Cara Bermain Antara Kita di Chromebook

Siapa anak kapal? Siapa penipu yang mensabotaj pasukan?

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook

Anda tidak pernah tahu siapa yang benar-benar berpihak kepada anda semasa anda bermain Among Us oleh syarikat permainan indie, InnerSloth. Permainan misteri yang popular sangat mudah dan membuat ketagihan sehingga mengambil alih dunia permainan mudah alih dengan ribut. Malah pemain bukan pemain melompat.

Cari tahu bagaimana untuk memulakan dan mencari tahu whodunit menggunakan Chromebook anda serta soalan mendesak lain mengenai permainan.

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook

Di antara Kami bermula sebagai permainan mudah alih tetapi berkembang untuk merangkumi PC. Tetapi ada beberapa pengecualian untuk bermain di Chromebook.

Pertama, anda perlu memuat turun permainan dan anda memerlukan hak pentadbir untuk memasangnya. Anda boleh pergi ke gedung Google Play untuk memuat turun aplikasi Android ke komputer riba anda.

Ia hanya berfungsi untuk beberapa Chromebook, bergantung pada model Chromebook anda. Anda boleh melihat The Chromium Projects untuk melihat senarai Sistem OS Chrome yang menyokong aplikasi Android.

Sekiranya Chromebook anda disertakan dalam senarai aplikasi Android, ikuti langkah di bawah untuk mula bermain:

 • Pergi ke Google Play Store dalam tetapan Chromebook anda

 • Log masuk (jika belum)
 • Taip "Antara Kami" di bar carian untuk kedai

 • Pilih ikon permainan
 • Pasang permainan

Malangnya, jika Chromebook anda tidak diaktifkan untuk menggunakan aplikasi Android, anda tidak akan dapat bermain di antara Kami dengan cara ini.

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook secara Percuma

Antara Kami adalah permainan percuma melalui gedung Google Play. Untuk mendapatkan versi permainan percuma, pastikan bahawa anda:

 • Mempunyai sistem OS Chromebook yang menyokong aplikasi Android
 • Muat turun aplikasi melalui saluran Google rasmi

Di antara Kami tersedia untuk dimuat turun di platform permainan lain, tetapi bagi kebanyakan pengguna Chromebook, pilihan Google adalah satu-satunya dan selalu percuma.

bagaimana bermain di antara kita di chromebook

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook Tanpa Muat turun

Adakah anda perlu memuat turun Antara Kami untuk bermain permainan? Jawapan ringkasnya adalah "ya."

Namun, jika anda berkeras untuk tidak memuat turun permainan, anda boleh memasang APK. Anda perlu melakukan carian untuk mencari APK aplikasi dalam talian, tetapi ada di luar sana. Di suatu tempat.

Namun, ingat bahawa jika anda memutuskan untuk memuat turun APK untuk permainan, terdapat beberapa kekurangan. Yang utama adalah bahawa Google tidak akan memberikan sokongan untuk Chromebook lagi kerana anda harus menukar dua pilihan untuk membuatnya berfungsi:

 • Dayakan mod pembangun
 • Matikan mod terlindung

Mengaktifkan mod pembangun juga mempunyai kesan sampingan tambahan untuk menghapus semua kandungan dari Chromebook anda. Adakah berbaloi untuk bermain permainan? Mungkin tidak. Tetapi anda memutuskan ...

Cara Bermain Antara Kita Tidak disekat di Chromebook

Bermain Antara Kita Tidak Terhalang adalah topik yang sedang popular dalam talian. Sekiranya anda belum tahu, versi permainan "tidak disekat" sepatutnya membolehkan orang bermain permainan secara percuma di PC mereka. Tetapi jangan jatuh cinta.

Penerbit yang tidak bertanggungjawab boleh mempromosikan versi Di antara Kami yang tidak disekat untuk membuat anda memasang program jahat. Sekiranya anda ragu-ragu mengenai kesahihan laman web, pertaruhan terbaik anda untuk bermain Di antara Kami di Chromebook adalah menggunakan versi aplikasi Google.

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook dengan WASD

antara kami bermain di chromebook

Perkara pertama yang pertama…

Di antara Kami adalah dunia dengan ribut, tetapi orang nampaknya lupa bahawa ia adalah aplikasi berasaskan Android. Ini bermakna ia dioptimumkan untuk skrin sentuh. Dan jika anda memuat turun permainan dari Google Play Store, itulah yang akan anda dapat: permainan yang terhad untuk penggunaan pad sentuh / gamepad.

Kenapa?

Aplikasi Google dikira sebagai versi mudah alih.

Sekiranya anda masih mencari cara yang lebih mudah untuk bergerak dalam permainan, anda sentiasa boleh mengubah tetapan:

 • Klik pada ikon gear Setting dari menu skrin utama

 • Di bawah tajuk Kawalan, pilih "Sentuh"

 • Kembali keluar dari menu

Alat kawalan sentuh berfungsi sedikit berbeza jika anda bermain permainan di PC. Daripada menggunakan skrin sentuh untuk bergerak seperti yang anda lakukan di telefon, anda menggunakan klik tetikus. Setiap klik bertindak seperti ketukan di skrin dan watak anda akan berjalan ke lokasi tersebut.

Ia bukan gerakan WASD, tetapi menyeret kayu bedik untuk mendorong watak anda berjalan.

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook Sekolah Secara Percuma

Terdapat beberapa masalah yang mungkin anda hadapi semasa bermain di Chromebook yang dikeluarkan oleh sekolah:

 • Gedung Google Play disekat
 • Anda tidak mempunyai hak pentadbir

Kedua-dua isu ini dapat mengakhiri impian anda untuk bermain di antara Kami sebelum mereka bermula.

Sekiranya anda ingin mengetahui apakah peranti anda mempunyai sekatan yang akan menghalang muat turun permainan anda, ikuti langkah berikut:

 • Pergi ke Tetapan
 • Pilih Akaun

Sebilangan besar institusi pendidikan mengeluarkan Chromebook dengan akaun Google sekolah. Akaun ini mempunyai sekatan tertentu yang boleh melarang pemasangan permainan. Tetapi jika anda melihat ikon tambah (+) di Akaun, itu berita baik. Anda boleh menambahkan akaun Google peribadi anda dan memuat turunnya dari Google Play Store.

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook Dell

Anda boleh bermain di antara Kami di Chromebook Dell selagi model itu mempunyai OS yang menyokong aplikasi Android.

Sebagai contoh, model Chromebook ini dapat memainkan permainan Android dari Google Play Store:

 • Chromebook 13 (3380)
 • Chromebook 3400
 • Chromebook Inspiron 14 2-dalam-1 (7486)

Anda boleh mendapatkan senarai komprehensif dalam talian yang diterbitkan oleh The Chromium Projects.

Sekiranya anda melihat bahawa Chromebook anda menyokong aplikasi Android, anda hanya perlu pergi ke Google Play Store dan memuat turunnya.

Cara Bermain Antara Kita di Chromebook HP

Sama seperti menggunakan Chromebook Dell untuk bermain di antara Kami, ia bukan masalah who membuatnya tetapi model mana yang anda miliki. Projek Chromium mempunyai senarai panjang yang disokong dan juga peranti yang disokong yang dirancang.

Setelah anda memastikan bahawa Chromebook anda dapat menjalankan aplikasi Android, terus ke Google Play Store dan pasang permainan.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Mengaktifkan Google Play di Chromebook Saya?

Aktifkan Google Play pada Chromebook anda dengan beberapa langkah mudah: u003cbru003eu003cbru003e • Pergi ke Tetapan Pantas di sudut kanan bawah skrinu003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-200473u0022 style = u0022width: 500px; u0022 src = u0022 = u0022.com /wp-content/uploads/2021/01/Screenshot-2021-01-12-at-3.21.24-PM.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003cbru003e • Klik pada gear Setting iconu003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-2004720000 ; u0022 src = u0022 // www.techjunkie.com / wp-content / uploads / 2021/01 / Screenshot-2021-01-12-at-3.11.50-PM.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003cbru003e • Pilih "Hidupkan" untuk Google Play Storeu003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-200476u0022 style = u0022width: 500px; u0022 src = u0022 // www.techjunkie.com / wp-content / uploads / 2021/01 / Screenshot-2021-01-12-pada-4.34 .44-PM-1.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003cbru003e • Baca syarat perkhidmatan dan klik "Terima" u003cbru003eu003cbru003eJika anda mempunyai Chromebook sekolah atau karya, evice mungkin mempunyai sekatan untuk memuat turun apa-apa dari Play Store.

Bolehkah Anda Bermain Permainan di Chromebook?

Anda boleh bermain permainan di Chromebook selagi peranti anda mempunyai sistem OS yang menyokong aplikasi Android.

Bagaimana Anda Memainkan Permainan Microsoft di Chromebook?

Anda boleh bermain permainan Microsoft menggunakan Chromebook selagi anda mempunyai akaun Microsoft dan berlangganan Game Pass Ultimate. Anda juga memerlukan Chromebook yang agak baru yang dapat menjalankan aplikasi Android.

Bolehkah Anda Memainkan Genshin Impact pada Chromebook?

Anda tidak dapat memainkan Genshin Impact secara asli di Chromebook. Tetapi anda boleh memasangnya di peranti anda menggunakan pemasang pihak ketiga dan memuatkannya ke komputer anda.

Adakah Antara Kita Percuma di Chromebook?

Di antara Kami adalah percuma untuk bermain di mana-mana peranti yang disokong aplikasi Android jika anda memuat turunnya dari Google Play Store.

Sebelum awak pergi…

Chromebook yang dikeluarkan oleh sekolah biasanya dilengkapi dengan sekatan. Salah satu yang paling menjengkelkan ialah menyekat Google Play Store. Chromebook ini juga mempunyai akaun Google sekolah yang dilog masuk. Sekiranya anda tidak dapat menukar akaun itu menjadi akaun peribadi, kemungkinannya anda tidak dapat memainkan permainan di Chromebook.

Sudahkah anda memasang Antara Kami di Chromebook anda? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.