Adakah Amazon Prime Menyampaikan pada hari Ahad?

Anda tahu perasaan itu apabila anda memesan sesuatu dari Amazon dan jam mula berdetik. Setiap minit anda menunggu mula mengganggu anda. Ini benar terutamanya jika pesanan adalah sesuatu yang anda mahukan sejak sekian lama. Kerana beberapa sebab, terasa lebih sukar untuk menunggu dua hari bekerja daripada bulan yang anda simpan untuknya.

Adakah Amazon Prime Menyampaikan pada hari Ahad?

Sekiranya anda tergesa-gesa untuk mendapatkan pembelian anda, anda akan gembira mengetahui bahawa pelanggan tertentu dapat menerima penghantaran pada hari Ahad. Teruskan membaca untuk mengetahui spesifiknya.

Tetapi, Saya Mahu Sekarang!

Berita baiknya ialah, Amazon, sebenarnya, mempunyai penghantaran Ahad yang terhad. Berita buruknya ialah anda mungkin berada di luar kategori "terhad" itu.

Hanya anggota Amazon Prime yang dapat mengakses penghantaran Ahad, dan itu hanya dalam keadaan yang betul. Malangnya, terdapat sedikit maklumat mengenai keadaan itu.

Amazon

Sebilangan besar penghantaran pada hari Ahad dilakukan oleh USPS, dengan peratusan kecil yang lain pergi ke kurir bebas. Beberapa waktu yang lalu, Amazon mengadakan kontrak dengan USPS untuk menggunakan perkhidmatan penghantaran mereka, dan ini telah menguntungkan kedua-dua pihak.

Walau bagaimanapun, sangat sedikit yang diketahui mengenai kontrak itu. Yang pasti kami tahu bahawa USPS bersetuju untuk menambah penghantaran Ahad secara eksklusif untuk pakej Amazon. Tidak ada apa-apa dengan penghantaran USPS pada hari Ahad.

Secara anekdot, kira-kira separuh daripada pakej yang akan tiba pada hari Ahad benar-benar membuatnya tepat pada waktunya. Nampaknya ada kaitan dengan ukuran bungkusan dan ketika anda memesannya. Sekiranya kecil dan dipesan pada awal hari, beberapa orang mendakwa ini meningkatkan kemungkinan anda akan menerimanya pada hari Ahad.

Bagaimana dengan Pembawa Diri Bebas?

Amazon mengambil pemandu sendiri sebagai pekerja bermusim apabila mereka mengharapkan peningkatan lalu lintas. Pemandu ini juga menghantar pada hari Ahad tetapi kurang diketahui mengenai susunan dan laluan mereka. Sekiranya anda berhampiran gudang Amazon, anda mempunyai peluang lebih baik untuk mendapatkan pakej anda dengan cara ini. Sudah tentu, ini hanya berlaku untuk barang-barang yang terdapat di gudang, jadi barang-barang tersebut cenderung kecil dan terkawal.

amazon prime

Perkara lain yang harus diperhatikan adalah musim percutian. Amazon sangat berpengalaman dengan penghantaran cuti dan pengambilan pekerja banyak musiman. Kerana semua ini, anda mungkin lebih cenderung untuk mendapatkan pakej anda tepat pada waktunya jika anda memesannya sekitar hari cuti.

Bagaimana dengan Penghantaran pada Hari yang Sama?

Ya, jika anda memilih penghantaran pada hari yang sama, anda akan mendapat pakej anda pada hari Ahad. Ini dijamin hampir tetapi perkhidmatannya cenderung sangat mahal dan kosnya meningkat dengan cepat mengikut ukuran item yang anda pesan.

Untuk beberapa bahagian negara, anggota Amazon Prime dapat memilih penghantaran pada hari yang sama secara PERCUMA. Ini benar-benar yang terbaik dari kedua-dua dunia. Anda akan mendapat pembelian anda walaupun pada hari Ahad dan anda tidak perlu membayar sedikit pun untuk penghantaran. Peringatan itu hanya berlaku untuk barang-barang tertentu yang cenderung menjadi barang rumah tangga yang sangat biasa, dan juga untuk produk berjenama Amazon sendiri.

Anda juga boleh mengambil pakej Amazon dari lokernya di bahagian tertentu di AS. Loker Amazon diedarkan di seluruh negara, kebanyakannya di kedai serbaneka dan lokasi lain yang boleh diakses. Anda boleh memilih untuk menghantar pakej anda ke loker dan bukannya rumah anda. Sebilangan orang menyatakan bahawa ini meningkatkan kemungkinan penghantaran bungkusan mereka tepat pada waktunya. Semasa memilih pilihan penghantaran anda, pilih pilihan loker dan anda akan menerima kod sekali untuk membuka loker yang anda sediakan.

Jangan Tunggu Hari Lain

Jawapan asas untuk soalan tersebut adalah bahawa anda boleh mendapatkan pakej Amazon yang dihantar pada hari Ahad. Walau bagaimanapun, terdapat banyak ifs, ands, dan buts. Buat masa ini, tenaga kerja pos tidak cukup untuk menjamin penghantaran pada hari Ahad. Nasihat terbaik yang anda dapat adalah: jangan berhasrat untuk mendapatkan sesuatu pada hari Ahad tetapi jangan terkejut jika anda melakukannya.

Adakah orang yang anda kenal menerima pakej pada hari Ahad? Sekiranya demikian, adakah benang umum yang anda perhatikan mengenai bungkusan mana yang cenderung dihantar tepat pada waktunya dan yang mana tidak? Beri tahu kami dalam komen jika anda mengetahui sebarang fakta, atau khabar angin, mengenai penghantaran Amazon pada hari Ahad.