Ulasan Amazon Fire TV Stick (2020): Amazon Prime Streaming Stick Termurah

Gambar 1 dari 8

Ulasan Amazon Fire TV Stick (2020): Amazon Prime Streaming Stick Termurahamazon_fire_tv_stick_20162017_7
amazon_fire_tv_stick_20162017_6
amazon_fire_tv_stick_20162017_4
amazon_fire_tv_stick_20162017_8
amazon_fire_tv_stick_2016
amazon_fire_tv_stick_20162017_5
amazon_fire_tv_stick_20162017_2
amazon_fire_tv_stick_20162017_9

Amazon pada masa ini menjual Fire TV Stick dengan harga $ 39,99 sahaja.

Juga, Fire TV Stick 4K terbaru hanya $ 49.99.

Untuk menjimatkan wang anda, mereka menawarkan kumpulan yang merangkumi produk Amazon yang lain. Anda boleh memilih Fire Stick 4K + Accessories Bundle, dengan harga $ 82.97 dan termasuk penutup jarak jauh, kabel kuasa USB untuk tongkat (menghilangkan keperluan untuk penyesuai kuasa berwayar), dan langganan Makanan Rangkaian Dapur percuma selama 1 tahun.

Anda juga boleh mendapatkan Fire Stick 4K bersama dengan Echo Dot dengan harga $ 79.98.

Meneroka Pilihan TV Fire Stick Anda

Tidak ada banyak pilihan untuk dipilih dalam katalog Amazon Fire TV Stick, tetapi tidak banyak yang boleh diubah pada peranti yang tidak akan dilakukan oleh kemas kini. Di AS, barisan ini merangkumi Fire TV Stick Generasi Pertama, Stick TV Generasi Kedua, dan Fire TV Stick 4K yang lebih baru (juga dikenali sebagai generasi ke-3), yang dikeluarkan pada tahun 2018. Anda juga akan menemui Basic Stick edisi (sama seperti Generasi ke-2 tetapi tidak ada "Alexa-infused" remote) yang pada dasarnya adalah versi yang dilucutkan untuk keserasian di seluruh dunia.

Untuk alat kawalan jauh, set terbaru seperti Fire TV Stick 2nd Gen. (2019) menggabungkan Remote Gen ke-2 yang lebih baru, yang kini juga digunakan untuk set Gen ke-3. Alat kawalan jauh juga mempunyai siaran Gen 1 dan 2. Adakah maklumat ini kelihatan membingungkan? Ia adalah. Alat kawalan jauh Generasi ke-2 yang asal tidak termasuk LED atau butang kuasa tetapi termasuk fungsi Alexa. Kini, Amazon tidak lagi menjual Stick TV Api Jeneral lagi tetapi menawarkan alat ganti jarak jauh yang dikemas kini.

Pilihan Tongkat Api Murah Lain

Selain membeli Fire TV Stick baru dengan harga murah, anda dapat menjimatkan wang dengan membeli salah satu daripada Fire TV Sticks yang diperbaharui Amazon, dengan andaian anda tidak kisah dengan jenis produk tersebut.

Selain Fire Sticks yang diperbaharui dan diskaun dari Amazon, anda boleh membeli Fire Sticks terpakai di eBay, Mercari, dan banyak lagi.

Malangnya, kami tidak dapat menemui Fire Sticks terpakai di Amazon kecuali untuk model yang diperbaharui yang dijual terus dari Amazon.

Senario ini mungkin disebabkan oleh sistem pembelian balik mereka, atau orang tidak mahu menangani kerumitan membuat akaun penjual apabila mereka sudah mempunyai eBay atau akaun penjualan pihak ketiga yang lain.

Ada yang lebih suka tidak memilih barang elektronik yang diperbaharui berdasarkan masalah yang mereka alami pada masa lalu sementara yang lain mendakwa mereka tidak mengalami masalah sama sekali. Selain itu, diperbaharui tidak semestinya produk memerlukan pembaikan; Ia tidak boleh dijual seperti baru. Tetapi, berhati-hatilah dengan risiko yang berkaitan dengan pembelian tersebut sebelum membuat keputusan anda.

Amazon juga menawarkan Fire TV dalam kerjasama dengan syarikat lain seperti Toshiba dan Samsung, serta kotak TV Fire dan kotak Fire TV.

Fire TV Stick 4K 2018 Spesifikasi

Amazon Fire TV Stick 4K terkini menyokong video 4K HDR hingga 60fps dan dikuasakan oleh pemproses quad-core 1.5GHz. Tongkat ini juga menyokong suara surround Dolby Atmos dan kawalan suara Alexa melalui Remote Suara Alexa yang disertakan, seperti Tongkat TV Amazon Generasi ke-2. Satu-satunya perbezaan dengan alat kawalan jauh dalam model Fire Stick Generasi ke-2 dan ke-3 adalah bahawa Alexa dimasukkan ke dalam tongkat dan bukan hanya bekerja dengan peranti berkemampuan Alexa, seperti yang terdapat pada alat kawalan jauh Fire TV Stick Generation 1 yang berkomunikasi dengan TV Kebakaran dan Peranti gema.

Fire TV Stick 4K Terkini Amazon (2018) menampilkan CPU 1.7GHz quad-core yang lebih baru

Pada tahun 2018, Amazon mengeluarkan Fire TV Stick 4k. Berbanding dengan model Generasi ke-2, Fire TV Stick (2018) hadir dengan pemproses yang lebih pantas, yang menjadikannya lebih responsif. Fire Stick 4K juga menyertakan RAM DDR4 1.5GB yang ditingkatkan berbanding model lama dengan 1GB, yang membantu mempercepat tindak balas dan tindakan. Amazon masih menjual versi yang sama.

Antaramuka pengguna baru yang lebih intensif secara grafik dari model 4k mengimbangi peningkatan prestasi, tetapi ia masih terasa responsif dan penuh semangat, dan aplikasi dan permainan dilancarkan jauh lebih pantas daripada sebelumnya. Storan merangkumi ruang 8GB sama seperti model Fire TV Stick sebelumnya.

Mungkin lebih penting lagi, Fire Stick 4K cepat disangga dan ia memaparkan resolusi HD Penuh dengan cepat dan lancar, mungkin kerana kemampuan 4Knya. Sekiranya anda perasan, pemain Blu-Ray biasanya membaca DVD yang sedikit tergores lebih baik daripada pemain DVD, walaupun ia mempunyai lensa DVD dan Blu-Ray. Oleh itu, masuk akal bahawa peranti yang beresolusi 4K dapat menangani Full HD dengan mudah tanpa banyak masalah. Walau apa pun, The Fire TV Stick 4K sedikit lebih cepat daripada Chromecast sehingga anda akan menghabiskan lebih sedikit masa untuk memutar ibu jari dan menunggu rancangan TV kegemaran anda dimulakan.

Perubahan Reka Bentuk Fire Stick 4K

Tidak ada perubahan pada reka bentuk fizikal tongkat 4K Generasi ke-3 atau cara ia dikuasakan ― anda masih perlu menyalakannya melalui port mikro-USB tambahan di TV anda atau penyesuai yang masuk ke saluran keluar di dinding, dan masih terlalu luas untuk memasuki input HDMI yang penuh sesak.

Amazon TV Fire Stick 4K (Terbaru) kini hadir dengan 802.11 a / b / g / n / ac

Fire TV Stick baru mempunyai Wi-Fi yang lebih baik, dengan aliran 2 × 2, 802.11 a / b / g / n /ac penyesuai tanpa wayar terbina dalam, yang merupakan peningkatan besar berbanding 802.11 a / b / g / n generasi pertama Fire Stick.

Menurut halaman spesifikasi Amazon Fire TV Stick, ia menunjukkan kemampuan Wi-Fi Generasi ke-3 yang sama untuk tongkat Gen ke-2. Anda boleh mengklik dropdown "kotak biru" di pautan di atas untuk melihat model Fire Stick yang berbeza, dan anda akan melihat perbezaan antara ketiga versi Fire Stick.

Dengan andaian rangkaian rumah anda menggunakan teknologi Wi-Fi terkini, anda pasti akan mendapat sambungan yang lebih pantas dan stabil dari tongkat 4K dengan penyangga yang lebih sedikit semasa streaming kandungan kegemaran anda.

Model dan Spesifikasi Stick TV Api Amazon

Versi Stick TV ApiJeneral Pertama (Versi 2014) dengan alat kawalan jauh suara AlexaGenerasi ke-2 (Versi 2016) dengan Alexa terbina dalam Generasi ke-3 (Versi 2018) dengan Alexa terbina dalam
Julat Harga SemasaBarang terpakai sahajaDari $ 39.99 ke atasDari $ 49.99 ke atas
Versi OSOS Kebakaran 5 OS Kebakaran 5 OS Kebakaran 6
CPU / PemprosesBroadcom Capri 28155 Dual Core ARM Cortex A9 hingga 1 GHz Mediatek 8127D, Quad-Core ARM 1.3 GHz MTK8695 + MT7668 Quad-Core 1.7 GHz
IngatanRAM 1GBRAM 1GBRAM 1.5GB
Penyimpanan8GB8GB8GB
Jauh dengan Sokongan SuaraBukan asalnya, tetapi menerimanyaTermasukTermasuk
ResolusiSehingga 1080pSehingga 1080pHingga 4K dan 60 fps
Kesambungan Wi-FiDual-band, dual-antenna, 2 × 2 Wi-Fi (MIMO), 802.11 a / b / g / n / Dual-band, dual-antenna, 2 × 2 Wi-Fi (MIMO), 802.11 a / b / g / n /acDual-band, dual-antenna, 2 × 2 Wi-Fi (MIMO), 802.11 a / b / g / n /ac

Stik TV Kebakaran Jeneral ke-2 dan ke-3 Ciri carian suara Alexa terbina dalam

Seperti yang telah disebutkan secara ringkas sebelumnya, Amazon telah membawa pembantu suaranya, Alexa, ke Stick TV Generasi Kedua (2016) dan Stick TV 4K Generasi Ketiga (2018). Untuk memberikan fungsi Alexa, alat kawalan jauh menyertakan kawalan dengan suara.

Ini bukan sahaja membolehkan anda mencari filem, TV, dan muzik menggunakan suara anda, anda juga dapat menggunakan Alexa untuk memesan pizza, menghidupkan atau mematikan lampu Philips Hue anda, dan menambahkan barang ke belanja Amazon anda senarai. Cukup tekan butang mikrofon, sebutkan kata kunci anda, dan Alexa bertindak balas dengan cara yang sama seperti pada Amazon Echo atau Echo Dot, kecuali bahawa, kerana terdapat skrin yang terlibat, anda juga mendapat kad maklumat dengan respons lisan.

Cara menggunakan Alexa Amazon di kayu Fire TV

Sekiranya anda bertanya kepada Alexa mengenai cuaca hari ini, misalnya, anda juga akan mendapat ramalan cuaca tujuh hari yang dipaparkan di skrin. Sekiranya anda ingin mengetahui tentang permainan bola sepak yang akan datang, kad itu menunjukkan puncak kedua pasukan yang terlibat, lengkap dengan tarikh, waktu, dan lokasi pertandingan.

Anda juga boleh mengawal main balik melalui alat kawalan jauh suara. Sekiranya anda terganggu semasa bahagian kritikal dalam program anda, kini mungkin untuk kembali beberapa saat hanya dengan mengatakan "mundur 30 saat." Begitu juga, jika anda perlu menyambung semula dari setengah jam ke dalam filem, anda juga boleh mengatakannya, bukannya perlu bermain-main dengan butang atau menangani kelewatan penghantaran cepat.

Mudah mengakses ciri yang diaktifkan suara Alexa. Cukup tekan dan tahan butang Suara pada Jauh Suara TV Api Amazon atau aplikasi Jarak Jauh Api TV pada Android atau iPhone anda, dan katakan apa yang anda mahukan Alexa lakukan. Alexa menjawab terus melalui TV Kebakaran anda. Banyak ciri dibuka di paparan berasingan di skrin TV anda, jadi anda dapat melihat dan mendengar Alexa beraksi.

Satu perkara penting yang perlu diperhatikan mengenai pelaksanaan Alexa Fire TV Stick adalah bahawa tidak selalu mendengar seperti Echo atau Echo Dot.Anda harus menekan dan menahan butang mikrofon, tetapi anda sama sekali tidak perlu mengatakan "Alexa"

Apabila paparan Alexa terbuka di skrin TV anda, tekan butang Kembali atau Laman Utama pada alat kawalan jauh Fire TV anda untuk kembali ke skrin sebelumnya.

Bahasa yang boleh anda gunakan untuk mengawal Alexa juga fleksibel. Dia akan menjawab "maju cepat lima minit" dengan cara yang sama seperti yang anda katakan "lompat ke depan lima minit", yang menjadikannya terasa lebih alami.

Ulasan Amazon Fire TV Stick 2020: Aplikasi dan Kandungan

Satu perkara besar yang tidak banyak berubah dengan Fire TV Stick 4K yang baru, atau bahkan Fire Stick Gen 2, adalah kandungannya. Ia direka terutamanya sebagai cara hebat dan berpatutan untuk menonton kandungan Amazon Prime, tetapi terdapat juga banyak aplikasi pihak ketiga yang boleh anda akses.

Aplikasi Popular Fire TV Stick 4K

Hulu, Disney +, dan Netflix tersedia, ditambah YouTube kini disokong secara rasmi di AS. Selain itu, anda akan menemui pelbagai saluran minat khusus.

Sekiranya anda ingin melakukan streaming ke rangkaian tempatan anda, ada juga Plex, dan pilihan aplikasi yang membolehkan anda melakukan streaming melalui sumber DLNA dan Apple AirPlay. Sebahagian besar daya tariknya, bagaimanapun, bergantung pada kemampuannya untuk menyokong Kodi.

Fire TV Stick 4K Aplikasi yang tidak serasi

Malangnya, terdapat beberapa kekurangan dalam kemampuan aplikasi Fire TV Stick 4K ke-3 yang perlu anda perhatikan. Paling ketara, model Gen ke-3 tidak mempunyai sokongan langsung untuk Filem Google Play, tetapi anda dapat menontonnya melalui aplikasi YouTube yang kini disokong.

Walaupun anda boleh menggunakan Amazon App Store, anda tidak dapat menggunakan Google Play Store, tetapi itu diharapkan kerana ia adalah peranti Amazon. Ada kemungkinan cara untuk mengesampingkan Play Store, tetapi ia boleh mempengaruhi prestasi dan kebolehpercayaan.

Kesulitan di atas masuk akal, bagaimanapun, kerana aplikasinya berasal dari pesaing yang dikenali sebagai Google. Walau apa pun, ini adalah keadaan yang mengecewakan, terutamanya berdasarkan kemampuan carian kata kunci lintas perkhidmatan Amazon. Secara keseluruhan, Fire Stick adalah peranti Amazon. Amazon cuba mengintegrasikan aplikasi penting yang diinginkan oleh banyak pengguna, sebab itulah YouTube kini disokong secara langsung tanpa memuatkannya secara automatik atau menggunakan penyemak imbas.

Pilihan Permainan Fire Stick 4K

Anda juga boleh menikmati permainan di Fire TV Stick, sama ada anda perlu menghiburkan kanak-kanak atau diri anda sendiri. Terdapat pelbagai pilihan permainan yang tersedia, tetapi ingat bahawa ini BUKAN konsol permainan, jadi anda tidak akan mendapat tajuk AAA terkini.

Pengawal Permainan TV Fire Stick

Sekiranya anda menambahkan pengawal permainan yang serasi dengan Fire TV, tongkat anda menjadi sistem permainan yang sangat murah.

Beberapa Pengawal Bluetooth berfungsi dengan Fire TV Sticks, tetapi kebanyakannya tidak berfungsi dengan model Fire Stick 4K terkini. Amazon menawarkan pengawal permainan Fire Stick tetapi telah menghentikannya. Walau bagaimanapun, pengawal tidak berfungsi dengan tongkat 4K Generasi ke-3 tetapi menunjukkan prestasi yang baik pada Stik Api Jeneral ke-2 dan ke-1.

Alphr tidak dapat menemui pengawal yang berfungsi 100% dengan model Fire Stick 4K terkini. Beberapa laman web menyenaraikan model 4K sebagai serasi, tetapi ulasan pelanggan menunjukkan bahawa ia tidak berfungsi. Yang lain melaporkan bahawa mereka mendapat sambungan, tetapi akhirnya kehilangannya setelah beberapa minit, berulang kali. Selain itu, terdapat laporan mengenai pelanggan yang menggunakan pengawal Dualshock 3 dan pengawal Xbox 360 untuk Fire Stick terbaru, tetapi tidak ada bukti bahawa ia berfungsi dengan baik.

Sekiranya anda mahukan fungsi permainan, anda mungkin mahu memilih model Fire TV Stick (Generasi ke-2). Pengawal dalam gambar di atas berfungsi dengan baik, sekurang-kurangnya buat masa ini sehingga kemas kini yang akan datang mungkin akan mematahkannya.