We7 menawarkan 500,000 trek untuk muat turun percuma

We7 telah melancarkan perkhidmatan muat turun percuma, dengan 500,000 trek yang diklaim tersedia dari label Sony BMG dan artis bebas.

We7 menawarkan 500,000 trek untuk muat turun percuma

Trek percuma didahului oleh iklan pra-putar yang agak tidak mengganggu yang berlangsung hanya beberapa saat sebelum trek dimulakan.

Trek percuma adalah fail MP3 tanpa DRM, yang bermaksud ia boleh dipindahkan ke hampir mana-mana pemain muzik digital. Ini bermaksud agak mudah untuk melucutkan iklan dari trek menggunakan perisian audio. Kami mengambil masa sekitar sepuluh saat untuk membuang iklan dari trek, walaupun dengan mengorbankan sedikit penurunan kualiti suara ketika trek itu dikompres semula.

We7 mengatakan bahawa membuang iklan melanggar terma dan syaratnya. "Hingga kini pengguna hanya mempunyai pilihan untuk membeli atau mencuri," kata Gareth Reakes, CTO dari We7. "We7 menawarkan pilihan ketiga dengan pendekatan kami yang dibiayai iklan. Walaupun mungkin untuk membuang iklan, ini akan menjadikan penggunaan muzik tidak dibenarkan.

"Sekiranya pengguna tidak prihatin mengenai hal ini, ada banyak cara untuk mendapatkan muzik di internet yang akan menjadi lebih mudah!"

Trek dikodkan pada kecepatan 192kb / saat dan, 28 hari selepas memuat turun lagu, pelanggan dapat kembali ke laman web We7 dan memuat turun versi lagu tanpa iklan. Pelanggan dapat memiliki 20 trek bebas iklan ini setiap bulan.

Pengguna yang berdaftar boleh memuat turun maksimum 100 trek percuma setiap hari dan tidak lebih dari 500 setiap minggu, walaupun ada sedikit yang menghalang anda untuk mendaftar beberapa akaun dengan alamat e-mel yang berbeza. Syarikat itu, tentu saja, memberi peluang untuk membeli trek atau album lengkap tanpa iklan.

Dengan hanya satu label rakaman utama, perpustakaan muzik yang ada agak tipis berbanding dengan iTunes, walaupun kami menemui beberapa nugget yang tidak dikenali, serta katalog belakang The Kinks dan judul moden dari Leona Lewis dan Mark Ronson .