Bolehkah Anda Mencerminkan Tablet Api Amazon ke Televisyen Anda?

Walaupun tablet Amazon Fire mungkin bukan peranti yang paling kuat di pasaran sekarang, mereka kini dapat menangani penggunaan media, melayari internet, bermain permainan, dan tentu saja, membeli-belah. Hasilnya, mereka adalah alternatif yang baik untuk tablet mahal untuk pengguna dengan anggaran.

Bolehkah Anda Mencerminkan Tablet Api Amazon ke Televisyen Anda?

Katakan anda berjaya mengambil salah satu peranti Fire terbaru Amazon baru-baru ini - Fire Fire 10 10 (Generasi Kesembilan) 2019, Fire HD 8 8 (Generasi Kesepuluh), atau Fire HD 8 Plus 2020 (Generasi Kesepuluh). Sekiranya demikian, anda mungkin menikmati menonton beberapa rancangan Netflix atau Amazon kegemaran anda di sekitar rumah atau dalam perjalanan jauh.

Peranti yang lebih besar mempunyai pembesar suara dwi-stereo yang menjadikan menonton filem, atau rancangan TV, kegembiraan mutlak. Sudah tentu, mengerumuni tablet 10 does tidak memberikan pengalaman terbaik - di situlah cerminan tablet anda dimainkan. Pencerminan memungkinkan anda menarik sesuatu di tablet Fire anda dan memaparkannya di TV anda.

Terdapat dua jenis pencerminan, dan keduanya mempunyai potensi penggunaannya. Sama ada anda ingin menstrimkan filem dari tablet ke televisyen anda, atau anda ingin memaparkan keseluruhan antara muka tablet di ruang tamu anda, berikut cara mencerminkan tablet Fire anda terus ke TV anda.

Dua Jenis Pencerminan

Tablet Fire anda menjalankan Fire OS, sistem operasi yang dibina menggunakan OS Android yang berfungsi sama dengan yang asli.

Struktur ini bermaksud tablet anda lengkap dengan banyak ciri yang anda dapati di Android, tetapi ia disesuaikan agar sesuai dengan ekosistem Amazon dengan betul.

Pada perangkat Android standard, biasanya Anda memiliki pilihan untuk mengalirkan konten ke perangkat berkemampuan Chromecast bersama dengan beberapa perangkat lain, bergantung pada aplikasi yang Anda gunakan. Netflix dan YouTube, misalnya, boleh mengalirkan terus ke aplikasi Roku atau TV pintar walaupun tidak dibina secara langsung untuk Google Cast.

Amazon telah mengembangkan bentuk pencerminan skrinnya sendiri.

Syarikat ini menawarkan dua versi pencerminan yang berbeza pada peranti mereka:

  • Skrin Kedua: Skrin Kedua membolehkan anda memasukkan kandungan anda ke peranti Fire TV atau Fire Stick. Beberapa aplikasi, termasuk Netflix, juga membolehkan anda mendorong kandungan anda terus ke peranti bukan Amazon.
  • Paparan Cermin: Mirroring Paparan membolehkan anda mengalirkan apa sahaja yang dipaparkan pada peranti anda, dari suapan Facebook anda hingga resipi yang dipaparkan. Pada dasarnya, ini menjadikan televisyen anda menjadi monitor komputer tanpa wayar, yang dikawal melalui tablet anda.

Mana antara pilihan ini yang terbaik untuk anda?

Ia bergantung pada peranti dan kes penggunaan anda. Sebilangan besar pemilik tablet mungkin akan melihat menggunakan pilihan Skrin Kedua pada peranti mereka, walaupun jika anda memiliki tablet yang lebih lama, anda mungkin dapat mencerminkan peranti anda di skrin anda.

Peranti Apa yang Boleh Anda Alirkan?

Satu-satunya peranti yang boleh anda paparkan secara langsung pada paparan tablet Fire adalah Fire TV atau Fire Stick.

Tanpa salah satu daripada peranti ini, anda tidak akan dapat mencerminkan tablet anda, menstrimkan video melalui Amazon Prime Video, atau mendorong muzik anda ke TV pintar anda melainkan televisyen anda sendiri menjalankan Fire OS.

Terdapat sejumlah besar peranti yang dapat digunakan oleh aplikasi tertentu untuk membagikan kandungannya, bergantung pada aplikasi mana yang anda gunakan untuk streaming.

Netflix, seperti yang disebutkan, adalah yang besar. Netflix membolehkan anda mencerminkan video di Fire TV, Roku Express, Vizio smart TV dan banyak lagi. Netflix berusaha keras untuk menyediakan diri mereka di setiap platform di dunia, dan jelas bahawa mereka juga berusaha untuk memastikan aplikasinya berfungsi dengan seberapa banyak peranti yang mungkin.

YouTube, sebaliknya, nampaknya tidak mahu bekerja dengan mana-mana peranti kami, termasuk Fire TV.

Aplikasi YouTube di Amazon Appstore adalah portal untuk laman web mudah alih, dan bukan aplikasi rasmi, jadi tidak perlu dikatakan, ini agak tidak mengejutkan. Terdapat penyelesaian yang tersedia untuk memasang aplikasi YouTube rasmi di tablet anda melalui Google Play, dan aplikasi itu memungkinkan kami melakukan streaming ke salah satu platform yang disebutkan di atas (selagi ada aplikasi YouTube pada peranti tersebut, kami dapat aliran).

Apa yang anda boleh dan tidak dapat streaming ke peranti pintar anda nampaknya bergantung pada platform yang anda gunakan, dan pembangun aplikasi yang menerapkan kemampuan untuk mengalirkan kandungan melalui web.

Keperluan dan Batasan Peranti

Tidak semua tablet Fire dapat mencerminkan kandungan pada peranti lain dengan betul. Sekiranya anda tidak pasti sama ada tablet Fire anda, anda perlu menyelami tetapan tablet anda dan memilih "Display". Cari pilihan berlabel "Display Mirroring" di menu tetapan.

Sekiranya anda melihat pilihan untuk membuat cermin, selamat — anda boleh menggunakan pencerminan peranti. Walau bagaimanapun, anda memerlukan Amazon Firestick atau TV untuk mencerminkan tablet anda, melainkan tablet Fire anda menyokong sideload Play Store. Kemudian, peranti boleh memasang aplikasi pihak ketiga yang menyokong pemutus Google ke Chromecast, Android TV, dll.

Cara Menstrim Kandungan ke TV Anda

Oleh itu, jika anda sudah bersedia untuk memulakan streaming kandungan ke televisyen, anda ingin mengambil tablet anda dan memastikan anda mempunyai peranti yang siap menggunakan internet.

Sekiranya anda ingin memanfaatkan tablet anda secara maksimum, beli peranti Fire TV atau Fire Stick; harganya cukup murah dan kecil sehingga menambahkannya ke teknologi yang ada semestinya agak mudah.

Untuk contoh ini, kita akan melihat terutamanya cara menstrimkan kandungan ke peranti berjenama Fire OS.

Menggunakan Skrin Kedua atau Pengalaman Cast

Sama ada anda memiliki tablet lama atau salah satu model Amazon yang lebih baru, anda pasti gembira mengetahui bahawa streaming video Amazon kegemaran anda ke Fire TV atau Fire Stick anda mudah dilakukan.

Ambil tablet Fire anda dan pastikan peranti Fire TV anda aktif dan aktif, dan, tidak seperti Chromecast, pastikan kedua-dua peranti disambungkan ke akaun Amazon yang sama.

Sekiranya kedua-dua peranti anda tidak disambungkan ke akaun Amazon yang sama, anda tidak akan dapat membuat ini berfungsi. Oleh itu, jangan ketinggalan langkah ini!

Pergi ke skrin utama pada peranti anda dan geser bersama dengan menu sehingga anda sampai ke tab "Video". Kemudian, pilih "Kedai." Ini akan memuatkan filem yang disewa, dibeli, dan berkemampuan Perdana anda (dengan andaian, tentu saja, bahawa anda adalah pelanggan Perdana) yang dapat disiarkan secara automatik dari peranti anda. Pilih tajuk apa pun pada peranti anda, dan anda akan melihat pilihan khas untuk menonton filem anda.

Peranti anda akan menyenaraikan kedua pilihan "Tonton Sekarang", yang akan memutar filem atau rancangan TV di tablet anda, dan pilihan "Muat turun" yang menyimpan filem untuk ditonton di luar talian.

Di antara kedua pilihan ini, anda akan melihat ikon yang berbunyi "Tonton di Fire TV / Fire TV Stick", bergantung pada peranti yang anda pasangkan ke televisyen anda.

Sekiranya anda tidak menggunakan TV Kebakaran, dan anda tidak mempunyai akaun yang sama dengan kedua-dua peranti, anda tidak akan melihat pilihan ini. Tidak seperti Airplay atau Chromecast, Skrin Kedua Amazon menghendaki anda berkongsi akaun antara kedua-dua peranti. Apabila anda mengetuk pilihan ini, tablet anda akan memuatkan antara muka Skrin Kedua yang memberikan maklumat tambahan mengenai filem tersebut. Anda boleh menatal lakonan, melompat ke adegan seperti DVD, melihat trivia mengenai pemandangan dan banyak lagi. Anda juga dapat mematikan layar tablet anda setelah video mula dimainkan.

Seperti yang kami sebutkan di atas, beberapa aplikasi — termasuk aplikasi Netflix dan aplikasi YouTube yang tersedia di Google Play Store yang dimuat sisi — memiliki kemampuan untuk melakukan streaming tidak hanya ke Fire TV, tetapi ke perangkat apa pun dengan aplikasinya terpasang.

Untuk melakukan ini, muatkan aplikasi dan pilih ikon Cast di sudut kanan atas paparan anda. Menu untuk memilih peranti penstriman anda akan muncul di sudut aplikasi, dan anda boleh menggunakan peranti anda untuk memilih alat main balik tertentu, seperti TV pintar atau pemain Roku.

Ini berdasarkan aplikasi demi aplikasi dan bergantung sepenuhnya pada siapa yang mengembangkan aplikasi yang anda gunakan.

Mencerminkan Peranti Anda

Sekiranya peranti anda sesuai dengan salah satu model peranti yang disebutkan di atas, pencerminan peranti anda ke televisyen anda dapat dilakukan dengan cepat dan pada tahap sistem.

Cukup pilih pilihan, pastikan Fire TV atau Fire Stick anda dihidupkan dan diaktifkan, dan pilih Fire TV anda dari senarai peranti yang muncul di paparan anda. Amazon menyatakan mungkin memerlukan masa hingga 20 saat untuk gambar peranti anda muncul di paparan anda, tetapi setelah itu, anda akan dapat melihat gambar di tablet anda dari televisyen anda secara langsung.

Sudah tentu, sesiapa sahaja yang mengambil tablet Fire sejak 2017 tidak akan dapat mengakses pilihan ini kerana telah dikeluarkan dari generasi peranti terkini.

Nasib baik, kami mempunyai sedikit jalan keluar untuk ini - AllCast, yang mempunyai aplikasi di Play Store dan Amazon Appstore. Setelah membuka aplikasinya, anda dapat melihat senarai pemain yang boleh anda gunakan di rangkaian anda.

Dalam ujian kami, Allcast berjaya mengambil kedua-dua peranti Roku di rangkaian, serta Fire Stick juga disambungkan ke peranti tersebut. Menggunakan aplikasinya bergantung pada pemasangan aplikasi Allcast ke peranti anda, walaupun beberapa pemain (termasuk Roku) dapat menggunakan AllCast tanpa memasang terpisah.

Terdapat beberapa nota untuk AllCast. Pertama, anda tidak boleh mengharapkan AllCast mencerminkan peranti anda secara langsung. Sebagai gantinya, AllCast akan membolehkan anda menstrimkan foto, video, muzik, dan lebih banyak lagi secara langsung ke pemain anda, berbanding hanya dapat menayangkan paparan anda.

Sebilangan besar pengguna yang ingin mencerminkan tablet mereka akan melakukannya untuk memaparkan kandungan seperti foto atau video peribadi, dan dalam hal itu, AllCast melakukan perkara yang sama.

Kedua, peranti di hujung penerima dan tablet Fire anda mesti disambungkan ke rangkaian yang sama. Sekiranya tidak disambungkan, anda tidak akan dapat menggunakan AllCast seperti yang diharapkan.

Ketiga, versi percuma AllCast adalah terhad. Anda hanya dapat mengalirkan kandungan selama lima minit pada satu masa. Untuk memanfaatkan AllCast sepenuhnya, anda perlu membeli aplikasinya.

Penyenaraian AllCast di Amazon Appstore mempunyai pelbagai ulasan satu bintang, dengan pengguna yang mengeluh bahawa aplikasi tersebut tidak akan tersambung ke Fire Stick atau Roku mereka.

Berdasarkan pengalaman kami, kami dapat melakukan streaming ke kedua-dua platform, jadi kami dapat memberikan kelebihan kepada aplikasi ini. Sebelum membayar versi penuh, pastikan anda menguji versi percuma di tablet anda untuk memastikan aplikasi melakukan perkara yang anda perlukan.

Kami mempunyai satu jalan penyelesaian terakhir bagi mereka yang ingin membersihkan tangan mereka dengan memasang Play Store pada peranti mereka. Penyelesaian terakhir ini memasang aplikasi Google Home klasik pada tablet anda untuk mencerminkan tablet dengan betul.

Anda memerlukan Chromecast untuk ini, jadi jika anda menggunakan Roku atau Fire Stick, anda mungkin boleh melupakannya. Tetapi kerana baris tablet Fire menjalankan versi Android 5.0 bercabang, memasang aplikasi Google Home pada tablet semudah mencari penyenaraiannya di Play Store.

Anda tidak boleh memuat turun aplikasi ini secara langsung dari Amazon Appstore, jadi anda perlu memuat turun Play Store. Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk mengetahui perkara ini, pastikan untuk menyemak catatan kami mengenai Cara Memasang Gedung Google Play pada Tablet Api Amazon.

Anda juga dapat melihat lebih banyak maklumat mengenai mencerminkan peranti anda dengan penyelesaian Google Home di sini kerana aplikasi ini mengikuti prosedur yang sama seperti yang berlaku pada peranti lain.

Harap maklum bahawa anda mungkin menerima amaran yang menyatakan bahawa pencerminan tidak dirancang untuk peranti ini. Perkara itu diharapkan kerana tablet Fire bukan peranti Android yang disetujui Google.

Anda mungkin mengalami masalah ketika mencerminkan paparan anda dengan kaedah ini, tetapi ia tersedia untuk pengguna yang bersedia melakukan kerja.

Pemikiran Akhir

Tablet Amazon Fire adalah alternatif yang berpatutan untuk beberapa tablet yang lebih mahal yang ada di pasaran.

Namun, malang bahawa Amazon membuat keputusan untuk membuang keupayaan untuk mencerminkan peranti mereka secara langsung ke Fire Stick atau Fire TV dari peranti yang lebih baru.

Walaupun rangkaian tablet mereka semakin fokus pada pembeli yang berfokus pada anggaran, Fire HD 8 2015 tidak lebih hebat daripada barisan peranti 2017. Dengan Fire OS 6, berdasarkan Android Nougat, datang ke tablet dalam beberapa bulan ke depan, kita harus menunggu dan melihat apakah Amazon menambahkan kemampuan untuk mencerminkan layar anda ke peranti Fire TV.

Namun, dengan Allcast dan Google Home keduanya ada sebagai jalan penyelesaian, belum lagi pengalaman layar kedua secara umum, tidak terlalu sukar untuk mencari jalan tengah yang mampu menayangkan apa yang anda mahukan ketika anda menginginkannya.