Ulasan Anime Studio Debut 8

Ulasan Anime Studio Debut 8

Gambar 1 dari 2

Debut Studio Anime 8

Debut Studio Anime 8
£ 28 Harga semasa dikaji

Anime Studio Debut menyediakan pendekatan animasi yang luar biasa tetapi menarik untuk animasi. Walaupun namanya terdengar fokus pada penciptaan anime gaya Jepun, ia dapat menangani jenis kartun 2D apa pun.

Yang paling penting ialah penggunaan "rigging tulang", di mana anda membina kerangka untuk watak dan meletakkan bahagian permukaan di atas. Menggerakkan "tulang" menggerakkan bahagian yang terpasang dengan cara hidup, dan dengan banyak pilihan watak, latar belakang, adegan dan alat peraga yang boleh disesuaikan, pelajar dapat segera terjebak.

Pengguna dapat merakam pergerakan dalam masa nyata semasa garis masa bergerak, memberikan hasil segera. Sebagai alternatif, ahli sihir watak dapat menyesuaikan kepala, wajah, badan dan pergerakan, dengan lebih dari lapan sudut dan gelangsar yang dapat disesuaikan untuk mengawal kelajuan berjalan, ayunan lengan dan pergerakan bahagian badan yang lain. Karakter kemudian dapat diturunkan ke tempat kejadian, di mana mereka dianimasikan secara automatik sepanjang garis masa.

Debut Studio Anime 8

Anime Studio Debut menggunakan lapisan yang elegan, dengan lapisan vektor yang membolehkan anda mengubah gambar yang diimbas dan dilukis dengan tangan menjadi vektor yang digunakan oleh pakej, dan "beralih" lapisan yang dapat dihubungkan dengan pencetus audio. Dengan adanya ini, kesan pada runut suara dapat diatur untuk memicu animasi. Anda boleh merakam audio anda sendiri menggunakan ciri terbina dalam, dan kesan nada dapat digunakan dengan serta-merta untuk faktor keseronokan tambahan.

Pakej ini mudah digunakan, dengan mod pemula yang berguna ditambah dengan beberapa tutorial video yang sangat baik. Namun, jika anda bersedia melakukan latihan dan meneroka ciri-cirinya, ini juga sangat mengagumkan. Beberapa ciri lanjutan, seperti penjejakan video, sedikit tersembunyi, yang memalukan, kerana ini dapat digunakan sebagai bentuk tangkapan gerakan primitif. Keupayaan untuk mengimport video ke dalam projek adalah tambahan berguna lain.

Secara keseluruhan, Anime Studio Debut 8 adalah sumber dan alat kreatif yang luar biasa untuk pelajar sekolah rendah atau menengah, dan ia bernilai baik.

Perincian

Subkategori perisian Perisian grafik / reka bentuk