Bagaimana Mencari Senarai Tontonan Anda di Amazon Fire Stick

Amazon Firestick adalah peranti streaming yang hebat dan pilihan yang sangat baik jika anda ingin memotong tali pusat. Mengapa perlu membayar perkhidmatan TV kabel yang mahal, apabila anda dapat memperoleh semua yang anda perlukan dengan pembelian sekali sahaja? Pasti, anda juga perlu melanggan Amazon Prime, tetapi jauh lebih murah daripada TV kabel.

Sekiranya anda pemilik Amazon Fire Stick yang baru, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana mencari senarai tontonan anda di Fire Stick? Sangat mudah, baca terus untuk mengetahui. Kami juga mempunyai beberapa petua senarai tontonan yang berguna.

Mencari Barang Saya di Fire Stick dan Fire TV Anda, Dahulu Dipanggil Senarai Tontonan

Senarai pantau, sekarang disebut sebagai Bahan Saya di Amazon Prime, adalah senarai filem atau rancangan TV yang boleh anda gunakan untuk mengingat semua tajuk hebat yang ingin anda lihat, tetapi tidak mempunyai masa untuk menontonnya dengan segera. Laman web seperti IMDB mempopularkan ciri ini, tetapi anda tidak memerlukan aplikasi atau laman web luaran untuk memeriksa senarai tontonan Fire Stick anda.

Ia terletak di skrin Utama peranti anda. Berikut adalah cara mencari senarai tontonan di Fire Stick:

 1. Buka menu Laman Utama di Fire Stick anda. Rumah Amazon
 2. Seterusnya, tatal ke Barangan saya tab dan pilih. Perkara Saya
 3. Anda akan melihat semua kandungan senarai tontonan anda, kosong jika anda pengguna baru. Untuk mengeluarkan item dari senarai tontonan, cukup tekan butang Menu pada alat kawalan jauh Fire Stick anda dan pilih Buang daripada senarai pilihan. Tab pilihan Amazon

Jangan risau; penjelasan untuk menambahkan item ke senarai tontonan anda akan datang.

video perdana

Cara Menambah Filem atau Rancangan TV ke Bahan Saya

Sekiranya anda baru membeli Amazon Fire Stick, senarai tontonan anda akan kosong. Untuk menambahkan beberapa filem atau rancangan TV ke senarai, ikuti langkah-langkahnya:

 1. Pergi ke Video di Fire Stick anda dan lihat Koleksi Video Perdana untuk filem atau rancangan TV yang anda suka. Tayangan Perdana
 2. Apabila anda menjumpai filem atau rancangan TV yang anda suka, tekan butang Menu pada alat kawalan jauh Fire Stick anda dan kemudian pilih Tambahkan ke Senarai Tontonan pilihan. Tambah Amazon ke Senarai Tontonan

Anda boleh melakukan perkara yang sama dengan mencari filem atau rancangan tertentu menggunakan pilihan carian, dan kemudian mengetuk Tambahkan ke senarai tontonan di sebelahnya. Itu sahaja! Kini anda tahu cara menambah dan membuang filem atau rancangan dari senarai tontonan Fire Stick anda.

Bagaimana Mencari Bahan Saya di Android Anda

Anda juga boleh menggunakan peranti Android anda untuk menambah atau membuang item dari senarai tontonan Video Perdana. Agar ini berfungsi, anda perlu memuat turun aplikasi Perdana Video untuk Android. Ia percuma, jadi gunakan pautan untuk memuat turun atau mengemas kini aplikasinya. Sekarang, ikuti langkah-langkahnya:

 1. Mulakan aplikasi Perdana Video pada peranti Android anda.
 2. Cari rancangan TV atau filem yang ingin anda tambahkan ke senarai tontonan. Ketik rancangan atau filem yang anda suka dan tahan.
 3. Menu akan muncul. Anda perlu memilih Tambahkan ke Senarai Tontonan dari senarai juntai bawah.

Untuk mengakses senarai tontonan Video Perdana anda di Android, ketuk ikon Hamburger di skrin Utama dan pilih senarai Tonton. Di sinilah semua item yang ditambahkan akan berada, dan anda boleh membuangnya dari sana. Pilih filem atau rancangan, dan pilih Buang dari senarai tontonan.

Bagaimana Mencari Bahan Saya di Komputer Anda

Akhirnya, sebilangan orang lebih suka menggunakan PC mereka untuk streaming video. Ikuti langkah-langkahnya:

 1. Buka penyemak imbas anda, pergi ke laman Video Perdana dan log masuk ke akaun Amazon anda.

  video masuk utama

 2. Cari filem atau rancangan yang ingin anda tambahkan dan letakkan tetikus anda di atasnya.
 3. Klik Tambah untuk menonton senarai filem, atau Tambah musim untuk menonton senarai rancangan TV.

Untuk mengakses senarai tontonan anda melalui penyemak imbas, klik pada menu Akaun di bahagian atas skrin anda. Pilih senarai tontonan anda dan anda akan melihat semua rancangan dan filem yang telah anda tambahkan. Untuk membuang apa-apa dari senarai, cukup klik butang buang di sebelah rancangan atau filem.

Selamat Menyiarkan

Tidak perlu menggunakan IMDB atau laman web atau aplikasi pihak ketiga yang lain untuk membuat senarai tontonan. Anda dapat menggunakan Fire Stick, Fire TV, telepon, atau komputer anda untuk membuat, melihat, dan mengedit senarai tontonan anda. Sudah tentu, anda juga boleh memainkan filem atau rancangan kegemaran anda terus dari senarai tontonan.

Adakah senarai tontonan Fire Stick berfungsi atau memerlukan penambahbaikan lebih lanjut? Apa yang ada dalam senarai tontonan anda? Tinggalkan kami dua sen anda di ruangan komen.