana.

 1. Buka aplikasi Alexa anda dan pilih Skills dari menu.
 2. Cari Lampu Malam menggunakan ikon kaca pembesar yang kami tunjukkan di atas.

 3. Ketik ‘Siapkan.’ Kemudian, ketik ‘Lancarkan’.

Alexa akan menerangkan kepada anda bagaimana dia bekerja.

Setelah dipasang, anda hanya perlu mengucapkan ‘Alexa, buka lampu malam’ untuk mengaktifkannya. Cincin cahaya di bahagian atas Echo akan menyala dan akan tetap menyala sehingga anda mematikannya dengan 'Alexa, mematikan lampu malam' atau hanya 'Alexa mematikan.' Ini juga akan berfungsi pada Echo Show, tetapi Alexa akan membiarkan anda tahu cahaya malam hanya akan bersinar terang seperti yang dibenarkan oleh mentol dalaman.

Terdapat juga pilihan masa yang boleh anda gunakan, misalnya, 'Alexa, buka lampu malam selama 30 minit. Ini menjadikan cincin cahaya menyala selama setengah jam sebelum mematikannya. Ia juga berfikir untuk mematikan maklum balas audio. Oleh itu, setiap kali anda menghidupkan atau mematikannya, Alexa tidak bertindak balas. Ia hanya menghidupkan atau mematikan lampu.

Pilihan tidur lain untuk Amazon Echo

Sekiranya anda memerlukan sedikit lagi dari Echo anda pada waktu tidur, terdapat beberapa ciri berguna lain yang mungkin anda sukai. Anda boleh mengkonfigurasi bunyi ambien atau bunyi tidur dan menambahkan pemasa tidur untuk mematikan semuanya setelah anda tidur.

Tidur nyenyak dengan Echo

Dengan cara yang sama anda menambahkan Lampu Malam ke Gema anda untuk memberikan sedikit pencahayaan, anda juga dapat menambahkan satu yang disebut Suara Tidur. Kemahiran ini sangat dikaji semula dan dapat memainkan gelung ambien untuk membantu anda tertidur. Bunyi itu termasuk hujan, guruh, api, kipas angin, suara kota, burung, dan sebilangan besar bunyi lain.

 1. Anda boleh menambahkan kemahiran ini dengan mudah.
 2. Buka halaman Alexa anda dan pilih Kemahiran dari menu.
 3. Cari Bunyi Tidur.
 4. Pasang kemahiran.

Setelah dipasang, ucapkan ‘Alexa, minta Sleep Sounds untuk bermain ribut petir’ atau ‘Alexa, minta Sleep Sounds bermain angin’. Sekiranya anda tidak ingat senarai, anda boleh meminta aplikasinya dengan ‘Alexa, minta senarai Sleep Sounds. Anda juga boleh menetapkan pemasa dengan ‘Alexa, berhenti dalam 1 jam’. Anda juga boleh menggunakan lalai, 'Alexa, tetapkan pemasa tidur selama satu jam.

Cerita waktu tidur dengan Echo

Sekiranya anda mempunyai anak-anak kecil yang sukar tidur, anda boleh menolong mereka bersama cerita sebelum tidur. Kemahiran yang disebut Short Bedtime Stories akan memainkan salah satu daripada beberapa cerita untuk menolong mereka tertidur. Kemahirannya hebat jika anda mempunyai anak-anak yang tidak mahu tidur atau menghadapi masalah untuk tidur.

Dayakan Mod Malam di Tempat Gema

Sekiranya anda mempunyai Echo Spot, anda boleh mengatur mod malam untuk membantu anda tidur. Ini meredupkan skrin dan mengubah latar belakang ke bawah sehingga tidak terlalu terang. Saya tidak mempunyai Spot tetapi saya tahu seseorang yang melakukannya, jadi ini adalah cara mengaktifkannya.

 1. Leret ke bawah pada skrin Spot anda dan pilih Tetapan.
 2. Pilih Mod Rumah & Jam dan Malam.
 3. Togol Jam Malam untuk dihidupkan.
 4. Tetapkan Jadual untuk menetapkan pemasa untuk Mode Malam.

Walaupun Mode Malam dihidupkan, Tempat masih mengeluarkan sedikit cahaya sehingga jarak tempuh anda mungkin berbeza dengan tetapan ini.

Soalan Lazim

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai peranti Echo anda, teruskan membaca!

Kemahiran Alexa tidak berfungsi. Apa yang saya buat?

Sekiranya anda menambahkan kemahiran dan tidak berfungsi dengan betul, anda boleh memperbaikinya dengan mudah dengan melumpuhkannya dan mengaktifkannya semula. Anda boleh melakukan ini dengan mengunjungi aplikasi Alexa dan mengetuk kemahiran. Sekiranya anda mengetuk 'Tetapan', anda boleh mematikan kemahiran. Seterusnya, ketik pilihan untuk mengaktifkannya semula.

Ini menyelesaikan kebanyakan masalah, tetapi anda mungkin mempunyai kemahiran yang berkaitan dengan rumah tangga yang salah juga. Buka kemahiran dan pastikan ia bersambung dengan rumah tangga yang betul.

Akhirnya, mungkin ada masalah dengan kemahiran itu sendiri. Ini bermaksud bahawa anda boleh menunggu atau membuang kemahiran dan mencari yang lain yang mungkin berfungsi lebih baik.