Apa itu Kad Hadiah Video Segera Amazon

Langsung dari kelawar, kita harus membuat perbezaan antara dua perkara - Amazon Instant Videos dan Amazon Gift Cards. Yang pertama merujuk kepada perkhidmatan streaming video yang sebelumnya dinamakan Amazon On Demand. Yang terakhir adalah pilihan kad hadiah Amazon yang boleh anda hantar kepada seseorang.

Apa itu Kad Hadiah Video Segera Amazon

Jadi, Kad Hadiah Video Instan Amazon akan menjadi kredit untuk membeli dan menstrim salah satu video Amazon, tetapi tidak seperti itu. Anda tidak boleh menggunakan kad hadiah atau baki kad hadiah untuk membeli perkhidmatan langganan Amazon. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Kad Hadiah Amazon asas

Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, Amazon berusaha keras untuk memperkemas dan memperindah pilihan hadiah. Pergi ke halaman kad hadiah dan anda akan melihat banyak ciri yang dapat membantu anda mendapatkan kad untuk majlis anda. Selain itu, terdapat tiga jenis kad untuk dipilih - eGift, Print at Home, dan Mail.

eGift

Ini adalah versi elektronik kad hadiah sebenar. Oleh itu, ini adalah salah satu pilihan paling popular dan boleh digunakan untuk pelbagai item Amazon. Selain itu, penyesuaian dan pengiriman adalah tidak benar.

kad egift amazon

Cetak di Rumah

Namanya cukup jelas. Anda merancang kad hadiah di laman web Amazon, mendapatkan fail PDF, kemudian mencetak dan melipatnya sendiri. Ini bagus jika anda mahu menyerahkan kad dan tidak menghiraukan kerja tambahan. Seperti semuanya, ia boleh ditebus dengan mudah dan digunakan untuk sejumlah produk dan perkhidmatan Amazon.

kad hadiah amazon print at home

Mel

Mengapa bersusah payah mencetak dan melipat, dan semuanya? Amazon boleh melakukan apa sahaja untuk anda dan menyerahkan kad ke depan pintu penerima. Tidak perlu dikatakan, pemilihan kad fizikal sukar ditandingi. Contohnya, timah plat berlian adalah kegemaran kami, apa yang anda ada?

amazon

Walau bagaimanapun, tidak ada yang dapat membantu jika anda ingin memberikan keahlian Amazon Prime kepada seseorang. Tetapi ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan mengenainya.

Lapisan Perak

Kad hadiah Amazon boleh digunakan untuk muat turun digital. Tepatnya, anda boleh memuat turun Video Amazon, buku Kindle, dan muzik Amazon bersamanya. Dan ada dua cara untuk memanfaatkan kad tersebut.

Perkara yang mudah dilakukan ialah menebus kad ke dalam akaun anda, kemudian gunakan kredit untuk membuat pembelian. Sebagai pilihan, anda boleh memilih "Tebus kad hadiah atau kod promosi" sebelum anda menekan butang "Beli sekarang". Bagaimanapun, ini memberi anda beberapa akses ke kandungan digital tetapi bukan perkhidmatan langganan.

Video Segera Amazon - Apa Itu?

Ini adalah perkhidmatan kredit / langganan yang digunakan untuk video Amazon. Seperti yang dikatakan, Video Segera adalah bekas On Demand dan memberikan anda pilihan untuk melakukan streaming atau memuat turun di beberapa peranti.

Pada masa penulisan ini, ini hanya tersedia di A.S. Dengan kata lain, anda memerlukan kad kredit A.S. dan alamat IP untuk membuat pembelian. Jadi, bagaimana semuanya berfungsi?

Langkah 1

Pertama, anda perlu mendaftar / mendaftar untuk perkhidmatan dan memberikan maklumat yang diperlukan untuk memenuhi syarat untuk mendapatkannya. Oleh kerana perkhidmatan ini hanya tersedia di A.S. terdapat beberapa laman web pihak ketiga yang mendakwa dapat membantu anda menggunakan Kad Video Instan Amazon di peringkat antarabangsa.

Walau bagaimanapun, kami menasihati anda untuk menghindari tawaran ini. Mereka mungkin akan mengambil wang anda dengan sia-sia dan Amazon pasti akan membuang akaun palsu dengan cepat.

Langkah 2

Beli rancangan langganan dan anda kini layak untuk menstrim dan memuat turun kandungan kegemaran anda.

Hadiah Keahlian Perdana

Alternatif yang baik untuk Kad Hadiah Video Segera Amazon yang asli adalah Hadiah Perdana. Anda boleh mendapatkannya sendiri atau menghantarnya kepada seseorang. Langkahnya sedikit berbeza, tetapi inilah yang perlu anda lakukan.

Menghantar Hadiah Utama kepada Seseorang atau Diri Anda

Navigasi ke Hadiah Perdana di laman web Amazon dan pilih salah satu pilihan - 12 atau 3 bulan. Pindah ke halaman pembayaran dan berikan alamat e-mel anda. Ia harus ditaip ke bahagian "E-mel Penerima" dan di sinilah langkahnya berbeza jika anda ingin mengirim hadiah atau menerimanya sendiri.

Untuk mendapatkannya, masukkan e-mel yang berkaitan dengan akaun Perdana anda. Jika tidak, taipkan e-mel orang istimewa yang anda mahu dapatkan kadnya. Teruskan untuk menyesuaikan pesanan, pilih baki kad hadiah, dan kemudian tekan Teruskan.

Setelah anda memeriksa pesanan dan memastikan semuanya baik-baik saja, klik "Buat pesanan anda" untuk menyelesaikannya. Anda, atau penerima, akan mendapat e-mel kad pengesahan / kad hadiah. Pada ketika ini, anda perlu mengikuti arahan dari e-mel untuk menebus kad hadiah.

Catatan: Sekiranya anda menggunakan keahlian percubaan, anda mesti menamatkannya sebelum layak menebus kad hadiah.

apa kad hadiah video segera amazon

Siapa yang Mendapat Tiket Teater?

Orang mungkin menjangkakan bahawa Amazon akan menawarkan satu pilihan yang bertindak seperti kad hadiah utama. Tetapi sehingga masa itu anda perlu membuat apa-apa dengan apa yang anda dapat.

Apakah jenis kad hadiah Amazon yang paling kerap anda hantar / terima? Adakah anda pernah mendapat Kad Hadiah Hiburan Perdana atau Digital? Kongsi pendapat anda dengan seluruh komuniti dalam komen di bawah.