Cara Membatalkan Keahlian Perdana Amazon atau Percubaan Percuma

Perniagaan runcit bergerak pantas dalam talian. Sekiranya anda memerlukan apa-apa, anda pasti akan menjumpainya di Amazon. Oleh itu, wajar jika orang ingin memeriksa semua faedah yang ditawarkan oleh platform besar ini.

Cara Membatalkan Keahlian Perdana Amazon atau Percubaan Percuma

Hasilnya, banyak orang memilih percubaan percuma Keanggotaan Perdana Amazon. Anda mungkin telah mencubanya sendiri. Tetapi ada sedikit masalah dengan pilihan ini. Setelah tempoh percubaan tamat, Amazon akan secara automatik mengenakan keahlian anda selama setahun penuh.

Maksudnya, jika anda tidak berjaya membatalkannya terlebih dahulu. Nasib baik, proses pembatalan sama sekali tidak rumit. Artikel ini akan menggariskan cara melakukannya.

Bilakah Amazon akan mengenakan yuran keahlian kepada anda?

Jam mula berdetak sebaik sahaja anda memulakan percubaan percuma. Selepas anda mengaktifkan pilihan, Amazon Prime akan membolehkan anda menggunakan semua faedah keahlian secara percuma. Selepas 30 hari tamat, Amazon akan secara automatik mengenakan bayaran untuk keahlian Amazon Prime setiap tahun.

Sekiranya anda tidak mahu meneruskan keahlian anda, anda mesti bertindak balas dengan cepat. Jika tidak, anda mungkin kehilangan wang anda secara kekal.

Nasib baik, anda dapat dengan mudah memeriksa berapa banyak masa yang tersisa dalam percubaan percuma anda. Ikuti sahaja arahan ini:

 1. Sekiranya anda belum log masuk, pergi ke halaman log masuk Amazon dan log masuk. Halaman Log masuk Amazon
 2. Arahkan tetikus anda ke menu lungsur turun "Hello, [nama anda]" dan pilih Keahlian Perdana Anda dari senarai. Ini akan membawa anda ke skrin akaun Keahlian anda.

  keahlian utama anda

 3. Sekarang, cari Pembayaran Seterusnya bahagian di sebelah kiri Keahlian menu. Di sini anda dapat melihat bila anda boleh mengharapkan Amazon mengenakan bayaran untuk keahlian anda.

  pembayaran seterusnya

Sekiranya anda fikir anda akan melupakan tarikhnya, anda boleh mengklik pada Ingatkan saya sebelum memperbaharui butang. Sekiranya anda melakukannya, Amazon akan menghantar e-mel kepada anda tiga hari sebelum percubaan anda tamat sebagai peringatan.

ingatkan saya sebelum membaharui

Cara Membatalkan Percubaan Percuma Amazon Prime

Setelah mengetahui bahawa Amazon Prime dapat mengenakan bayaran selama setahun keahlian penuh, majoriti orang bergegas membatalkan perbicaraan. Walau bagaimanapun, ini tidak mungkin (atau perlu). Sebaliknya, anda boleh memilih untuk tidak meneruskan keahlian anda setelah percubaan berakhir.

Ini bermakna anda masih boleh menggunakan faedah penuh Amazon Prime sebelum tarikh tamat percubaan. Apabila tempoh akhirnya berakhir, tempoh keahlian tidak akan diperbaharui secara automatik.

Inilah cara anda boleh melakukan ini:

 1. Ikuti 2 yang pertama dari bahagian sebelumnya, ini akan membawa anda ke akaun Keahlian Perdana anda.
 2. Sekarang, pilih Jangan teruskan percubaan percuma saya pilihan di sebelah kiri bawah halaman.

  jangan teruskan percubaan percuma saya

 3. Seterusnya, klik Tamatkan Manfaat Saya butang di halaman berikut.

  tamatkan faedah saya

Ini akan menghentikan pembaharuan automatik, namun, anda masih dapat menikmati rancangan kegemaran anda sehingga percubaan percuma anda berakhir.

Cara Membatalkan Keahlian Perdana Amazon

Sekiranya anda sudah menjadi anggota Amazon Prime, anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa. Prosesnya agak mudah dan hanya memerlukan beberapa langkah.

 1. Ikuti langkah dari bahagian di atas untuk mencapai skrin Keahlian Perdana Amazon anda.
 2. Kemudian, klik Tamatkan Keahlian dan Faedah butang di sebelah kiri bawah skrin. menamatkan keahlian dan faedah
 3. Sekarang, sahkan keputusan anda dengan mengklik Tamatkan Manfaat Saya di skrin seterusnya. tamatkan faedah saya

Anda juga boleh menggunakan arahan dari bahagian di atas untuk menerima peringatan tarikh pembaharuan keahlian anda.

Akibat Membatalkan Keahlian Perdana Amazon Anda

Anda mungkin tertanya-tanya apa yang berlaku dengan wang anda sekiranya pembatalan anda tiba sedikit lewat. Ada dua kemungkinan.

Sekiranya anda tidak menggunakan faedah keahlian sejak Amazon mengenakan bayaran kepada anda, anda layak mendapat bayaran balik sepenuhnya. Oleh itu, walaupun anda menyedari bahawa anda kehilangan wang sebulan atau dua, anda boleh mendapatkannya kembali.

Sebaliknya, perkara menjadi rumit jika anda menggunakan faedah tanpa mengetahui bahawa percubaan anda telah tamat. Sekiranya demikian, anda mempunyai tempoh tiga hari sejak pembaharuan anda untuk membatalkan keahlian. Walau bagaimanapun, Amazon masih boleh mengenakan sejumlah wang untuk faedah yang telah anda gunakan.

Sekiranya anda menggunakan faedah Perdana selepas tempoh tiga hari ini, anda tidak akan mendapat bayaran balik. Oleh itu, anda juga boleh terus menggunakannya sehingga pembaharuan seterusnya dijadualkan.

Elakkan Komplikasi dengan Menjejak Tarikh Anda

Seperti yang anda lihat, agak mudah membatalkan Keahlian Perdana anda. Masalah akan timbul sekiranya anda terlupa ketika ia tamat dan masih menggunakan faedahnya. Namun, ada cara mudah untuk mengelakkan sebarang kesulitan. Sekiranya anda mengesan tarikh akhir dengan konsisten, anda dapat mengelakkan kesilapan ini. Amazon juga menyediakan peringatan supaya anda sentiasa mengikuti tempoh percubaan anda.

Selain itu, Amazon masih menawarkan bayaran balik penuh sekiranya anda tersilap memasukkan keahlian penuh. Oleh itu, walaupun anda sedikit tidak peduli, anda masih boleh memperbaiki kesilapan anda.

Adakah anda menyukai percubaan percuma Amazon Prime? Mengapa anda mahu membatalkannya? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.