Mengapa Kesan Amber Buruk di Genshin?

Amber adalah ahli parti pertama yang akan anda temui sebagai Pengembara, yang baru tiba di Genshin Impact's Teyvat. Ahli Outrider yang berapi-api dari Knights of Favonious ini sentiasa bersedia untuk menghulurkan bantuan kepada warga Traveller atau Monstadt yang hilang.

Mengapa Kesan Amber Buruk di Genshin?

Oleh itu, mengapa pemain sangat tidak menyukainya?

Amber bukan watak buruk, tetapi ada beberapa batasan yang perlu anda fahami sehingga anda dapat menentukan dan menggunakannya dengan betul.

Teruskan membaca untuk mengetahui semua tentang pemanah Pyro ini termasuk mengapa dia begitu kontroversial, dan bagaimana untuk mula menggunakannya dengan berkesan di pesta anda.

Sooooo… ..Mengapa Amber Buruk?

Amber mungkin memainkan peranan penting dalam Prologue permainan, tetapi pemain tidak sabar sehingga mereka dapat menggantikannya dengan watak Pyro yang lain. Adakah Amber seburuk pemain membuatnya?

Tidak tepat.

Sebilangan besar pemain mempunyai masalah dengan bakat Elemental yang kurang bersemangat. Sekiranya anda pernah menggunakan Baron Bunny untuk letupan atau Fiery Rain, anda akan memahami kekecewaannya.

Kelinci Baron boleh menjadi cara yang baik untuk mengatasi kerosakan dalam pertempuran, tetapi boneka yang meletup memerlukan masa yang lama untuk meletup. Sukar untuk dilayan ketika ia akan meletup dan ketika akhirnya berlaku, kerosakannya hanya "baik-baik saja." Ini adalah senjata yang boleh diterima untuk pemain peringkat bawah yang baru bermula, tetapi sukar untuk membenarkan menggunakannya ketika anda maju dan AR.

Fiery Rain adalah bakat Elemental Burst Amber di mana dia melepaskan pancuran panah yang berapi-api yang menangani kerosakan Pyro pada semua yang mereka sentuh. Secara teori, bakat ini harus berfungsi dengan baik dengan kawalan orang ramai, tetapi pelaksanaannya memerlukan banyak kerja.

Masalah dengan Fiery Rain adalah tempohnya. Ia berlangsung selama beberapa saat, terlalu pendek untuk mengatasi sejumlah kerosakan sebenar dan lebih sedikit daripada yang diperlukan untuk mengawal orang ramai.

Pengembang Genshin Impact dapat menyangga kedua bakat dengan menjadikan Fiery Rain tahan lebih lama dan memendekkan waktu ledakan Baron Bunny, tetapi mereka belum melakukannya. Oleh itu, pemain memilih untuk mencari watak Pyro lain yang dapat menangani sejumlah besar kerosakan dalam jangka masa yang boleh dipercayai.

Unsur

Amber adalah watak Pyro atau api yang terdapat di Genshin Impact. Dia adalah watak dimainkan pertama yang anda hadapi ketika anda memulakan permainan dan menyertai pesta anda tidak lama kemudian. Watak empat bintang ini bukanlah yang paling popular dalam komuniti Impak Genshin, tetapi dia bebas dan merupakan pilihan yang baik untuk situasi ketika anda memerlukan serangan tembakan atau jarak jauh.

Watak Pyro empat bintang lain yang boleh dimainkan dalam permainan termasuk:

 • Bennett

 • Xinyan

 • Xiangling

 • Yanfei

Sehingga kemas kini 1.06, Amber adalah satu-satunya watak Pyro yang boleh dimainkan yang menggunakan busur.

Senjata

Seperti yang dinyatakan, senjata pilihan Amber adalah busur. Seperti watak pemanah lain, dia adalah pilihan yang bagus jika anda memerlukan serangan jarak jauh. Sekiranya anda dapat melihatnya, anda boleh memukulnya dengan serangan Sepenuhnya Dibebankan. Namun, seperti pelindung busur lain, mereka tidak begitu berkesan jika anda ingin memecahkan benda batu. Pengecualian adalah nod bijih dengan kesan unsur. Serangan seperti tembakan Pyro Amber dapat menghancurkan batu elektrik dalam satu tembakan Sepenuhnya Terisi.

Setakat ini, Amber adalah satu-satunya watak Pyro yang boleh dimainkan yang boleh menggunakan busur. Namun, itu akan segera berubah dengan akhirnya melepaskan Yoimiya, pemanah Pyro yang lain.

Hari Lahir

Ulang tahun Amber adalah pada 10 Ogos, tetapi ulang tahun kelahiran tidak ada kaitan dengan kehebatan pertempuran dalam permainan. Hari lahir watak bermaksud anda akan menerima surat dari anak lelaki / perempuan hari jadi yang mengandungi Hidangan Khas mereka dan hadiah mengikut bakat atau tahap mereka.

Buruj

Buruj Amber adalah Lepus. Tahap buruj dapat naik hingga enam tingkat dengan sumber yang disebut Stella Fortunas. Lihat penyokong bakat yang boleh anda peroleh di setiap peringkat untuk Amber:

 • Tahap 1 "Satu Anak Panah untuk Memerintah Mereka Semua" - Aimed Shot melepaskan dua anak panah dengan yang kedua mengalami kerosakan 20% lebih banyak daripada yang pertama.

 • Tahap 2 "Bunny Triggered" - Meletupkan Baron Bunny secara manual dengan memukul kakinya dengan Tembakan Bertudung Sepenuhnya Dikenakan. Menimbulkan 200% lebih banyak kerosakan dengan letupan manual.

 • Tahap 3 "Ia Membakar!" - Tahap Burung Elemen Hujan Fiery meningkat sebanyak tiga dengan peningkatan maksimum hingga 15.

 • Tahap 4 "Ia Bukan Hanya Boneka ..." - CD atau cooldown Boneka Letupan menurun sebanyak 20% dan menambahkan satu bayaran tambahan.

 • Tingkat 5 "Ini Baron Bunny!" - Tahap letupan Baron Bunny meningkat tiga dengan peningkatan maksimum hingga 15.

 • Level 6 “Wildfire” - Menggunakan Fiery Rain meningkatkan ATK dan Movement SPD ahli parti sebanyak 15% selama 10 saat.

Menggunakan Stella Fortuna adalah satu-satunya cara untuk meningkatkan tahap buruj, dan malangnya, ia tidak mudah diperoleh. Sekiranya anda ingin meningkatkan daya berhenti Amber, anda boleh mendapatkan Stella Fortuna dengan:

 • Menerima pendua watak melalui Wish.
 • Membeli watak melalui Paimon's Bargains.
 • Mengambil bahagian dalam acara tertentu.

Gambaran keseluruhan

Amber adalah ahli keluar dari Knights of Favonius. Dia sangat bangga dengan hubungannya dengan Ksatria dan sering merujuk kepada mereka dalam perbualan. Amber juga merupakan juara luncur dan merupakan guru anda untuk tutorial meluncur dalam permainan.

Jangan biarkan dia melakukan cara-cara yang baik untuk menipu anda.

Dia mempunyai lesen meluncurnya dicabut beberapa kali kerana melanggar peraturan terbang di Monstadt. Bukan itu yang menghalangnya. Amber adalah master glider dan telah memenangi Gliding Championship tiga kali.

Soalan Lazim Tambahan

Siapa watak yang paling tidak disukai dalam Genshin Impact?

Setiap senarai "watak yang tidak disukai" dalam permainan apa pun boleh berubah bergantung pada pemain, gaya pemain, dan pelepasan watak baru. Walau bagaimanapun, berikut adalah beberapa watak Genshin Impact yang lebih "popular" yang suka dibenci oleh masyarakat:

1. Kaeya (Cryo, pedang) - Untuk pelindungnya ketika menjerat anda ke pekerjaan.

2. Bennett (Pyro, pedang) - Kurang mengenai bakat tempurnya dan lebih banyak mengenai keperibadiannya.

3. Amber (Pyro, busur) - Untuk Kemahiran Elemennya yang kurang mahir setelah fasa tutorial.

4. The Traveller (Anemo / Geo, pedang) - Terlalu generik jika dibandingkan dengan watak lain.

5. Paimon (n / a) - Tidak secara teknikal watak yang boleh dimainkan, banyak pemain menganggapnya menjengkelkan.

Nasib baik, anda tidak perlu menggunakan watak yang bertentangan dengan pilihan tempur atau keperibadian anda. Sekiranya anda mempunyai watak dalam pesta anda yang tidak tahan, jangan ragu untuk menukarnya atau menarik pengganti.

Menyebarkan Cinta, Satu Kelinci Meletup pada Satu Masa

Mari kita hadapi, Amber tidak berada di puncak senarai "kegemaran" siapa pun untuk Genshin Impact. Dia memang mempunyai kegunaannya. Daripada memusatkan perhatian pada kelemahannya, cubalah fokus pada kekuatannya. Beberapa teka-teki dan situasi memerlukan serangan Pyro jarak jauh, jadi jaga dia untuk senario tertentu - sekurang-kurangnya sehingga anda dapat memanfaatkan pemanah Pyro yang lain.

Adakah anda mempunyai hubungan cinta / benci dengan Amber? Adakah anda kerap menggunakannya di pesta anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.