Bagaimana Mengetahui Jika Tablet Api Amazon Anda Mengisi Ketika Mati

Tablet Kindle Fire adalah antara jenis tablet termurah yang anda dapati di pasaran hari ini. Walaupun fungsi dan ciri mereka terhad, mereka menjalankan OS Fire yang sangat stabil dan hebat dalam apa yang sepatutnya mereka lakukan - membolehkan anda menonton video Amazon Prime, melakukan belanja dalam talian, dan membaca e-buku kegemaran anda di skrin yang mudah dilihat dan boleh dikonfigurasi. Tetapi, pada julat harga ini, mereka tidak sepenuhnya kekurangan.

Bagaimana Mengetahui Jika Tablet Api Amazon Anda Mengisi Ketika Mati

Masalah biasa

Salah satu masalah yang paling banyak dibincangkan mengenai tablet Kindle Fire adalah bagaimana mengetahui apakah tablet sedang dicas jika bateri mati. Tidak ada indikator di layar yang muncul secara otomatis dan menyalakan layar ketika peranti dipasang ke soket dinding atau power bank.

penyesuai

Ciri ini biasa digunakan pada tablet lain dan hampir semua telefon pintar. Jadi bagaimana anda dapat mengatasi ini? Berikut adalah beberapa pilihan.

Hidupkan Peranti

Cara termudah untuk mengetahui sama ada tablet Kindle anda mendapat kuasa adalah dengan mencuba dan menghidupkan peranti itu sendiri.

  1. Pasang pengecas ke Kindle Fire anda.
  2. Tunggu beberapa minit sehingga bateri mendapat sedikit tenaga.
  3. Cari butang Kuasa, biasanya terletak di sebelah port USB.
  4. Tekan dan tahan butang Kuasa sekurang-kurangnya dua saat.
  5. Tunggu skrin menyala.

Sebagai alternatif, anda boleh menekan dan menahan butang Power dan Volume Down pada masa yang sama. Tunggu sehingga skrin menyala.

Api Amazon

Penting untuk difahami bahawa sebilangan pengecas mungkin tidak cukup cepat untuk bateri di tablet Kindle Fire anda. Sekiranya anda tidak menggunakan pengecas asal, anda mungkin mahu memberi masa kepada peranti sebelum anda cuba menghidupkannya semula.

Juga, jika anda cuba mengecas Kindle Fire dari bateri yang mati, sangat penting untuk menggunakan pengecas dinding berbanding dengan memasang tablet ke komputer atau powerbank anda.

Periksa Lampu LED

Beberapa peranti Kindle dilengkapi dengan penunjuk LED untuk kuasa bateri. Semasa peranti anda disambungkan ke pengecas, anda boleh memeriksa penunjuk LED untuk melihat apakah bateri sedang dicas.

Lampu hijau menunjukkan bahawa bateri terisi penuh. Lampu kuning menunjukkan bahawa peranti sedang dicas. Namun, jika anda tidak melihat cahaya dan Kindle Fire anda mempunyai penunjuk LED, ini bermakna bateri tidak mendapat jus.

Tetapi, ini sangat bergantung pada tablet apa yang anda ada. Kindle E-Readers memang mempunyai penunjuk LED kuasa, sementara tablet Amazon Fire tidak.

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Api Kindle Anda Tidak Mengisi

Sekiranya peranti anda tidak dicas, bateri boleh mati selamanya. Atau, mungkin ada yang tidak kena dengan penyesuai atau kabel. Bagaimanapun, jika peranti anda masih dalam jaminan, anda mungkin harus memanfaatkannya sepenuhnya.

nyalakan api depan dan belakang gambar

Sekiranya anda ingin mencuba dan menyelesaikannya sendiri, mulakan dengan port pengecas pada peranti. Bersihkan sebarang habuk dan serpihan. Kerana ini bukan sahaja dapat melambatkan proses pengisian tetapi juga menghentikannya sepenuhnya sekiranya penumpukannya teruk.

Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah cuba menggunakan pengecas lain dengan Kindle Fire anda. Setelah memasangkannya dan membiarkan bateri menarik kuasa selama beberapa minit, cuba hidupkan peranti seperti yang ditunjukkan sebelumnya.

Sekiranya pengecas baru tidak berfungsi, mungkin bateri di Kindle Fire anda mati sepenuhnya. Sama ada memanfaatkan jaminan anda untuk mendapatkan bateri baru atau mempertimbangkan untuk mendapatkan Kindle Fire baru. Anda mungkin akan menghabiskan lebih sedikit dan memanfaatkannya lebih banyak, jika anda mendapat peranti baru dan lebih baik.

Adakah Bateri Kindle Fire Anda Gagal?

Sekiranya anda pengguna Kindle Fire, beritahu kami bagaimana bateri merawat anda selama ini. Semua orang tahu bahawa tablet Kindle Fire mempunyai masa penggunaan bateri rata-rata, ada yang dapat bertahan sehingga setengah hari sementara yang lain hampir tidak dapat memberi anda 10 jam waktu operasi dengan pengisian penuh.

Yang mengatakan, pulih dari bateri mati nampaknya lebih buruk daripada yang sepatutnya. Adakah ini masalah reka bentuk yang harus ditangani dalam waktu terdekat, atau anda fikir ia bukan masalah besar? Mungkin lebih banyak fungsi penyemakan imbas memerlukan tumpuan tambahan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.