Ulasan Garmin Montana 650t

£ 479 Harga semasa dikaji

Kini telefon pintar moden semuanya mempunyai GPS dan aplikasi kecergasan yang berkaitan, peranti pendakian khusus mungkin kelihatan berlebihan, tetapi Montana 650t masih banyak menggunakannya.

Ulasan Garmin Montana 650t

Skrin sentuh 4in sangat bagus: mungkin tahan, tetapi sensitif dan dapat dikendalikan dengan selesa walaupun dengan sepasang sarung tangan tebal, sementara teknologi transflective memastikannya dapat dibaca sepenuhnya di bawah sinar matahari yang terang.

Terdapat juga altimeter dan kompas digital di atas kapal dan unit ini sudah dilengkapi dengan peta OS (pada skala 1: 50,000) dari seluruh Britain. Peta kertas yang setara berharga lebih dari £ 1.400 sahaja.

Garmin Montana 650t

Senarai ciri mengagumkan: kalis air dan tahan kejutan (dinilai IPX7); terdapat keserasian dengan tali pinggang denyut jantung tanpa wayar Garmin, dan peranti ANT +; ada fungsi laut untuk pelaut dan pemancing, dan anda bahkan boleh menggunakannya sebagai satnav memandu. Tolak ke pelekap pilihan dan ia akan mengeluarkan arahan belokan demi belokan, seperti TomTom.

Hayat bateri, sementara itu, sangat mengejutkan. Satu caj dengan mudah akan memberi anda lapan jam penuh dengan GPS berjalan dengan kuat, dan dalam keadaan kecemasan ia akan dijalankan dari tiga sel alkali AA standard.

Ini agak mengecewakan dengan kos pemasangan tambahan, tetapi apabila anda mempertimbangkan berapa banyak yang dapat dilakukan oleh peranti ini, itu hanya dapat dibenarkan. Sebagai peranti GPS do-it-all dan dorongan untuk keluar dan sihat, ia sangat hebat.