Cara Mematikan Pembaharuan Auto di Amazon Prime

Semua orang sentiasa mencari jalan untuk mempermudah hidup mereka dan mempermudahnya. Kadang-kadang, melainkan jika anda diingatkan untuk melakukan sesuatu, ia tidak akan selesai. Anda menyediakan peringatan di telefon anda, menggunakan orang yang anda sayangi mengingatkan anda tentang perkara-perkara penting, namun tetap gagal. Untuk keahlian dalam talian, pembaharuan automatik sangat berguna.

Cara Mematikan Pembaharuan Auto di Amazon Prime

Namun, ada kalanya pilihan pembaharuan automatik yang sama bukanlah yang anda perlukan. Mungkin anda hanya mendaftar untuk akaun Amazon Prime anda dan anda hanya masuk untuk tempoh percubaan. Atau anda lebih suka membayar keahlian secara manual. Sekiranya demikian, anda mungkin mendapat keuntungan dari mematikan pembaharuan automatik, dan terus melakukannya secara manual.

Mematikan Pembaharuan Auto

Banyak syarikat streaming, termasuk Amazon, menawarkan percubaan selama 30 hari. Mereka membolehkan anda menikmati perkhidmatan mereka sebelum anda memutuskan untuk berkomitmen kepada mereka secara sepenuh masa. Ini cara yang sangat bijak untuk menarik pelanggan baru. Tidak mungkin banyak yang membayar jumlah itu di muka tanpa mengetahui wang yang dibeli oleh wang itu. Atau mungkin seperti yang biasa digunakan oleh semua orang sekarang. Walaupun begitu, ini adalah mengenai memaksimumkan jumlah pengguna.

amazon

Semasa pertama kali membuat akaun Amazon Prime, anda mesti memasukkan semua maklumat peribadi anda, seperti nama dan alamat e-mel, tetapi anda juga harus memberikan maklumat pembayaran. Apabila anda melakukannya, keahlian Amazon anda secara automatik ditetapkan untuk diperbaharui pada akhir tempoh keahlian yang anda pilih. Sekiranya itu bukan persediaan yang anda inginkan untuk akaun anda, anda boleh mematikannya dengan membatalkan keahlian anda. Apa yang perlu anda lakukan ialah pergi ke akaun Amazon Prime anda dan kemudian pergi ke:

  1. Uruskan Keahlian Perdana Anda.
  2. Sekiranya anda mempunyai percubaan PERCUMA Amazon, pilih "Tamatkan Percubaan dan Faedah." Sekiranya anda mempunyai keahlian berbayar biasa, pilih "Tamatkan Keahlian dan Manfaat"
  3. Kemudian anda boleh memilih "Keahlian Akhir" yang akan menghentikan perkhidmatan daripada memperbaharui pelan langganan anda secara automatik pada akhir kontrak. Dan jika anda menjalani percubaan percuma, cukup klik "Jangan Terus."

Sekiranya anda berubah pikiran, anda selalu dapat mengklik "Teruskan Keahlian" di halaman yang sama. Anda boleh melakukannya pada bila-bila masa dalam proses ini. Juga, untuk tidak melupakan pembaharuan automatik, anda boleh:

  1. Pergi ke Akaun Anda.
  2. Pilih "Urus keahlian Perdana Anda."
  3. Pilih "Ingatkan saya sebelum memperbaharui" di "Pembayaran Seterusnya."

Perlu diingat bahawa pilihan ini hanya tersedia jika tarikh pembaharuan dilakukan dalam tiga hari akan datang.

pembaharuan automatik

Kebaikan dan Keburukan Pembaharuan Automatik

Seperti yang telah disebutkan, pembayaran yang diperbaharui secara automatik sangat berguna. Tetapi jika anda tidak berhati-hati dengan mereka, anda boleh membuat banyak pengeluaran dari akaun bank anda yang anda lupakan. Mari kita lihat beberapa kelebihan untuk pembaharuan automatik.

Penjimatan Masa

Salah satu sebab yang paling jelas untuk memilih pilihan pembaharuan automatik ialah menjimatkan masa anda. Anda mungkin mempunyai lebih daripada satu keahlian dan kemungkinan semua itu bermula dan berakhir pada tarikh yang berbeza. Jadi, anda harus membuat peringatan untuk peringatan anda dan sebagainya. Intinya adalah bahawa sukar untuk dipantau pada masa-masa.

Tiada Gangguan

Pembaharuan automatik memastikan tidak ada jurang dalam perkhidmatan yang anda gunakan. Ini sangat berguna jika ia adalah sesuatu yang biasa anda gunakan sepanjang masa seperti Amazon Prime. Sekiranya perkhidmatan streaming atau platform yang menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian anda, masuk akal untuk terus memperbaharui secara automatik. Ini adalah kesulitan nyata untuk mengakses akaun anda yang siap menggunakannya, hanya untuk mengetahui bahawa akaun itu belum diperbaharui.

Dan apakah kelemahan pembaharuan automatik?

Overdraf Akaun Bank Anda

Overdraw adalah sebab paling umum orang tidak memilih pembaharuan automatik. Ini benar terutamanya apabila tarikh keahlian anda tidak sesuai dengan masa anda mempunyai dana paling banyak di akaun anda. Anda boleh terus mengusahakan keahlian anda dan bimbang tentang tarikh pembaharuan automatik.

Menghadapi Kesalahan

Apabila anda meletakkan segalanya pada pembaharuan automatik dan tidak memikirkannya lagi, anda mungkin mempertaruhkan beberapa kemungkinan pengebilan yang bermasalah. Kadang kala, terdapat kesilapan dan pengecas yang berlebihan - kesilapan. Kesalahan sistem boleh menyebabkan anda membayar lebih banyak daripada yang sepatutnya. Itulah sebabnya tidak terlalu buruk untuk memeriksa pembayaran automatik itu sekali-sekala.

matikan pembaharuan automatik

Terserah kepada Anda

Anda dapat mengetahui sama ada anda lebih suka mempunyai keahlian anda, seperti Amazon Prime, semasa pembaharuan automatik atau tidak. Perkara penting yang perlu diingat ialah sekiranya anda tidak menginginkannya, anda boleh membatalkan pembaharuan automatik. Dan hanya memerlukan beberapa langkah mudah untuk mengaturnya.

Terdapat faedah untuk pembaharuan automatik, tetapi bukan untuk semua orang. Sebilangan besar orang suka melayari perkhidmatan ini dan melihat apakah ia bernilai pelaburan. Percubaan percuma sangat berguna untuk alasan tertentu. Pembaharuan automatik menjimatkan masa dan menjadikan semuanya berjalan dengan lebih lancar, tetapi ia juga boleh menyebabkan kesulitan jika anda melakukannya secara berlebihan.

Apa pendapat anda mengenai pembaharuan automatik dan betapa selesanya dalam hidup anda? Adakah akaun Amazon Prime anda diperbaharui secara automatik? Tinggalkan komen di bahagian komen di bawah.