Ulasan AVG AntiVirus PERCUMA 2015

Pakej antivirus percuma AVG nampaknya telah hilang sejak beberapa tahun kebelakangan ini, terlalu fokus pada penjualan produk berbayar syarikat, dan terlalu sedikit untuk memastikan bahawa itu adalah alat anti-malware percuma yang terbaik. Malangnya, ini masih berlaku. Lihat juga: Apa antivirus percuma terbaik 2015?

Ulasan AVG AntiVirus PERCUMA 2015

Ulasan AVG Antivirus Free (2015) - antara muka utama

Walaupun semasa pemasangan, perisian mencuba umpan dan pertukaran terakhir, meminta anda memilih antara memasang percubaan percuma AVG Internet Security, atau memasang produk percuma sekarang. Tebak mana yang lalai? Sementara itu, setiap halaman UI menampilkan iklan yang cukup besar yang menunjukkan bahawa anda "memaksimumkan perlindungan" dengan menaik taraf ke suite berbayar.

Susunan ciri adalah asas. Firewall dan anti-spam dibayar untuk tambahan, sementara ciri perlindungan web menambah Carian Selamat AVG dan ekstensi - AVG Web TuneUp - ke penyemak imbas anda. Yang pertama, agak menjengkelkan, menukar halaman utama dan carian lalai ke halaman utama Carian Selamat AVG (dikuasakan oleh Yahoo) tanpa bertanya.

Di sisi positifnya, AVG adalah pakej yang sangat dapat dikonfigurasi, dengan pilihan untuk menjadualkan imbasan, mengimbas rootkit dan mematikan pemberitahuan atau bunyi, sementara UI yang diilhamkan oleh Windows 8 kelihatan bersih dan memudahkan anda mencari jalan.

Ulasan AVG Antivirus Free (2015) - pengimbasan

Masalah terbesar AVG bukanlah pemasaran yang sombong atau kekurangan ciri, tetapi perlindungan anti-malwarenya berada di belakang kebanyakan pesaingnya. Ini berada di kedudukan kedua dari bawah dalam ujian perlindungan dan ketepatan kami, hanya bertahan daripada 76% ancaman. Walaupun ini meletakkannya di hadapan Microsoft Security Essentials, aplikasi ini menyekat aplikasi yang lebih sah secara tidak betul.

Terdapat satu perkara lain yang perlu dipertimbangkan: mulai 15 Oktober, syarikat ini mempunyai dasar privasi baru yang dilampirkan pada produk percuma. Menurut kebijakan (yang terpuji), ia akan mulai menjual data penggunaan dari produknya - tetapi bukan "data yang dapat dikenal pasti secara peribadi" - kepada pihak ketiga.

AVG juga membebankan lebih banyak sumber daya sistem anda, dengan ketara memperlambat prestasi dalam tugas berdasarkan penyemak imbas. Ini bukan usaha yang tidak baik, tetapi di mana AVG pernah sepadan dengan pakej berbayar untuk perlindungan perisian hasad, kini kekurangannya. Pilihan percuma Avast adalah yang terbaik dari keduanya dengan jarak yang jauh.

Muat turun dari: free.avg.com